ΔΡΑΜΑ

Διανομή διατακτικών, από την Ένωση Κυριών Δράμας | Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, σε εξήντα οικογένειες του προγράμματος Κοντά στο Παιδί

Η Ένωση Κυριών Δράμας, σήμερα Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποίησε διανομή διατακτικών στις εξήντα (60) οικογένειες του προγράμματος Κοντά στο Παιδί.

Αρχικά, η Πρόεδρος, Αλίκη Τσιαμούρα, απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους, ανταλλάσοντας ευχές για καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά. Εν συνεχεία, τους ενημέρωσε για το γεγονός ότι το πρόγραμμα «Κοντά στο Παιδί», το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 και ωφέλησε εξήντα οικογένειες, φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, αλλά παρ’ όλα αυτά η Ένωση Κυριών Δράμας έχει εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του, καθώς στόχος είναι η περαιτέρω υποστήριξή τους.

Στη συνέχεια, τα στελέχη του προγράμματος διένειμαν τα αποτελέσματα των τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που είχαν κάνει οι γονείς και τα παιδιά κατά τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον, διανεμήθηκαν φόρμες εγγραφής που αφορούν τις ομάδες αυτογνωσίας και τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης ανηλίκων τα οποία θα ξεκινήσουν εκ νέου από τον Ιανουάριο του 2018, καθώς ο πρώτος κύκλος μαθημάτων έφτασε στο τέλος του.

Το πρόγραμμα «Κοντά στο Παιδί» παρέχει διατακτικές σε εξήντα οικογένειες, οι οποίες επιλέχθηκαν βάση αυστηρών οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, με στόχο την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τα ανήλικα τέκνα της. Παράλληλα, στοχεύει στην ψυχοκοινωνική αναπτέρωση τόσο των παιδιών όσο και των γονέων της, μέσω: ομάδων ψυχολογικής στήριξης, δημιουργικής απασχόλησης, ομάδων αυτογνωσίας, ένταξης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ένωσης κυριών Δράμας, εύρεσης εργασίας, πραγματοποίησης ομιλιών-ημερίδων και δωρεάν παροχής νομικής βοήθειας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version