Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Νομού Καβάλας για συγχωνεύσεις σχολείων (video)

Από τη Γραμματεία της ΑΣΕ -που στηρίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Καβάλας- εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

Στις 23/10/2017 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας..Πρώτο θέμα προς συζήτηση τέθηκε η συγχώνευση των 5ου-6ου νηπιαγωγείων Καβάλας. Μετά από τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας και ταμεία της Ένωσης Γονέων Δήμου Καβάλας Βασίλη Ποιμενίδη το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση ότι αντιτίθεται στη συγχώνευση των δυο νηπιαγωγείων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο προτάθηκε ως ιδανική, έστω προσωρινή, λύση η μεταστέγαση του 6ου Νηπιαγωγείου στο χώρο του Παιδικού Σταθμού  Σφαγείων. Δυστυχώς, όπως ακριβώς συνέβη πριν από ένα χρόνο με τη συγχώνευση των 18ου-21ου Νηπιαγωγείων, τα λόγια και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έμειναν στα χαρτιά.

Ενημερώνουμε λοιπόν όλο τον λαό της Καβάλας  ότι:

α) Επί μισό χρόνο και πλέον η Δημοτική αρχή της πόλης δεν κούνησε ούτε το μικρό της δαχτυλάκι προς την κατεύθυνση  ανάκλησης της συγχώνευσης των 18ου-21ου  Νηπιαγωγείων όπως ομόφωνα  είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

β) Στις 2/11/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δήμου Καβάλας με την υπεύθυνη των Παιδικών Σταθμών κ. Δρακονάκη. Από τη συνάντηση έγινε ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία διάθεση από πλευράς του Δήμου να διαθέσει έστω και μια αίθουσα ώστε να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Από τη στάση της Δημοτικής αρχής γίνεται ξεκάθαρο ότι είναι πλήρως ταυτισμένη με το δόγμα της συρρίκνωσης της δωρεάν παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τη θέση μας προς κάθε κατεύθυνση και τονίζουμε ότι αν δεν αλλάξει ΑΜΕΣΑ αυτή η στάση, θα μας βρουν ΜΑΧΗΤΙΚΑ απέναντι. Τα ψέματα τελείωσαν. 

                                  Η ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ 

                                      ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ  ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ

 

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Κώστας Αντωνιάδης: «Η Θάσος παραμελημένη από την τουριστική προβολή της Περιφέρειας»

Ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, εξέφρασε έντονη κριτική προς τη διοίκηση της περιφέρειας, επισημαίνοντας την έλλειψη προβολής της Θάσου στις τουριστικές καμπάνιες.

Δημοσιογράφος: Κύριε Αντωνιάδη, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που δεχθήκατε να μιλήσετε μαζί μας. Πρόσφατα ασκήσατε κριτική στη διοίκηση της περιφέρειας αναφορικά με την τουριστική προβολή. Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα γι’ αυτό;

Κώστας Αντωνιάδης: Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση. Η κριτική μου προς τη διοίκηση της περιφέρειας εστιάζεται κυρίως στο γεγονός ότι η Θάσος, ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας, δεν έχει συμπεριληφθεί επαρκώς στην τουριστική προβολή της περιφέρειας. Παρά τη μεγάλη σημασία της για τον τουρισμό και την οικονομία μας, βλέπουμε ότι λείπει από τις στρατηγικές προβολής και τις καμπάνιες που υλοποιούνται. Αυτό είναι απαράδεκτο και δείχνει μια σοβαρή παράλειψη από την πλευρά της περιφερειακής διοίκησης.

Δημοσιογράφος: Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι συνέπειες αυτής της παράλειψης για τη Θάσο και γενικότερα για την περιοχή;

Κώστας Αντωνιάδης: Οι συνέπειες είναι σημαντικές. Η έλλειψη προβολής σημαίνει λιγότερους επισκέπτες, κάτι που επηρεάζει άμεσα την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τον τουρισμό. Η Θάσος έχει πολλά να προσφέρει, από φυσική ομορφιά μέχρι αρχαιολογικούς χώρους, και η απουσία της από τις τουριστικές καμπάνιες περιορίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης και ευημερίας της περιοχής.

Δημοσιογράφος: Έχετε επίσης εκφράσει ανησυχία για την αλλαγή μορφής της ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς εννοείτε;

Κώστας Αντωνιάδης: Η ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ήταν ένας βασικός φορέας υλοποίησης έργων στην περιφέρειά μας, ο οποίος λειτουργούσε με συγκεκριμένες διαδικασίες και στόχους. Πρόσφατα, ωστόσο, παρατηρούμε αλλαγές στη μορφή και τη λειτουργία της, οι οποίες δεν είναι προς το συμφέρον της περιοχής. Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν τη μείωση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, καθώς και την απομάκρυνση από τους αρχικούς στόχους της οργανισμού, που είναι η αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μ. Παπαδόπουλος: Κάλεσμα σε Βουλευτές και φορείς για την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στον καφέ

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης “Ο Τόπος της Ζωής Μας” :

Με επιστολή που στείλαμε στους Βουλευτές του Νομού μας και στους τοπικούς φορείς της εστίασης και της αγοράς, και σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που αναλάβαμε στις 15 Μαΐου, επαναφέρουμε την πρόταση για ανάληψη μιας κοινής πρωτοβουλίας για την κατάργηση ή αναστολή της απόφασης της ΑΑΔΕ να αυξήσει μετά τις 30 Ιουνίου τον συντελεστή ΦΠΑ σε ροφήματα ευρείας και καθημερινής κατανάλωσης που προσφέρουν καφετέριες και εστιατόρια (καφές, κακάο, τσάι, χαμομήλι και λοιπά αφεψήματα).

Είναι η ώρα να τοποθετηθούμε ως τοπική κοινωνία υπέρ της κατάργησης ή αναστολής του εν λόγω μέτρου και να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι επαγγελματίες και καταναλωτές δε θα αντέξουν ένα ακόμη μέτρο που θα ενισχύσει την ακρίβεια που ήδη πλήττει επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Θάσο: Επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο και στο εμβληματικό “Παλατάκι”

Η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, πραγματοποίησε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 επίσκεψη στην Θάσο, με σκοπό την προώθηση και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κ. Μενδώνη επισκέφθηκε το Αρχαίο Θέατρο της Θάσου και το εμβληματικό κτίριο “Παλατάκι” στα Λιμενάρια.

Το Αρχαίο Θέατρο της Θάσου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού και συγχρόνως ένα σημαντικό μνημείο της αρχαίας ελληνικής θεατρικής παράδοσης. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της, η Υπουργός ξεναγήθηκε στον χώρο και ενημερώθηκε για τα πρόσφατα ανασκαφικά ευρήματα, καθώς και για τα σχέδια συντήρησης και αναστήλωσης του θεάτρου.

Η κ. Μενδώνη επεσήμανε τη σημασία της διατήρησης και της προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και υποσχέθηκε την αδιάλειπτη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού για την αναβάθμιση του χώρου, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου.

Στη συνέχεια, η Υπουργός επισκέφθηκε το “Παλατάκι” στα Λιμενάρια, ένα κτίριο με μεγάλη ιστορική και αρχιτεκτονική αξία.

Η κ. Μενδώνη ξεναγήθηκε στο κτίριο και ενημερώθηκε για την ιστορία του και την κατάστασή του. Αναγνώρισε την ανάγκη για άμεση συντήρηση και αποκατάσταση του κτιρίου, τονίζοντας ότι το “Παλατάκι” μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες και ένα ζωντανό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en