ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

“Διαμάχη” για τις προσλήψεις καθαριότητας και την λειτουργικότητα του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η δια ζώσης διδασκαλία στο ΔΙΠΑΕ Καβάλας. Παρουσία ελεγκτών στους κατάλληλους χώρους οι οποίοι προχωρούν σε ελέγχους για πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό rapid test σε όποιον μπαίνει μέσα στο ίδρυμα ξεκίνησε ομαλά η πρώτη μέρα.

Ωστόσο σε δημόσιο διάλογο τέθηκε και πάλι το ζήτημα της καθαριότητας και της πρόσληψης προσωπικού.

Σε δηλώσεις του στο Radio ENA 90,5 ο καθηγητής στο ΔΙΠΑΕ Τάσος Καρασαββόγλου τόνισε ότι αργήσαμε πάρα πολύ στο να προσλάβουμε προσωπικό με αποτέλεσμα η εικόνα να μην είναι η πρέπουσα. Επισήμανε ότι δεν γνωρίζει γιατί η διοικούσα τα άφησε όλα για την τελευταία στιγμή ενώ θα μπορούσε να κάνει πολύ νωρίτερα ενέργειες. Σχολίασε μάλιστα και την κριτική προς το πρόσωπο του από τους Αντιπρυτάνεις σχετικά με το ότι μερίδα καθηγητών δεν επιθυμεί να γίνουν τα δια ζώσης μαθήματα κάνοντας λόγο πως κάτι τέτοιο είναι τρομερά ψευδές και δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο που ειπώθηκε.

Από την πλευρά του ο Αντιπρύτανης του ΔΙΠΑΕ Καβάλας Θανάσης Μητρόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος για την πρώτη μέρα στην δια ζώσης διδασκαλία.

Έκανε λόγο πως όλα πήγαν καλά και οι αίθουσες είναι όλες καθαρές. Επισήμανε μάλιστα ότι οι αίθουσες που δεν ειναι καθαρές δεν ειναι λειτουργικές.

Όσον αφορά την κριτική από πλευράς μερίδας καθηγητών ο κ. Μητρόπουλος σχολίασε τα εξής :

“Εαν θελανε οι καθηγτές την δια ζώσης διδασκαλία δεν θα φερνανε τοσα προσκοματα για να μην ξεκινησει αυτή. Μάλιστα είναι ενδεικτικό πως καθηητες καταήφισαν προσλήψεις καθαριοτητητας που είχε φέρει η διοικούσα. Ας πει ευθεως ο κ. Καρασαββογλου δεν θελω να γινει η δια ζωσης διδασκαλια. Εμείς από την πλευράς μας εκτελουμε την εντολη που θελουν οι φοιτητες μας και όχι κάποια κυβέρνηση.”

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version