ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Διαδηλώνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ | Παράσταση έξω από το Υπ. Εργασίας και το Μέγαρο Μαξίμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθήνας οι εργαζόμενοι των Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης, στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά βρέθηκαν στο υπουργείο Εργασίας, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στη συνέχεια αναμένεται να κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι εργαζομένοι, που έφτασαν από την Καβάλα στην Αθήνα με λεωφορεία, κάνουν λόγο για «έγκλημα που συντελείται εις βάρος της εθνικής, της αγροτικής και τοπικής οικονομίας» κατηγορώντας την εργοδοσία και καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Στο πλευρό τους διαδηλώνουν η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Στρατουλης. 

Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ), αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι εδώ και δύο μήνες οι εργαζόμενοι, της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας της χώρας μας, αντιστέκονται μόνοι τους στα παράλογα, όπως σημειώνει, σχέδια του ιδιοκτήτη χωρίς η κυβέρνηση να παρεμβαίνει ουσιαστικά ώστε να συνετίσει έναν εργοδότη που, όπως επισημαίνει, είναι υπεύθυνος για εκατοντάδες απολύσεις στη χώρα μας.

Προσθέτει ειδικότερα πως «αντιστέκονται στο θράσος του εργοδότη, που τους ζητά να απολυθούν οικειοθελώς και να αποδεχθούν να μεταφερθούν σε τρεις εικονικές εταιρείες που ο ίδιος δημιούργησε, ως εργολαβικοί, καταστρατηγώντας κάθε εργασιακή σχέση δημιουργώντας συγχρόνως σοβαρούς κινδύνους για την ασφαλή  λειτουργία των εγκαταστάσεων όταν σε μια βαριά χημική βιομηχανία,  θα εργάζονται μόνο εργολαβικοί εργαζόμενοι».

 

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version