ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Διήμερη περιοδεία στη Θράκη θα πραγματοποιήσει ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς

«Η συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανάπτυξη της Ελλάδος και ειδικότερα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», είναι το θέμα της ομιλίας που θα πραγματοποιήσει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission), Μαργαρίτης Σχοινάς, σε εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή 4 Ιουνίου και ώρα 19:30 στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων και με περιορισμένο αριθμό παρισταμένων, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας που θα πραγματοποιήσει ο κ. Σχοινάς στη Θράκη, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

Παρασκευή 4 Ιουνίου

Το πρωί θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης όπου θα τον υποδεχθεί ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος.

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον συνοριακό σταθμό Κήπων του Έβρου, όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακης (Frontex), και αξιωματικούς, στη Γέφυρα του Έβρου, ενώ θα συμμετάσχει σε συνοριακή περιπολία του Frontex στον ποταμό Έβρο.

Κατόπιν θα επισκεφθεί το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό και έχει χρηματοδοτηθεί από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία.

Στις 19:15 θα επισκεφθεί την έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή όπου θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο.

Σάββατο 5 Ιουνίου

Ο κ. Σχοινάς θα εγκαινιάσει το Κέντρο Ενημέρωσης Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή, και εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης όπου και θα ανακηρυχθεί Επίτιμο Μέλος.
Ακολούθως θα μεταβεί στην Ξάνθη και θα ξεναγηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», όπου ως αρμόδιος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διάλογο μεταξύ των θρησκειών, θα συζητήσει σε κοινή συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα και τον Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης κ. Μπιλάλ Καρά Χαλίλ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version