Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δημοτικό Ωδείο Καβάλας | Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου του “NEXUS TRIO”

Την Παρασκευή 8 Απριλίου, στις 9 μμ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» με ελεύθερη είσοδο, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας παρουσιάζει το NEXUS TRIO” σε ένα Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου. Το σύνολο απαρτίζεται από τρεις διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες: τον Καβαλιώτη Δημήτρη Λεοντζάκο (κλαρινέτο), τον Στέλιο Τσακαλίδη (βιολί), και τον Χρήστο Νούλη (πιάνο).

Οι εκλεκτοί μουσικοί έχουν ετοιμάσει ένα πολύ ενδιαφέρον και ατμοσφαιρικό πρόγραμμα. Ανάμεσα στα έργα που θα απολαύσουμε, ξεχωρίζει η Σουίτα από την Ιστορία του Στρατιώτη, ένα από τα κορυφαία έργα του 20ου αιώνα που ο πρωτοπόρος Ρώσος συνθέτης Ιγκόρ Στραβίνσκυ έγραψε το 1918, στο τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Θα ακούσουμε επίσης τη Σουίτα του Γάλλου συνθέτη Ντάριους Μιγιώ, το Αντάτζιο: Κοντσέρτο Δωματίου του Αυστριακού συνθέτη Άλμπαν Μπεργκ, και το Τρίο του Ιταλού συνθέτη Τζαν Κάρλο Μενότι.

Ο Δημήτρης Λεοντζάκος γεννήθηκε στην Καβάλα. Ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα κλαρινέτου στη Θεσσαλονίκη με τον Κοσμά Παπαδόπουλο και μαζί του ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Σύγχρονο Ωδείο (Δίπλωμα κλαρινέτου, άριστα παμψηφεί). Μελέτησε επίσης με τους Gerd Starke (Ακαδημία Μουσικής Μονάχου), Anton Hollich (Baden-Baden), Vincenzo Mariozzi (Santa Cecilia Music Academy, Ρώμη) και Richard Faria (Cornell University, New York). Ως ενεργό μέλος συμμετείχε σε Masterclasses με τους Charles Neidic, Aurelian Popa, Walter Boeykens, Michel Letiec και Petko Radef.

Είναι μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έχει επίσης συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, και με τις Συμφωνικές Ορχήστρες των Μουσικών Σχολείων Κατερίνης και Σερρών. Ως μόνιμο μέλος εργάζεται με τα σύνολα μουσικής δωματίου “Idee Fixe Εnsemble” και “Nexus Trio” έχοντας κύριο προσανατολισμό τη μουσική του 20ού αιώνα, με τους “Terra Incognita” (Jazz, Experimental), ενώ στο παρελθόν υπήρξε μέλος των συνόλων “ΟΜΑδΑ 3”, “Σεξτέτο Πνευστών Θεσσαλονίκης” και “Ύψιλον Εnsemble”.

Ο Στέλιος Τσακαλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και το 1978 ξεκίνησε μαθήματα βιολιού με τον Χ. Κελπανίδη. Πήρε Δίπλωμα βιολιού από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην τάξη του Στέργιου Γαργάλα, με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Συνέχισε ανώτατες σπουδές στην Folkwang Hochschule für Musik του Essen (Γερμανία), στην τάξη της Nana Jaschwili, και αποφοίτησε το 1998 με Άριστα. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια βιολιού και μουσικής δωματίου σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, με διάσημους καθηγητές όπως οι Τ. Αποστολίδης, Γ. Δεμερτζής, M. Minchev, Nana Jaschwili, C. vον der Goltz, Irina Listova, Χ. Πολυζωίδης, Roland και Almita Vamos, Zakhar Bron, Δ. Πολυζωίδης.

Έχει διατελέσει μέλος συμφωνικών ορχηστρών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου περιόδευσε εμφανιζόμενος σε ρεσιτάλ και συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής σε πόλεις της Αγγλίας, Ελβετίας, Γαλλίας και Γερμανίας. Έχει συμπράξει με ορχήστρα ως σολίστ, έχει ηχογραφήσει στη Γερμανία έργα για σόλο βιολί και συμμετείχε σε ηχογραφήσεις συμφωνικών έργων. Από το 2002 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από το 2005 ιδρυτικό μέλος του συνόλου μουσικής δωματίου “ΟΜΑδΑ 3”. Παράλληλα με τη συναυλιακή δραστηριότητα της “ΟΜΑδΑ 3”, δίνει ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (Τ.Μ.Ε.Τ.). Έχει διατελέσει βοηθός του Δ. Χανδράκη με συνεπικουρία, και το 2008 προσελήφθη ως διδάσκων βιολιού στο Τ.Μ.Ε.Τ.

Ο Χρήστος Νούλης ξεκίνησε σπουδές πιάνου στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε με Δίπλωμα («Άριστα Παμψηφεί» και «Α’ Βραβείο»). Σπούδασε ως υπότροφος των ιδρυμάτων «Exhibition» και «The Leverhulme Trust» στο Royal College of Music του Λονδίνου, και αποφοίτησε με Άριστα και «Α’ Βραβείο» (Bachelor of Music, Master of Music, Teaching Diploma). Είναι επίσης διδάκτωρ του πανεπιστημίου BCU, Birmingham Conservatoire. Μελέτησε με τους Νiel Immelman, Ruth Gerald, Μαρία Γεωργιάδου, Δόμνα Ευνουχίδου, Carmen Bravo-Mompou, Ruben Lifschitz, Stephane Lemelin, Roger Vignoles και Valeria Szervansky.

Συμμετείχε ενεργά στα φεστιβάλ «Bach Marathon» του ABRSM, SPECTRUM, Bienne (Ελβετία) κ.ά. Έχει ηχογραφήσει για το Γ΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ και για την ΕΤ3. Έχει κάνει πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων συνθετών (Αστρινίδης, Θεοδωράκης, Κούκος, Κωνσταντινίδης) στην Αγγλία, τη Γαλλία και τον Καναδά, όπως επίσης και ξένων συνθετών (Alwin Gayle, Roger Redgate, Ηeitor Villa-Lobos). Ως σολίστ, έχει συμπράξει με ορχήστρες (RCM Orchestra, Grand Brass Band, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης) και έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις της Ελλάδας, στην Ελβετία, την Ισπανία, τον Καναδά, την Ιταλία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ιδρυτικό μέλος των μουσικών συνόλων Le Cortège d’ Orphée, The Aegean Duo και Piandaemonium.

Το 2003 εισήγαγε την καινοτόμο μέθοδο διδασκαλίας Ορθοσωμική για Μουσικούς©, παραδίδοντας διαλέξεις, σεμινάρια και τακτικά μαθήματα σε μουσικούς με στόχο την κινητική τους βελτίωση και τη συνειδητοποίηση των σωματικών τους δυνατοτήτων. Έκτοτε, μία πληθώρα μαθητών, εκπαιδευτών και ερμηνευτών μουσικής έχουν επωφεληθεί από τον πλούτο των θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων που παρέχει η Ορθοσωμική για Μουσικούς©, έχοντας εκπληρώσει τις δεξιοτεχνικές τους απαιτήσεις και έχοντας απαλλαγεί από σωματικά ζητήματα. Έχει διδάξει στην Μεγάλη Βρετανία στο Royal College of Music JD και στο Francis Holland School (ABRSM), στον Καναδά στο Πανεπιστήμιο της Alberta, στη Γαλλία στην Σχολή «Sikorski» του Παρισιού, και είναι καθηγητής πιάνου στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.                       Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

Χαράλαμπος Κουφατζής                             Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος

7a2d67bf-455c-4a4b-a631-1a04e5d480f8

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Ξάνθη ο πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Στην Ξάνθη, βρέθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος αρχικά συνάντησε φορείς της περιοχής και ενημερώθηκε απο τους ίδιος για θέματα που αφορούν την πόλη της Ξάνθης και γενικότερα για θέματα της θράκης. Ενω στην συνέχεια ο κ. Στασινός, συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπου στην εκδήλωση αυτή ενημερώθηκαν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Θράκης για σημαντικά έργα του Τεχνικού Επιμελητηρίου τόσο Παννελλαδικά όσο σε τοπικό επίπεδο, όπως είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που απετούνται για οποιδήποτε αδειοδότηση, ενω στην ενημέρωση τέθηκε και το θέμα του Εθνικού Μητρωόυ Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα δεδομένα απο όλες τις δημόσιες υποδομές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης

Ικανοποιήση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης, με την καταναλωτική κίνηση να εμφανίζει άνοδο, καθώς στην περιοχή απο τις 22 Απριλίου φιλοξενούνται πανω απο 1400 μαθητές μουσικών σχολείων με τους συνοδούς τους και τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης” Ξάνθη, πόλις Ονείρων”, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου.

Η αισιοδοξία ωστόσο, απο την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται οτι θα υπάρξει αυξημένη καταναώτική κίνηση και κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές να κάνουν ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους τους για το Πάσχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Δημοτικό Ωδείο Καβάλας | Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου για Βιολί και Κιθάρα

Μετά τη χθεσινή εξαιρετική συναυλία για βιολί και πιάνο, το διήμερο αφιερωμένο στην Μουσική Δωματίου συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου, στις 9 μμ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» με ελεύθερη είσοδο, όπου Δημοτικό Ωδείο Καβάλας φιλοξενεί δύο ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες σε ένα Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου.

Πρόκειται για την Γερμανίδα βιολονίστα Τherese von Bemberg (Τερέζε φον Μπέμπεργκ) και τον Καβαλιώτη κιθαριστή Θάνο Αθανασιάδη, τους οποίους θα απολαύσουμε σε ένα θαυμάσιο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, θα ακούσουμε έργα των Wolfgang Amadeus Mozart (Mότσαρτ), Arcangelo Corelli (Κορέλι) και Manuel de Falla (Φάλια), μαζί με το περίφημο έργο του Astor Piazzolla (Πιατσόλα) Η Ιστορία του Τανγκό.

Η βιολονίστα Therese von Bemberg γεννήθηκε το 1990 στο Μόναχο. Το πρώτο της μάθημα βιολιού έλαβε σε ηλικία 6 ετών από την Anna Schmidt, ενώ αργότερα συνέχισε μαθήματα με την Aiko Mizushima, φοιτήτρια της σχολής “Suzuki”, όπου και αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το βιολί. Από το 2010 σπουδάζει βιολί στην διεθνή Ακαδημία “Mozarteum” του Ζάλτσμπουργκ, στην τάξη του Χρήστου Κανέττη, ενώ από το 2015 φοιτά στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (Master) της ίδιας Ακαδημίας.

Ήδη από πολύ νωρίς απέκτησε εμπειρία ως μουσικός ορχήστρας, καθώς υπήρξε μέλος για αρκετά χρόνια της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων του Μονάχου καθώς επίσης και της Κρατικής Ορχήστρας Νέων του Μονάχου.

Η Therese von Bemberg ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο για την μουσική δωματίου. Έχει δώσει πολλές συναυλίες ως μέλος τρίο συνόλων, κουαρτέτων αλλά και κουιντέτων, τόσο στην Αυστρία και τη Γερμανία, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Από το 2014 παίζει ντουέτο με τον κιθαρίστα Θάνο Αθανασιάδη, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου εγχόρδων “Damenwahl”, με το οποίο και έχει τιμηθεί με το βραβείο “Jenudi Menuhin” υπό την αιγίδα του οργανισμού “Live Music Now”.

Ο κιθαριστής Θάνος Αθανασιάδης γεννήθηκε το 1987 στην Καβάλα. Σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης, στην τάξη της Birgit van Lier, ενώ το 2008 πήρε Δίπλωμα Κιθάρας με άριστα παμψηφεί από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην τάξη του Κώστα Κοτσιώλη. Το 2009 αποφοίτησε στο το Μουσικό τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου στην τάξη κιθάρας της Κορίνας Βουγιούκα, και συνέχισε μεταδιπλωματικά μαθήματα με τον Φώτη Κουτσοθόδωρο στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.

Η φοίτησή του πλάι στον κιθαριστή Φώτη Κουτσοθόδωρο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή του, καθώς του έδωσε την ευκαιρία να γίνει δεκτός στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (Master of Arts) της Ακαδημίας “Mozarteum” του Ζάλτσμπουργκ, στην τάξη του παγκοσμίου φήμης Eliot Fisk. Στα χρόνια φοίτησής του στην Aκαδημία έλαβε μαθήματα από καθηγητές όπως οι Simone Fontanelli, Martin Mumelter, Enrico Bronzi κ.ά.

Συνεργάστηκε με εξαιρετικούς μουσικούς εγχόρδων οργάνων, ενώ ίδρυσε ένα Κουιντέτο Κιθάρας-Εγχόρδων με το οποίο παρουσίασε σημαντικά έργα του κιθαριστικού και όχι μόνο ρεπερτορίου. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κουαρτέτου Κιθάρας “Atem Guitar Quartet”, ενώ από το 2014 παίζει με την βιολίστρια Therese von Bemberg δίνοντας συναυλίες κατά κύριο λόγο στην Αυστρία και τη Γερμανία.

Ο Θάνος Αθανασιάδης έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας καθώς επίσης και σε διεθνής Διαγωνισμούς, παρακολουθώντας μαθήματα με τους Ricardo Gallen, Zoran Dukic, Josef Zsapka, Marco Tamayo, Θάνο Μήτσαλα, Μιχάλη Κονταξάκη κ.ά.

Μετά την αποφοίτησή του από την Ακαδημία “Mozarteum” με Άριστα και διάκριση, διδάσκει κιθάρα στα μουσικά σχολεία του κρατιδίου της Καρινθίας της Αυστρίας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

Χαράλαμπος Κουφατζής      Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος

 

43bf0c4e-0209-4f2d-beef-f46d506cc5b2

 

b6bc03ff-2931-4ab2-a244-0b45330eee7f

 

515d0f6e-280c-46b5-b67b-2b43c3703272

 

9fba9c25-ecbf-48df-8e1d-8e853749b10b

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Ξάνθη ο πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Στην Ξάνθη, βρέθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος αρχικά συνάντησε φορείς της περιοχής και ενημερώθηκε απο τους ίδιος για θέματα που αφορούν την πόλη της Ξάνθης και γενικότερα για θέματα της θράκης. Ενω στην συνέχεια ο κ. Στασινός, συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπου στην εκδήλωση αυτή ενημερώθηκαν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Θράκης για σημαντικά έργα του Τεχνικού Επιμελητηρίου τόσο Παννελλαδικά όσο σε τοπικό επίπεδο, όπως είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που απετούνται για οποιδήποτε αδειοδότηση, ενω στην ενημέρωση τέθηκε και το θέμα του Εθνικού Μητρωόυ Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα δεδομένα απο όλες τις δημόσιες υποδομές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης

Ικανοποιήση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης, με την καταναλωτική κίνηση να εμφανίζει άνοδο, καθώς στην περιοχή απο τις 22 Απριλίου φιλοξενούνται πανω απο 1400 μαθητές μουσικών σχολείων με τους συνοδούς τους και τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης” Ξάνθη, πόλις Ονείρων”, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου.

Η αισιοδοξία ωστόσο, απο την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται οτι θα υπάρξει αυξημένη καταναώτική κίνηση και κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές να κάνουν ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους τους για το Πάσχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημοτικό Ωδείο Καβάλας | Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου για φλάουτο και πίανο

 

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στις 9 μμ στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» με ελεύθερη είσοδο, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας παρουσιάζει δύο εξαιρετικά ταλαντούχους και πολυβραβευμένους νέους Έλληνες καλλιτέχνες σε ένα Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου. Πρόκειται για τον φλαουτίστα Στάθη Καραπάνο και τον πιανίστα Τριαντάφυλλο Λιώτη, τους οποίους θα απολαύσουμε σε ένα θαυμάσιο πρόγραμμα από 2 κορυφαίες Σονάτες του ρεπερτορίου – τη Σονάτα του Καρλ Ράινεκε και την περίφημη Σονάτα του Σεργκέι Προκόφιεβ – μαζί με 2 υπέροχες Φαντασίες για φλάουτο και πιάνο, πάνω σε θέματα από δημοφιλείς όπερες: την Κάρμεν και τον Ελεύθερο Σκοπευτή.

 Ο Στάθης Παπαλήλιος-Καραπάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996 και ξεκίνησε μαθήματα φλάουτου με την Μυρτώ Τσακίρη στο Ωδείο Αθηνών. Το 2009 έγινε δεκτός στην Εθνική Σχολή Μουσικής της Σόφιας από όπου και απεφοίτησε το 2013 μελετώντας με τον καθηγητή Georgi Spassov, ενώ διετέλεσε μέλος της Ορχήστρας Νέων της Εθνικής Σχολής Μουσικής στο φλάουτο και στο piccolo. Από το 2013 συνεχίζει τις σπουδές του στο Μουσικό Πανεπιστήμιο στην Καρλσρούη της Γερμανίας με την Renate Greiss–Armin και τον Mathias Allin. Έχει εμπλουτίσει περαιτέρω τις μουσικές του γνώσεις παρακολουθώντας σεμινάρια με διεθνούς κύρους φλαουτίστες, όπως οι Peter Lukas Graf, Andrea Lieberknecht, Andras Adorjan, Robert Winn, Pirmin Grehl, Thomas Jensen, Grigorii Mordashov, Anette Maiburg.

 Έχει κερδίσει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς φλάουτου και μουσικής δωματίου, όπως το 1ο Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό “Hopes, Talents, Masters”, το 1ο Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό “Petar Konjovic”, το 1ο Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό “Urs Rüttimann” και το 2o Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό “Friedrich Kuhlau”.

 Ως σολίστ έχει εμφανιστεί με τα εξής σύνολα: Classic FM Radio Orchestra (2012) παίζοντας τη “Fantasie Brilliante on themes of Bizet’s Carmen” του F. Borne, στη Sala Bulgaria της Εθνικής Σχολής της Σόφιας (2012) με την Sinfonietta Orchestra παίζοντας το “Concerto” του J. Ibert, και με την Καμεράτα Junior Orchestra (2014) παίζοντας το “Dance of the blessed spirits” του Ch. W. Gluck στο Ωδείο Αθηνών. Το 2015 μαζί με τον πιανίστα Τριαντάφυλλο Λιώτη έδωσε δύο ρεσιτάλ στο “Santorini Arts Factory” στην Βλυχάδα της Σαντορίνης, και το 2015 έπαιξε το “Brandenburg Concerto N. 5” του J. S. Bach μαζί με τον Jewgenii Schuk, την Olga Zheltikova και την ορχήστρα Ensemble Zeitlose Musik στην Καρλσρούη και στο Freiburg τις Γερμανίας. Τοn Φεβρουάριο του 2016 συνέπραξε με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ως σολίστ στο κονσέρτο του S. Mercadante – συναυλία που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 Ο πιανίστας Τριαντάφυλλος Λιώτης ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος (τάξη Άννας Αικατερίνη) και συνέχισε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Νικολάου Τασόπουλου, Δίπλωμα με «Άριστα Παμψηφεί» και 1ο Βραβείο). Ακολούθησαν σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής του Ντέτμολντ (Γερμανία) με τον καθηγητή Alfredo Perl (Bachelor και Master Solist), και μετέπειτα στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής της Καρλσρούης (Γερμανία) με τον καθηγητή Dr. h.c. Kalle Randalu (Solistenexamen), όπου από το 2015 έχει τη θέση του βοηθού του. Εμπλούτισε περαιτέρω τις μουσικές του γνώσεις μέσα από σεμινάρια με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς, όπως οι A. Schiff, L. Remy, P. Badura-Skoda, B. Ringeissen, T. Quasthoff, M. Tirimo, M. Itoh, B. Fredriksen, A. Bauni, P. Vladigerov, Γ. Θυμής και Γ. Χατζηνίκος.

 Ο Τριαντάφυλλος Λιώτης έχει κερδίσει βραβεία σε σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου, όπως (πιο πρόσφατα) το Βραβείο Bach και το 1ο Βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό “Grand Prize Virtuoso” 2015, το 3ο Βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού πιάνου «Μαρία Κάλλας» 2015 καθώς και το βραβείο Albeniz και το βραβείο του σεμιφιναλίστ στον διεθνή διαγωνισμό “Maria Canals Barcelona” 2015.

 Έχει δώσει πολλές συναυλίες αποκομίζοντας εξαιρετικές κριτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Κροατία, Ελβετία, Ισπανία). Έχει εκτελέσει για πρώτη φορά έργα σύγχρονης μουσικής, ανάμεσά τους και βραβευμένων συνθετών όπως η Ευαγγελία (Λίνα) Τόνια. Ηχογραφήσεις του έχουν μεταδοθεί από την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Από το 2011 μέχρι το 2014 ήταν υπότροφος του ιδρύματος “Villa Musica Rheinland-Pfalz”. Το 2015 κέρδισε μαζί με ένα σύνολο μουσικής δωματίου της Detmolder Kammerorchester (DKO) το βραβείο ECHO Klassik για την ηχογράφησή τους της διασκευής των Schönberg / Riehn για σύνολο δωματίου του έργου “Das Lied von der Erde” του G. Mahler.

aafdafb0-155d-4633-8d1c-7c077a330f55

5c9a979d-1228-4500-95b6-b852430935d5

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Ξάνθη ο πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Στην Ξάνθη, βρέθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος αρχικά συνάντησε φορείς της περιοχής και ενημερώθηκε απο τους ίδιος για θέματα που αφορούν την πόλη της Ξάνθης και γενικότερα για θέματα της θράκης. Ενω στην συνέχεια ο κ. Στασινός, συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπου στην εκδήλωση αυτή ενημερώθηκαν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Θράκης για σημαντικά έργα του Τεχνικού Επιμελητηρίου τόσο Παννελλαδικά όσο σε τοπικό επίπεδο, όπως είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που απετούνται για οποιδήποτε αδειοδότηση, ενω στην ενημέρωση τέθηκε και το θέμα του Εθνικού Μητρωόυ Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα δεδομένα απο όλες τις δημόσιες υποδομές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης

Ικανοποιήση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης, με την καταναλωτική κίνηση να εμφανίζει άνοδο, καθώς στην περιοχή απο τις 22 Απριλίου φιλοξενούνται πανω απο 1400 μαθητές μουσικών σχολείων με τους συνοδούς τους και τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης” Ξάνθη, πόλις Ονείρων”, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου.

Η αισιοδοξία ωστόσο, απο την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται οτι θα υπάρξει αυξημένη καταναώτική κίνηση και κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές να κάνουν ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους τους για το Πάσχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημοτικό Ωδείο Καβάλας | Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου

Μετά την πολύ επιτυχημένη Βραδιά Όπερας & Μουσικής Δωματίου που απολαύσαμε την περασμένη Παρασκευή στο κατάμεστο ΟΣΚΑΡ, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας διοργανώνει ακόμη μία εξαιρετική συναυλία.

Έτσι, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, ώρα 9:00 το βράδυ στο ΟΣΚΑΡ φιλοξενούμε δύο καλλιτέχνες γνώριμους στο κοινό της πόλης μας, σε ένα εξαιρετικό Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου: την ταλαντούχα βιολονίστα ΔΑΝΑΗ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ-ΜΑΤΣΚΕ και τον διακεκριμένο πιανίστα ΟΥΒΕ ΜΑΤΣΚΕ, Καθηγητή Ειδίκευσης Πιάνου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η νεαρή πολυβραβευμένη σολίστ (υπότροφος του Ιδρύματος «Ωνάσης») και ο πατέρας της θα ξεκινήσουν το πρόγραμμά τους ερμηνεύοντας το Ρόντο σε ντο μείζονα του Μότσαρτ και την περίφημη Σονάτα σε ντο ελάσσονα του Μπετόβεν.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, ανάμεσα σε άλλα πανέμορφα έργα, θα ακούσουμε την σαγηνευτική «Τσιγγάνα» του μεγάλου βιρτουόζου Φριτς Κράισλερ και η βραδιά θα κορυφωθεί με ένα από τα πιο εκφραστικά και δεξιοτεχνικά κομμάτια του ρεπερτορίου: τη Φαντασία «Κάρμεν» του Φραντς Γουάξμαν, βασισμένη σε πασίγνωστα θέματα από την ομώνυμη όπερα του Μπιζέ.

SONY DSC

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Ξάνθη ο πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Στην Ξάνθη, βρέθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος αρχικά συνάντησε φορείς της περιοχής και ενημερώθηκε απο τους ίδιος για θέματα που αφορούν την πόλη της Ξάνθης και γενικότερα για θέματα της θράκης. Ενω στην συνέχεια ο κ. Στασινός, συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπου στην εκδήλωση αυτή ενημερώθηκαν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Θράκης για σημαντικά έργα του Τεχνικού Επιμελητηρίου τόσο Παννελλαδικά όσο σε τοπικό επίπεδο, όπως είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που απετούνται για οποιδήποτε αδειοδότηση, ενω στην ενημέρωση τέθηκε και το θέμα του Εθνικού Μητρωόυ Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα δεδομένα απο όλες τις δημόσιες υποδομές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης

Ικανοποιήση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης, με την καταναλωτική κίνηση να εμφανίζει άνοδο, καθώς στην περιοχή απο τις 22 Απριλίου φιλοξενούνται πανω απο 1400 μαθητές μουσικών σχολείων με τους συνοδούς τους και τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης” Ξάνθη, πόλις Ονείρων”, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου.

Η αισιοδοξία ωστόσο, απο την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται οτι θα υπάρξει αυξημένη καταναώτική κίνηση και κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές να κάνουν ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους τους για το Πάσχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en