ΚΑΒΑΛΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ | Καθησυχαστική απέναντι στους κατοίκους του Περιγιαλίου εμφανίστηκε η Δήμητρα Τσανάκα

Η εντολή που έχουν οι υπηρεσίες του δήμου είναι να μην γίνει κανένας καταλογισμός στην Δ.Ο.Υ. για τις οφειλές από την εισφορά εις χρήμα, για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης και μόνον με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προχωρούν οι διαδικασίες.

Το θέμα των πληγών που αφήνει πίσω του, στους δρόμους της Καβάλας, το έργο τοποθέτησης οπτικών ινών από τον ΟΤΕ έθεσε στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο πλαίσιο της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ο Κωστής Σιμιτσής, που μάλιστα προσκόμισε και σχετικές φωτογραφίες και ζήτησε να γίνει διακοπή των εργασιών από τον δήμο και να εκπέσει η εγγυητική επιστολή του εργολάβου. Απαντώντας η δήμαρχος επιβεβαίωσε το πρόβλημα και κάλεσε τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημοσθένη Τουλκίδη και προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διακοπούν οι εργασίες.

Όσον αφορά την κινητοποίηση κατά των διοδίων που ετοιμάζεται για αύριο, ο κ. Σιμιτσής ζήτησε να εκφραστεί από τον Δήμο Καβάλας η αντίθεσή του στις δηλώσεις του προέδρου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», τις οποίες χαρακτήρισε διασπαστικές του μετώπου των δήμων της Περιφέρειας. Η κα Τσανάκα απάντησε ότι το θέμα πρέπει να τεθεί πρωτίστως στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και μάλιστα στην συνεδρίαση να παρίστανται και εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας.

Τα προβλήματα που δημιουργεί η κατασκευάστρια εταιρία του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου στον κάμπο των Φιλίππων δεν μπορούσαν να λείψουν από την συνεδρίαση, όμως στη συζήτηση έγινε απλά περιγραφή των όσων συνέβησαν χωρίς να υπάρξει κάποια συγκεκριμένη αντίδραση. Με αφορμή την συζήτηση για τον ΤΑΠ ο Άρης Βέρρος έθεσε θέμα λειτουργίας των επιτροπών του Δήμου Καβάλας, η λειτουργία των οποίων προβλέπεται από τον νόμο. Σύμφωνα με τον ίδιο λειτουργούν μόνο δύο επιτροπές ενώ περισσότερες από δέκα είναι ανενεργές.

Τους κατοίκους του Περιγιαλίου καθησύχασε η κα Τσανάκα απαντώντας σε ερώτηση του Μάκη Παπαδόπουλου. Η εντολή που έχουν οι υπηρεσίες του δήμου είναι να μην γίνει κανένας καταλογισμός στην Δ.Ο.Υ. για τις οφειλές από την εισφορά εις χρήμα, για την εφαρμογή του σχεδίου  πόλης. Μόνο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προχωρούν οι διαδικασίες όπως δήλωσε.

Τέλος, ένα θέμα ποιότητας ζωής έθεσε συμπολίτης από τις Κρηνίδες που διαμαρτυρήθηκε επειδή σε γειτονικό οικόπεδο υπάρχει μεγάλος αριθμός οικόσιτων ζώων με αποτέλεσμα να έχει σχηματιστεί εστία μόλυνσης. Ο συμπολίτης ζήτησε την συνδρομή του δήμου, ενώ το θέμα ανέλαβε να αντιμετωπίσει ο αντιδήμαρχος Ζήσης Μπόνιας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version