Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας | Παρουσίαση του βιβλίου “Από τον Έβρο …. Στην Κατεχάκη”

Με ενθουσιασμό ,αγάπη & σεβασμό αγκάλιασε ο κόσμος της Καβάλας την παρουσίαση του βιβλίου “Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη” του βουλευτή Έβρου κι Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.Αν.Δημοσχάκη, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 10/06, στη κατάμεστη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας “Βασίλης Βασιλικός”.

Την εκδήλωση προλόγησε ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας κ. Τσουπάκης, ενώ χαιρέτισαν ο Αιδεσιμολογιώτατος Αθανάσιος Παπαδάκης, Εφημέριος Ελαιοχωρίου Καβάλας και Γεν.Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ.Ελευθερουπόλεως, ο βουλευτής Καβάλας Ν Δ  Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Μακάριος Λαζαρίδης, Δημοσιογράφος και διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού κι Επικοινωνίας Δήμου Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου, ο οποίος συντόνισε την όλη διαδικασία .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κατοίκων & θεσμικών παραγόντων  της Καβάλας μεταξύ των οποίων  ο Περιφερειάρχης  Χρ.. Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Θ.Μαρκόπουλος, η Δήμαρχος Καβάλας Δ.Τσανάκα, ο πρώην βουλευτής Γ. Πασχαλίδης, τα Προεδρεία – Μέλη Δ Σ των εν ενεργεία και εν εφεδρεία Αστυνομικών καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του Τύπου.

Έκλεψαν την παράσταση τα στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α. Διοικητές Υπηρεσιών , Μονάδων και Υπηρεσιών οι οποίοι με στολή τίμησαν την ως άνω παρουσίαση όπως προβλέπει ο οικείος Κανονισμός!

Ο Βουλευτής υπογράμμισε πως τα κέρδη του βιβλίου, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον εκδότη του Ομίλου Φαίδωνα Κυδωνιάτη, διατίθενται εσαεί κατά 50% στον ειδικό λογαριασμό υπέρ των τέκνων πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αστυνομικών και κατά 50% στο Θρακικό Κέντρο-Εταιρεία  Θρακικών Μελετών, με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της Θράκης.

 

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του:

‘Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για την τιμή που μου κάνετε να παραστείτε στη σημερινή εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου μου «Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη», εδώ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Καβάλας.

Το βιβλίο αυτό  αποτελεί στην ουσία ένα δώρο προς δύο μεγάλες μου αγάπες! Η μία είναι η πατρίδα μου ο Έβρος και κατ’ επέκταση όλη η Θράκη. Η άλλη είναι η μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη στήριξη της οποίας υπηρέτησα επί δεκαετίες τους Έλληνες Πολίτες και την Ελληνική Δημοκρατία.

Η Ελληνική Αστυνομία & η Πολιτεία  με τίμησαν  με το ύψιστο αξίωμα του Αρχηγού.  Ένα αξίωμα που φέρει βαριά την ευθύνη της συνέχειας. Πάντα πίστευα πως, όχι μόνο δε δικαιούμαι να κρατήσω για τον εαυτό μου κάτι από τη θέση αυτή, αλλά θα έπρεπε να αφήσω ως προίκα & παρακαταθήκη  στους επόμενους Αρχηγούς και στα επόμενα στελέχη όλων των βαθμών στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το σύνολο των εμπειριών και των γνώσεων που απέκτησα  από ολόκληρη την πορεία μου σε αυτό.

Μέσα από αυτό το αφηγηματικό βιβλίο προσπάθησα και νομίζω ότι τα κατάφερα να παραδώσω ένα κομμάτι της ψυχής μου στους ανθρώπους που καθημερινά προασπίζονται τις ζωές και την καθημερινότητα των Ελληνίδων και των Ελλήνων, το Ελληνικό Κράτος, αλλά και την ίδια την πολύτιμη Δημοκρατία μας.

Ένα εγχειρίδιο, το οποίο στις σελίδες του προσφέρει αφηγηματικά συσσωρευμένη γνώση κι εμπειρία . Εξιστορώντας σημαντικά γεγονότα και κρίσιμες καταστάσεις, στις οποίες συμμετείχα, είτε σε πρωταγωνιστικό είτε σε συνδρομητικό ρόλο.

Στην πορεία μου στην Ελληνική Αστυνομία συνάντησα άξιους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα. Αλλά, πάνω από όλα, επιβεβαίωνα το καλό και σπουδαίο μέταλλο των Εβριτών και των Θρακιωτών. Για αυτό άλλωστε και πήρα την απόφαση πριν λίγα χρόνια να υπηρετήσω τον τόπο μου με έναν πιο άμεσο τρόπο, μέσα από τα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Βασική μου αρχή ως Αρχηγός ήταν η Αστυνομία να εμπνέει στους πολίτες αίσθημα ασφάλειας, κυρίαρχο προαπαιτούμενο για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Από την άλλη, θεωρούσα σημαντικό τα στελέχη μου να αντλούν έμπνευση από τον Αρχηγό τους και να περιβάλλονται με την εμπιστοσύνη του ως προς τις ικανότητές και την αφοσίωσή τους. Σύνθημά μας ήταν “Αστυνομία με ανθρώπινο πρόσωπο και νόμιμη δράση”.

Επέμενα στη σύζευξη δυνάμεων και δυνατοτήτων, με το σκεπτικό ότι από την κοινή προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας, αλλά και πάντα μεριμνούσα για την αξιοποίηση κάθε δυναμικής που θα μπορούσε να αναπτυχθεί προς την κατεύθυνση νέων προοπτικών, υπενθυμίζοντας πάντα σε όλους μια βασική αρχή: «Να είσθε χρήσιμοι κι όχι αρεστοί». Αυτές οι αρχές διανθίζουν τα γεγονότα που σας παραδίδω μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μου.

Η συνεχόμενη οικονομική κρίση, αλλά και η αλματώδης αύξηση του αριθμού των οικονομικών μεταναστών και των ταυτισμένων προσφύγων με αυτούς έχουν δημιουργήσει εκρηκτικό μείγμα και επικίνδυνο κλίμα στην κοινωνία. Αυτό αποτυπώνεται σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας του πολίτη

Μαζί με τη Δικαιοσύνη και τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σ.Α. κυρίως δε η Αστυνομία συνθέτουν  ένα μωσαϊκό πυλώνων σταθερότητας για τη Δημοκρατία μας, με σκοπό την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης. Να λειτουργούν ως ασπίδα, απέναντι σε όσους επιθυμούν ή σχεδιάζουν να δημιουργήσουν καταστάσεις ανωμαλίας, πολύ περισσότερο σε μια εκρηκτική περίοδο οικονομικής ύφεσης, σαν και αυτή που βιώνουμε σήμερα.

Θα μου επιτρέψετε μια μικρή αναφορά στο βιβλίο, που έβγαλε ήδη τα εκδοτικά, τυπογραφικά και λοιπά έξοδά του.

Και τα έσοδα του κατά 50% ήδη αποδίδονται για τον ειδικό λογαριασμό των ορφανών παιδιών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι γονείς των οποίων έπεσαν σε βίαιο περιστατικό, είτε από τρομοκράτες, είτε από σκληρούς κακοποιούς, και θα δίνονται εσαεί.  

Θέλω να γνωρίζετε ότι το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας θρηνεί εν καιρώ ειρήνης από το 1984, έτος ενοποίησης των Σ.Α., 129 νεκρούς, που έπεσαν κατά την ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος

Το δε υπόλοιπο 50% διατίθεται στο Θρακικό Κέντρο – Εταιρεία Θρακικών Μελετών, που ως γνωστόν από εδώ και πέρα θα έχει ως στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της Θράκης μέσα από μελέτες και συνεργασίες με Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, Σχολές κ.α. του εσωτερικού και του εξωτερικού, μετά από τροποποίηση του καταστατικού του.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν – έναν ξεχωριστά όσους μου έκαναν την τιμή να μιλήσουν για το βιβλίο μου:

Τον Αιδεσιμολογιώτατο Αθανάσιο Παπαδάκη, Εφημέριο Ελαιοχωρίου, Καβάλας & Γεν.Αρχιερατικό Επίτροπο Ι.Μ.Ελευθερουπόλως, τον βουλευτή Καβάλας της Ν.Δ. Νίκο Παναγιωτόπουλο με την πολύτιμη συνδρομή του οποίου έγινε αυτή η παρουσίαση, τον Μακάριο Λαζαρίδη, Δημοσιογράφο & διευθυντή Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας  και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού & Επικοινωνίας Δήμου Καβάλας Γιώργο Φιλόσογλου.

Το βιβλίο αναφέρεται σε τρία θεματικά αντικείμενα : Το πρώτο τμήμα υμνεί το Ισαάκιο την πόλη των Κάστρων και των θρύλων το Διδυμότειχο, το δεύτερο περιγράφει  κρίσιμα περιστατικά που συνέβησαν τα χρόνια της Μεταπολίτευσης μέχρι το Μάρτιο 2008 και το τρίτο αναφέρεται σε πολιτικές προσωπικότητες του εξωτερικού ή της χώρας μας τους οποίους είχα την τύχη και τιμή να συναντήσω ασκώντας τα καθήκοντα μου ως Αξιωματικός της Αστυνομίας  και να καταθέσω γραπτά “γευστικά περιστατικούλια ” τα οποία έλαβαν  ώρα αλλά δεν γνωστοποιήθηκαν από τα ΜΜΕ, όμως αποτελούν καλές ειδήσεις για την πολιτική ιστορία μας !

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σε έναν τέτοιο περιστατικό που αφορά το μέγεθος ενός σπουδαίου πολιτικού και οραματιστή που «έφυγε» πριν από λίγες ημέρες και σφράγισε με την τεράστια προσωπικότητά του την πολιτική ζωή της χώρας επί 60 καλά & δημιουργικά Χρόνια, αλλά κυρίως  μετά την Μεταπολίτευση.

Η σημερινή παρουσίαση έχει και το χαρακτήρα ενός σεμνού, δωρικού Μνημοσύνου στη μνήμη ενός σποδαίου εκλιπόντος του μέχρι πρότινος Επιτίμου Προέδρου της Ν Δ .

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ένας διαχρονικός φίλος και συμπαραστάτης της Θράκης. Άλλωστε, ήταν ο ίδιος που συγκρότησε την διακομματική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για τα θέματα της Θράκης και από την οποία προέκυψε μια συνισταμένη πολιτικών τις οποίες εφήρμοσαν όλες οι Κυβερνήσεις σχεδόν μέχρι και σήμερα .

Για αυτό διεκδικώ από την παρούσα Κυβέρνηση την επανασυγκρότηση της, προκειμένου να συνταχθεί καινούργιο σχέδιο για τα επόμενα 30  χρόνια !

 

Σας διαβάζω ένα απόσπασμα από το βιβλίο μου, όπου καταγράφω μια συνάντηση που είχα μαζί του, με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αντιμετώπισαν τα Βόρεια Προάστια το 1991.

” Το τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη έβλεπα τακτικά, διότι κάλυπτα τροχονομικά τα μέτρα κίνησης του από την Κατεχάκη μέχρι το Καπανδρίτι, που ήταν κι εδαφική αρμοδιότητα του Τμήματος Τροχαίας Κηφισιάς. Από τις μετακινήσεις του ξεχωρίζω μια Κυριακή που αντιμετωπίζαμε καιρικό φαινόμενο από το Κρυονέρι προς της Στερεά Ελλάδα και κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας. Το Κέντρο Επιχειρήσεων μας έδωσε μέτρα διευκόλυνσης του Πρωθυπουργού από Αθήνα για συγγενικό του σπίτι στην Εκάλη. Η μετακίνησή του ήταν δύσκολη. Κατορθώσαμε όμως να φτάσουμε στον τελικό προορισμό. Όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο, με κάλεσε κοντά του, με ευχαρίστησε και μου ζήτησε να πληροφορηθεί για την κατάσταση που επικρατούσε στα βόρεια Προάστια. Επίσης, ευγενώς μου ανέφερε ότι θα ήταν χαρούμενος και ευχαριστημένος το σύνολο της δύναμης της Τροχαίας να ασχολείτο με τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι πολίτες εξαιτίας του καιρικού φαινομένου”.

Αυτός ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός & Επίτιμος Πρόεδρος της  Ν Δ έναντι των πολιτών !

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας | Παρουσίαση του βιβλίου του Αναστασίου Δημοσχάκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι εκδόσεις «Πλυθώρα» σας προσκαλούν στην  παρουσίαση του βιβλίου του Αναστασίου Δημοσχάκη με τίτλο:

«Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη»


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (4ος όροφος)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
–  Νίκος Παναγιωτόπουλος, Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Καβάλας
Μακάριος Λαζαρίδης, Διευθυντής Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Δημοσιογράφος
Γεώργιος Φιλόσογλου, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Επικοινωνίας Δήμου Καβάλας
Αιδεσιμολογιώτατος Αθανάσιος Παπαδάκης, Εφημέριος Ελαιοχωρίου Καβάλας & Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως

 

Ο Στρατηγός ε.α ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ Αναστάσιος Επίτιμος Αρχηγός ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ γεννήθηκε 19/11/1955 στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου Έβρου. Είναι έγγαμος με τη Μαρία Βλαχούλη, υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, καταγόμενη από την Κοντοβάζαινα – Γορτυνίας. Έχει δύο παιδιά.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ το 1977.
Φοίτησε σε Σχολές Μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας και του Γεν. Επιτελείου Στρατού. Μετεκπαιδεύτηκε σε Αστυνομικές Σχολές του εξωτερικού όπως της Αγγλίας, Αμερικής, Γερμανίας σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, κρατικής ασφάλειας, εγκληματικότητας και οδικής ασφάλειας. Συμμετείχε σε ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και κάθε τρίμηνο στη TASK – FORCE στο Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομιών Κρατών Μελών της Ε.Ε.Την 28/02/2006 με Απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. τοποθετήθηκε στη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και αποστρατεύθηκε την 26/02/2008, με τη συμπλήρωση της 2ετούς θητείας του.

Με Απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α. του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο βαθμό του Αντιστράτηγου προήχθη την 05/10/2004 και τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο βαθμό του Υποστρατήγου διετέλεσε διαδοχικά αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής και Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και προετοίμασε της Αστυνομία ενόψει Ολυμπιάδος από πλευράς νομοθετικού πλαισίου, εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού, καθώς και ονομαστικοποίησης αυτού ανάλογα με τα προσόντα και τις μετεκπαιδεύσεις αυτών σε θέσεις βάσει σχεδίου. Είχε την επιχειρησιακή ευθύνη στις Τελετές Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004), καθώς και στα αγωνίσματα ανοικτού δρόμου.
Στο βαθμό του Ταξιάρχου διετέλεσε διαδοχικά Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.
Υπηρέτησε ως Ανώτερος Αξιωματικός, Διοικητής ή Υποδιοικητής, σε μάχιμες και επιτελικές θέσεις της χώρας όπως Αστυν. Τμήμα Βουλιαγμένης, Τμήμα Αλλοδαπών Γλυφάδας, Αστυν. Τμήμα Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ασφαλείας Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, Υποδ/νση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Δ/νση Κρατικής Ασφάλειας / Α.Ε.Α., Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς, Δ/νση Τροχαίας Αττικής και Δ/νση Αστυνομίας Αθηνών.
Στα πλαίσια της Γραμματείας Προγράμματος ,συμμετείχε στην Επιτροπή Σύνταξης  του Κυβερνητικού Προγράμματος της Ν.Δ, από 2010 μέχρι τις εκλογές του 2012 . Συγκεκριμένα ήταν επικεφαλής ,των Ομάδων Εργασίας, για τη σύνταξη του κυβερνητικού Προγράμματος ,του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης – Προστασίας του Πολίτη, στις οποίες συμμετείχαν πρώην Αξιωματούχοι, Στελέχη & Συνδικαλιστές των Υφισταμένων Σωμάτων & Οργανισμών της ”Κατεχάκη”.
Ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., στις Ευρωεκλογές της 25ης Μα’ί’ου 2014. Ψηφίστηκε από 72.000 χιλ ψηφοφόρους περίπου, σε όλη την Ελλάδα & κατέλαβε την 13η θέση, μεταξύ των 42 συνυποψηφίων του, της Ν.Δ. Η Εκλογική Περιφέρεια  Έβρου & Γενέτειρά του, τον τίμησε απλόχερα με 17.000 χιλ περίπου σταυρούς.
Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015 ήταν υποψήφιος με την Ν.Δ. στην εκλογική περιφέρεια Έβρου, όπου και εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Βουλευτής του Νομού.
Στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 ήταν και πάλι υποψήφιος με την Ν.Δ., πρώτος στην λίστα των υποψηφίων Βουλευτών, οπότε και εξελέγη ως ο μοναδικός Βουλευτής της Ν.Δ. σε ολόκληρη τη Θράκη.

Από τον Φεβρουάριο 2015 έως τον Φεβρουάριο 2016 υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης καθώς και των Ειδικών Μόνιμων Επιτροπών Οδικής Ασφάλειας και Σωφρονιστικού Συστήματος. Από τον Φεβρουάριο 2016 είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

Το 2015 ορίσθηκε επικεφαλής του Τομέα Κοινοβουλευτικού Έργου της Ν.Δ. για ζητήματα Μακεδονίας Θράκης, στις αρχές του 2016 ορίσθηκε επικεφαλής του Τομέα Κοινοβουλευτικού Έργου της Ν.Δ. για ζητήματα Απόδημου Ελληνισμού, ενώ από τον Νοέμβριο του 2016 ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας.

 

Το Βιβλίο «Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη» περιγράφει τους σημαντικότερους σταθμούς μιας πορείας ζωής και μιας επαγγελματικής σταδιοδρομίας, που ξεκίνησε από ένα ακριτικό χωριό του Έβρου και κατέληξε στην ηγεσία την Ελληνικής Αστυνομίας. Με πρόθεση να αποτελέσει το βιβλίο χρήσιμο ανάγνωσμα για τους νεότερους, ο συγγραφέας περιγράφει τη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών, αναπτύσσοντας παράλληλα άγνωστες μέχρι τώρα ανθρώπινες ιστορίες, καθώς και συναντήσεις καθ’ όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης με πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας και της Ευρώπης.

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας | Παρουσίαση του βιβλίου της Αθηνάς Παναγιωτίδου «Το χαμογελάκι»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»,
το βιβλιοπωλείο «Χαρτόπολις» και οι εκδόσεις «Οσελότος»
σας προσκαλούν την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και ώρα 19:00
στην παρουσίαση του βιβλίου της Αθηνάς Παναγιωτίδου με τίτλο:
«Το χαμογελάκι»

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

–  Τασούλα Τσιλιμένη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κωνσταντίνος Βλαστάρης, διευθυντής-δάσκαλος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

Ευαγγελία Κουλίζη, προϊσταμένη-παιδαγωγός του 4ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Καβάλας.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Απόστολος Μουμτσάκης, πρόεδρος εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν θεατρικά τα μέλη της ερασιτεχνικής ομάδας ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΑΙΔΕΥΣΙΣ:

Ιορδάνης Καλαιτζίδης, ηθοποιός

Μαρία-Μαριέλα Κωνσταντινίδου, γυμνάστρια

Ελευθερία Λασκαρίδου, Νηπιαγωγός

Η συγγραφέας:

Η Αθηνά Παναγιωτίδου είναι από την Καβάλα.
Είναι πτυχιούχος διετούς φοίτησης των σχολών Παστέρ Θεσσαλονίκης και γι’ αυτό, τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα τα έκανε σ’ ένα οδοντοτεχνικό εργαστήριο! Εκεί, μέσα από το πρίσμα της στοματικής υγιεινής «γνώρισε» τη δημιουργικότητα!
Κατόπιν, αποφοίτησε με άριστα από την Παιδαγωγική Σχολή Βρεφονηπιαγωγών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ως παιδαγωγός πλέον, εργαζόμενη επί σειρά ετών σε παιδικούς σταθμούς της πόλης της αλλά και του νομού της, έχει αποκομίσει από τους μικρούς μαθητές-αγγέλους την αξία της υπομονής, να δέχεται, να προσφέρει και να συγχωρεί. Έμαθε, επίσης, να μετουσιώνει οποιαδήποτε παιδική ιδέα, γνώμη, ακόμη και τις γραμμούλες και τις ζωγραφιές των μικρών μαθητών της, σε ήρωες που χορεύουν μπροστά μας. Παράλληλα δε, ως μητέρα δυο κοριτσιών, της Έλενας και της Κατερίνας, έβλεπε τα κορίτσια της ν’ «ανθίζουν» στο περιβόλι της ζωής! Έτσι, κάτι τόσο όμορφο, όπως είναι η μητρότητα, αλλά και η δουλειά του παιδαγωγού, η ενασχόληση με τις παιδικές ψυχές και η διαμόρφωση προσωπικοτήτων μέσα από τη χαρά της δημιουργίας, με κάποιον τρόπο θα ‘πρεπε να περάσουν στο χαρτί και να μείνουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα στο μυαλό και στην ψυχή! Ήταν λοιπόν η κατάλληλη στιγμή να παρθεί η απόφαση να ασχοληθεί με το παιδικό παραμύθι…
Πέρα απ’ αυτά, συμμετέχει ενεργά ως ερασιτέχνης ηθοποιός σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά, με την ομάδα «Θεάτρου Παίδευσις», ενώ παράλληλα έχει γράψει και τους στίχους τραγουδιών για διάφορες παραστάσεις της ομάδας.
Τέλος, έχει παρακολουθήσει μια σειρά σεμιναρίων και συνεδρίων παιδαγωγικού χαρακτήρα καθώς και σεμινάρια δημιουργικής γραφής.
«Το χαμογελάκι» είναι το πρώτο της παραμύθι που εκδίδεται και θα σας κάνει να χαμογελάσετε κι εσείς με την αισιοδοξία του. Στέλνει λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους πίστεψαν σε κείνη και έγιναν το εφαλτήριο, ώστε να ταξιδέψει η ψυχή και το μυαλό της ελεύθερα, στα μονοπάτια της φαντασίας!

Το βιβλίο:

Η Αθηνούλα είναι ένα κοριτσάκι με καστανά σγουρά μαλλάκια, καφέ μάτια κι ένα πλατύ, ολόδροσο, κάτασπρο χαμόγελο. Όσοι είναι γύρω της, όταν την κοιτάζουν, δεν μπορούν να μη χαμογελάσουν ακόμη κι όταν είναι στενοχωρημένοι.
«Καλώς το χαμογελάκι μου…» της λέει η μαμά της κι έτσι, “χαμογελάκι”, την φωνάζουν όλοι, γνωστοί και φίλοι.
Το όνειρο της Αθηνούλας μάς ταξιδεύει στη χώρα της φαντασίας, σε έναν κόσμο όπου το χαμόγελο, μέσα από μια πολύ πρωτότυπη πλοκή, παίρνει τη θέση που του αρμόζει.
Χαμογελάστε! Χαμογελάστε! μας λέει το όνειρο της Αθηνούλας. Χαμογελάστε και ο κόσμος γύρω σας θα γίνει πιο φωτεινός, πιο χαρούμενος, πιο αισιόδοξος!

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading

espa logo

espa_logo_en