ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δημοσκόπηση MRB | Οι αναποφάσιστοι των εκλογών – Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν και τι κυβέρνηση προτιμούν

Το κρίσιμο ζήτημα των συσπειρώσεων των πολιτικών κομμάτων σε συνάρτηση με την στάση που θα τηρήσουν οι έως τώρα αναποφάσιστοι πολίτες, επιχείρησε να αναδείξει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε απόψε, αναλύθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ποσοστά συσπείρωσης των κομμάτων, οι απαντήσεις των πολιτών στα διάφορα σενάρια διακυβέρνησης της «επόμενης μέρας», καθώς και τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν όσοι δήλωσαν αναποφάσιστοι (ποσοστό 16%), η άποψή τους για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης και οι απαντήσεις τους για τα πιθανά αποτελέσματα της κάλπης.

Συσπείρωση

Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει συσπείρωση της τάξης του 72,3% , ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει συσπείρωση 70,8%.

Πηγή OPEN

Στην ερώτηση, ποιο κόμμα θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο, στο δίλημμα ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ προηγείται η Νέα Δημοκρατία με 36,8% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 30%.

Πηγή OPEN

Στην αντίθετη ερώτηση, «ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο;» το 36,6% απαντά ΝΔ και το 35,1% ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή Open

Στην ερώτηση για το τι επιθυμούν οι πολίτες, σε περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδυναμία κάποιου κόμματος από τις πρώτες εκλογές, το 49,4% απαντά κυβέρνηση συνεργασίας από δύο ή περισσότερα κόμματα ενώ το 43,9% θα ήθελε νέο γύρο εκλογών.

Τα ποσοστά έχουν διαφοροποιηθεί από την προηγούμενη σφυγμομέτρηση.

Πηγή OPEN

Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 58% θέλει νέες εκλογές και το 35% κυβέρνηση συνεργασίας. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 62,8% προτιμά κυβέρνηση συνεργασίας και το 35% νέες εκλογές.

Τι θέλουν οι αναποφάσιστοι

Μεταξύ των αναποφάσιστων, το 51,9% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας εάν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 39,8% θέλει τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version