Όπως αποτυπώνεται στο μηνιαίο βαρόμετρο της Opinion Poll, το 85% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο με τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ στα αξιοσημείωτα στοιχεία  είναι ότι η κοινή γνώμη σε ποσοστό 90% συμφωνεί με το κλείσιμο των εκκλησιών, ενώ κατά 61,5% δηλώνει ότι δεν έχει ξανααισθανθεί ποτέ στη ζωή της τόσο φόβο.

Μάλιστα σε ποσοστό 95,7% οι πολίτες συμφωνούν στο ότι  ήταν αναγκαίο σ΄αυτή την φάση  να επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωναιού.


Tο 93% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από την καθημερινή ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, το 75% χαρακτηρίζει θετικό το μέτρο της άδειας «ειδικού σκοπού» ενώ το 52,5 συμφωνεί με τις οικονομικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Πρώτος σε δημοφιλία ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος “ανέβηκε” στην πρώτη θέση   με 61%.

Χαοτική διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Η έρευνα αποτυπώνει επίσης τη μεγάλη διαφορά της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ που εντοπίζεται στις 20 μονάδες (40% έναντι 20%), όπως, επίσης, του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα που ξεπερνά τις 30 ποσοστιαίες μονάδες (51,0% -20%).

Ενδιαφέρον  έχει η απάντηση των ψηφοφόρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που δίνουν θετική ψήφο στα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το 79,2% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές τάσσονται υπέρ των κυβερνητικών αποφάσεων για την νόσο, το 86,2% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αλλά ακόμα και το 47,4% όσων ψήφισαν ΚΚΕ δηλώνει ικανοποιημένο από τα μέτρα.


Φόβος και καμία εμπιστοσύνη στο σύστημα υγείας

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 86,4% εκφράζουν την ανησυχία τους για την φονική νόσο, το 72,1% εκτιμά πως θα διαρκέσει η πανδημία από τρεις μήνες και πάνω.

Επίσης, το 64,8% εκφράζει την άποψη πως οι Έλληνες είναι πιο πειθαρχημένοι απέναντι σε άλλους λαούς της Ευρώπης όπως τους Ιταλούς, τους Ισπανούς και τους Γάλλους. Ωστόσο το 63,2% πιστεύει πως το σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην περίπτωση που αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ EΡΕΥΝA OPINION