ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση | Συμφωνεί το 80% με στους χειρισμούς της κυβέρνησης

Θετικά εκφράζονται για την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της 8 στους 10 Έλληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, για την εφημερίδα Αυγή…

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 81% των ερωτηθέντων έχει θετική εντύπωση για την κυβέρνηση, με το αντίστοιχο ποσοστό για την αντιπολίτευση να βρίσκεται μόλις στο 16%. Το κυβερνητικό έργο αξιολογείται θετικά από το 69%.

Επιπλέον, το 80% των ερωτηθέντων απαντά ότι εγκρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ το 13% εκφράζει τη διαφωνία του, ενώ το 86% του δείγματος απάντησε ότι αισθάνεται εθνικά υπερήφανο, έναντι του 13% που είπε ότι δεν αισθάνεται υπερηφάνια.

Τη γενικότερη κατεύθυνση της χωρας κρίνει ως σωστή το 64%, ενώ το 20% τη βλέπει ως λανθασμένη, ενώ το 49% των ερωτηθέντων έχει την άποψη ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, με όσους εκτιμούν ότι θα οδηγηθούμε σε χειρότερες καταστάσεις να περιορίζονται στο 15%, με μόλις το 13% να φοβάται ότι θα χειροτερεύσει η οικονομική τους κατάσταση.

Ενδιαφέρον προκαλεί η απόρριψη του Μνημονίου με 83% και το πολύ μικρό ποσοστό των ερωτηθέντων (6%) που τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του.

Τέλος, όσο αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, αυτή διαμορφώνεται ως εξής:

  • Αλέξης Τσίπρας: Στο 87%, αυξημένη κατά 42 ποσοστιαίες μονάδες. Θεωρείται κατάλληλος για πρωθυπουργός από το 73% των ερωτηθέντων.
  • Πάνος Καμμένος: Στο 57%.
  • Σταύρος Θεοδωράκης: Στο 42%, σταθερά.
  • Δημήτρης Κουτσούμπας: Στο 39%, ανεβασμένη κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες.
  • Αντώνης Σαμαράς: Στο 24%, μειωμένη κατά 19 μονάδες. Θεωρείται κατάλληλος για πρωθυπουργός από το 12%.
  • Ευάγγελος Βενιζέλος: Στο 17%, με μεγάλη πτώση από το προηγούμενο 28%.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version