Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Καμμένος κατά Φίλη | Ο υπουργός αλλοιώνει την Ιστορία

Νέα κόντρα μεταξύ των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης ξέσπασε, αυτή τη φορά με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Πρωταγωνιστής ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του υπ. Παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη για το περιεχόμενο του μηνύματος που ο τελευταίος απέστειλε για τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δημήτρης Καμμένος, κάνει λόγο για «αλλοίωση της Ιστορίας» από τον υπ. Παιδείας. «Πολύ σύντομα θα εκδίδει νέα βιβλία στα σχολεία με προσωπικές ιστορικές του εκτιμήσεις για το πώς εξελίχθηκαν τα ιστορικά γεγονότα», σημειώνει επικριτικά ο κ. Καμμένος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Δημήτρη Καμμένου…

«Τελειωμό δεν έχουν οι προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη ο οποίος μετά τα σχόλια του περί γενοκτονίας των Ποντίων, την απαγόρευση του σε εκκλησιαστικούς εκπροσώπους να επισκέπτονται σχολεία, θέλησε να ασχοληθεί και με την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ας ξεκινήσουμε από τη μη αποστολή εγκυκλίου προς τα σχολεία για πρώτη φορά σχετικά με τους εορτασμούς της εθνικής μέρας. Καθώς φαίνεται  το Υπουργείο Παιδείας αρκέστηκε να αποστείλει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου μια περίεργη εγκύκλιο στα σχολεία της Α’ Βάθμιας και Β’ Βαθμιας εκπαίδευσης προτείνοντας μια σειρά δράσεων όχι μόνο για εκείνη ημέρα, που θα ήταν φυσικά δικαιολογημένο καθώς η 21η Μαρτίου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, αλλά για ολόκληρη την εβδομάδα.

Αυτές οι δραστηριότητες σύμφωνα με την εγκύκλιο θα εκκινούν από την ανάγνωση και ανάλυση έργων της ελληνικής και της παγκόσμιας ποίησης τα οποία αναδεικνύουν τις αξίες της ισότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ όλων των ανθρώπων χωρίς ωστόσο, να υπάρχει καμία αναφορά σε ένα τετραήμερο δράσεων, εκδηλώσεων, πρωτοβουλιών για την Επανάσταση του 1821.

Το μήνυμα που απέστειλε ώστε να διαβαστεί στα σχολεία της χώρας ήρθε να επιβεβαιώσει λίγο αργότερα τους χειρότερους φόβους όλων. Ο κ. Φίλης μετά την Ποντιακή Γενοκτονία θέλει να ξηλώσει και την Εθνική Παλιγγενεσία. Στο μήνυμα του μιλά για Επανάσταση των Ελλήνων ενώ απουσιάζει παντελώς κάθε αναφορά σε Τουρκοκρατία και 400 χρόνια σκλαβιάς πριν την απελευθέρωση των Ελλήνων με αίμα και θυσίες!

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη λοιπόν κάναμε επανάσταση κατά αγνώστων και δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα με τον Υπουργό “Η 25η Μαρτίου συμβολίζει τα γενέθλια της σύγχρονης Ελλάδας. Γι’ αυτό και τα γιορτάζουμε με δυναμισμό κάθε χρόνο, ανανεώνοντας τη ματιά μας στην Επανάσταση του 1821, καθώς τη στοχαζόμαστε μέσα σε νέες κάθε φορά συνθήκες”. Ο κ. Φίλης σε αυτό το σημείο κάνει λόγο για “καινούργιο έθνος” που δημιουργήθηκε από την Επανάσταση, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν υπάρχει συνέχεια του ελληνικού έθνους από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα.

Προφανώς ο κ. Φίλης έχει μπερδέψει τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους με τη δημιουργία Έθνους και όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος “Υποπτεύομαι ότι ο άνθρωπος αυτός προετοιμάζει το έδαφος για μια νέα Τουρκοκρατία”

Ο κ. Φίλης πρέπει άμεσα να αντιληφθεί ότι από τη θέση του Υπουργού Παιδείας που του έχει ανατεθεί, διαχειρίζεται ένα  σοβαρό και κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, αυτό της Παιδείας, που επιχειρεί να προετοιμάσει, να καθοδηγήσει και να δημιουργήσει τη νέα γενιά, το μέλλον αυτού του τόπου. Αναρωτιέμαι λοιπόν πως θα γαλουχίσει αυτή τη νέα γενιά ένας Υπουργός Παιδείας ο οποίος υποπίπτει τόσο συχνά σε τόσο σοβαρά “λάθη”,  αλλάζει την Ιστορία και τα γεγονότα της και δίνει βαρύτητα σε όσα ο ίδιος θεωρεί σημαντικά, ακόμα και αν μεγάλοι ιστορικοί έχουν αντίθετη γνώμη. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο κ. Υπουργός θα συνεχίσει να αλλοιώνει την Ιστορία με τέτοιου είδους δηλώσεις και γιατί όχι πολύ σύντομα θα εκδίδει νέα βιβλία στα σχολεία με προσωπικές ιστορικές του εκτιμήσεις για το πώς εξελίχθηκαν μεγάλα ιστορικά γεγονότα».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης: Παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο

Στην Τήνο μαζί με την οικογένειά του βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Τήνο για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Χθες το βράδυ (3/5) ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την Ακολουθία και Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και την κόρη τους Σοφία.

Σήμερα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ήταν παρών στη Θεία Λειτουργία της πρώτης Αναστάσεως.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με βαθειά κατάνυξη η περιφορά των επταφίων στην Ελευθερούπολη

Με βαθειά κατάνυξη πραγματοποίηθηκε η πριφόρα των επιταφίων και στου Ιερούς Ναούς της Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου, όπου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποίηθηκε η συνάντηση των επιταφίων των δύο ενορίων, του Αγίου Ελευθέριου και του Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεια της πόλης. Ενω αξίζει σημειωθεί οτι και φέτος ρίγη συγκίνησης έφεραν τα πένθιμα εμβατήρια της Φιλαρμονικής της Ελευθερόυπλης που συνόδεψαν την περιφορά του επιταφίου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με βροχή έκαναν τα τεέυταία τους ψώνια για το Πασχαλινό τραπέζι οι πολίτες της Καβάλας

Με βροχή έκαναν τα τελευταία τους ψώνια  για το Πασχαλινό τραπέζι οι πολίτες της Καβάλας, με τους πάγκους της λαϊκής αγοράς να είναι γεμάτη, όμως σε σχέση με άλλες χρονίες η κατνααλωωτική κίνηση και το αγοραστικό ενδριαφέρον και λόγω της βροχής αλλά και  λόγω των ανατιμήσεων ήταν αρκετά μειωμενή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en