ΚΑΒΑΛΑ

Δηλώσεις για τη χθεσινή πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων

Εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Καβάλας και της ΕΛΜΕ μίλησαν χθες το πρωί στην Πρωϊνή, στην πρώτη μέρα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Παναγιώτης Κυριακίδης (Ένωση Γονέων Καβάλας):

«Λόγω των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού τα παιδιά ήταν για καιρό εκτός ρυθμού. Από την άλλη πλευρά το Υπουργείο Παιδείας μείωσε την ύλη επί των οποίων δίδονται οι εξετάσεις. Κάπως έτσι τα πράγματα ήταν τελικά βατά.

Το πρωί της Δευτέρας στην άφιξη των μαθητών στα εξεταστικά κέντρα όλα ήταν ήσυχα. Φέτος είχαμε προγραμματίσει ο διαγωνισμός ορθογραφίας των μαθητών των δημοτικών σχολείων (Στ’ και Ε’ τάξη) να είναι για όλα τα σχολεία του Νομού. Λόγω των μέτρων του κορωνοϊού ο διαγωνισμός φέτος δεν θα γίνει, όπως ήδη ανακοινώσαμε με δελτίο τύπου».

Ελένη Σακαλή (εκπρόσωπος ΕΛΜΕ Καβάλας):

« Η αναστάτωση λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό ήταν μια δοκιμασία για τους μαθητές. Η ύλη μειώθηκε κι έτσι ήταν περισσότερο διαχειρίσιμη. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η επαναλειτουργία των σχολείων αποδείχθηκε ότι ήταν μια παρωδία αφού λίγοι μαθητές επανήλθαν. Οι γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους δεν είχαν καμία συνέπεια.

Ήδη τα γυμνάσια έκλεισαν ενώ τέλειωσαν τα μαθήματα και για τους μαθητές της 1ης και 2η τάξης των Λυκείων. Το Υπουργείο έχασε την ευκαιρία το προηγούμενο διάστημα να προετοιμάσει τους καθηγητές και εκπαιδευτικούς στο μάθημα μέσω skype, το οποίο μπορεί να χρειαστεί να επανέλθει το Φθινόπωρο. Δεν γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία για το νέο έτος, ούτε φυσικά γνωρίζουμε τις συνθήκες που θα επικρατούν τότε».

proininews

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version