Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δηλώσεις για τη χθεσινή πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων

Εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Καβάλας και της ΕΛΜΕ μίλησαν χθες το πρωί στην Πρωϊνή, στην πρώτη μέρα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Παναγιώτης Κυριακίδης (Ένωση Γονέων Καβάλας):

«Λόγω των μέτρων πρόληψης του κορωνοϊού τα παιδιά ήταν για καιρό εκτός ρυθμού. Από την άλλη πλευρά το Υπουργείο Παιδείας μείωσε την ύλη επί των οποίων δίδονται οι εξετάσεις. Κάπως έτσι τα πράγματα ήταν τελικά βατά.

Το πρωί της Δευτέρας στην άφιξη των μαθητών στα εξεταστικά κέντρα όλα ήταν ήσυχα. Φέτος είχαμε προγραμματίσει ο διαγωνισμός ορθογραφίας των μαθητών των δημοτικών σχολείων (Στ’ και Ε’ τάξη) να είναι για όλα τα σχολεία του Νομού. Λόγω των μέτρων του κορωνοϊού ο διαγωνισμός φέτος δεν θα γίνει, όπως ήδη ανακοινώσαμε με δελτίο τύπου».

Ελένη Σακαλή (εκπρόσωπος ΕΛΜΕ Καβάλας):

« Η αναστάτωση λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό ήταν μια δοκιμασία για τους μαθητές. Η ύλη μειώθηκε κι έτσι ήταν περισσότερο διαχειρίσιμη. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η επαναλειτουργία των σχολείων αποδείχθηκε ότι ήταν μια παρωδία αφού λίγοι μαθητές επανήλθαν. Οι γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους δεν είχαν καμία συνέπεια.

Ήδη τα γυμνάσια έκλεισαν ενώ τέλειωσαν τα μαθήματα και για τους μαθητές της 1ης και 2η τάξης των Λυκείων. Το Υπουργείο έχασε την ευκαιρία το προηγούμενο διάστημα να προετοιμάσει τους καθηγητές και εκπαιδευτικούς στο μάθημα μέσω skype, το οποίο μπορεί να χρειαστεί να επανέλθει το Φθινόπωρο. Δεν γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία για το νέο έτος, ούτε φυσικά γνωρίζουμε τις συνθήκες που θα επικρατούν τότε».

proininews

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Η περιφορά του Επιταφίου στα κοιμητήρια της πόλης απο ψηλά

Στον χώρο των Δημοτικών Κοιμητηρίων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η πρώτη περιφορά Επιταφίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαίου | Στολισμός του Επιταφίου σε Ακροπόταμο -Καριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Κάριαννη

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ακροπόταμος

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Αυλής

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Ποταμιά Θάσου | Ιερός Ναός ” Εισόδια της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους “

Με κατάνυξη ,ο  στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό ” Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους ” στην Ποταμιά της Θάσου.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en