ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρηματίες που πτώχευσαν

Δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρηματίες που προχώρησαν σε πτώχευση των επιχειρήσεών τους, χωρίς να τους βαραίνει κακόπιστη συμπεριφορά, προβλέπει ο νέος πτωχευτικός κώδικας που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή. Μάλιστα προβλέπονται διαδικασίες fast track, προκειμένου να ξεκαθαρίσει σύντομα το τοπίο ανάμεσα στις βιώσιμες και μη βιώσιμες εταιρίες.

Με τις αλλαγές στον πτωχευτικό κώδικα καταργείται το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης (προπτωχευτικό στάδιο) όπως και τα περισσότερα από τα προληπτικά μέτρα που την συνόδευαν. Επί της ουσίας καταργείται τ στάδιο της δικαστικής προεξέτασης του σχεδίου αναδιοργάνωσης. Σε ότι αφορά στην υλοποίηση της δεύτερης ευκαιρίας, για επιχειρηματίες που αποδεδειγμένα δεν βαρύνονται με κακόπιστη συμπεριφορά, αυτή γίνεται ως εξής: 

Με πλήρη απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη που έχει κηρυχθεί συνγγνωστός μετά την παρέλευση δυο ετών από την κήρυξη της πτώχευσης ή αλλιώς με την περάτωσή της από το υπόλοιπο των απαιτήσεων των πιστωτών που δεν ικανοποιείται από την πτωχευτική περιουσία.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version