ΕΠΙΚΑΙΡΑ

ΔΕΥΑ Σερρών | Τρυπα εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία

Για “τρύπα” πολλών εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Σερρών (ΔΕΥΑΣ) καλούνται να λογοδοτήσουν, τις επόμενες μέρες, στις δικαστικές Αρχές των Σερρών, εκπρόσωποι προηγούμενων διοικήσεων της δημοτικής επιχείρησης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Πρόκειται για μέλη διοικήσεων από το 1994 έως το 2012, που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- δεν προέβαιναν, για 18 χρόνια, στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εισπραχθούν ανεξόφλητα τιμολόγια νερού από την περιοχή του Αγίου Ραφαήλ Σερρών, όπου διαμένουν Ρομά. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από ανώνυμη καταγγελία Σερραίου πολίτη και υπαλλήλου της ΔΕΥΑΣ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σερρών Θόδωρος Αραμπατζής, στην εν λόγω περιοχή τα υδρόμετρα είχαν σκεπαστεί με τσιμέντο, ενώ το 2010 η νέα, τότε, διοίκηση της ΔΕΥΑΣ προέβη στην τοποθέτηση νέων υδρόμετρων και στην ταυτοποίηση των καταναλωτών. «Καταθέσαμε τις οφειλές τους στην Εφορία προκειμένου να εισπραχθούν» ανέφερε ο κ. Αραμπατζής, ενώ στην ερώτηση γιατί δεν γινόταν διακοπή της υδροδότησης στην περιοχή απάντησε ότι «κανείς δεν τολμούσε να πάει στην εν λόγω γειτονιά».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version