Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν πήρε αυτό που άξιζε

Βελτιώθηκε η Εθνική Ελλάδος αλλά έμεινε στο 0-0 κόντρα στην Ουγγαρία και η Γαλλία… απομακρύνεται
Μόνο μαθηματικές είναι πλέον οι ελπίδες της Εθνικής για πρόκριση στα τελικά του EURO 2016. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπαιξε σχεδόν μονότερμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα την Ουγγαρία, όμως έμεινε στο 0-0 και έξι ολόκληρους βαθμούς μακριά από τους Μαγυάρους στο κυνήγι της τρίτης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ.

Κορυφαίοι Τοροσίδης και Φετφατζίδης για το συγκρότημα του Μαρκαριάν, ο οποίος δεν δικαιώθηκε από τις επιλογές του στις αλλαγές (ιδαιίτερα την αντικατάσταση του «Φέτφα» στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

Βόρεια Ιρλανδία-Φινλανδία 2-1 (33’, 38’ Λάφερτι – 90’+1’ Σάντικ)
Ρουμανία-Νησιά Φερόε 1-0 (21’ Κεσερου)
Ουγγαρία-Ελλάδα 0-0

Βαθμολογία σε 5 αγώνες:

Ρουμανία 13 (7-1)
Βόρεια Ιρλανδία 12 (8-4)
Ουγγαρία 8 (4-3)
Φινλανδία 4 (5-7)
Νησιά Φερόε 3 (2-7)
Ελλάδα 2 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (13/6):

Φινλανδία-Ουγγαρία (19:00)
Βόρεια Ιρλανδία-Ρουμανία (21:45)
Νησιά Φερόε-Ελλάδα (21:45)

Το ματς:

Έχοντας απόλυτη επίγνωση πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για να παραμείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης και ότι παράλληλα η Ουγγαρία αποτελεί το μεγαλύτερό της αντίπαλο στο κυνήγι της τρίτης θέσης, η Εθνική μπήκε στο ματς πιο δυνατά.

Με κατοχή μπάλας την περισσότερη ώρα και πίεση το διάστημα που δεν την είχαν στα πόδια τους, οι παίκτες του Μαρκαριάν έμοιαζαν να παίζουν καλύτερα από εκείνους του Ντάρνταϊ, αλλά ήταν φανερό πως κάτι έλειπε για να κάνουν την ανωτερότητά τους καθολική και –κυρίως- να τη μετατρέψουν σε γκολ.

Ίσως αυτό το κάτι να ήταν η έλλειψη ποικιλίας και ιδεών στην επίθεση. Η πληθωρική παρουσία του Τοροσίδη (όχι μόνο πάνω στη γραμμή) και η φρεσκάδα του Φετφατζίδη «φόρτωσαν» σε επιθέσεις τη δεξιά πλευρά, αφού από τον άξονα Κονέ (κατά κύριο λόγο βάσει ρόλου) και Σάμαρης δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Την ίδια ώρα ο Σταφυλίδης αντιμετώπιζε προβλήματα, ενώ ο Λάζαρος πήρε πολύ λιγότερες πρωτοβουλίες.

Πραγματικά μεγάλη ευκαιρία πάντως στα πρώτα 45 λεπτά δεν είδαμε, ενώ ούτε οι Ούγγροι από την άλλη μεριά συνεισέφεραν κάτι ιδιαίτερο. Μια τελική του Αθανασιάδη που κόντραρε σε αμυντικό κι ένα καλό σουτ του Τζούτζακ, το οποίο απέκρουσε ο Καρνέζης συνοψίζουν την εικόνα ενός ολόκληρου ημιχρόνου.

Η Εθνική μπήκε ακόμη πιο ψυχωμένα, πίεσε αφόρητα τους γηπεδούχους, κέρδισε ακόμη περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, αλλά δυστυχώς έχασε ευκαιρίες (με κεφαλιές του Κονέ και σουτ του Φετφατζίδη) που θα μπορούσαν να τις δώσουν από νωρίς αυτό που της άξιζε με βάση την εικόνα του αγώνα.

Όσο περνούσε η ώρα κι έβλεπες την Ελλάδα να παίζει την Ουγγαρία μέσα στην έδρα της όπως η γάτα το ποντίκι, καταλάβαινες πόσο αδικήθηκε από επιλογές άλλων, αλλά και αδίκησε τον εαυτό της αυτή η ομάδα στα προηγούμενα ματς. Όμως η αδυναμία του Αθανασιάδη να… συνδεθεί με τις φαρμακερές σέντρες από τα πλάγια (με συνεισφορά και του Σταφυλίδη στην επανάληψη) δεν έφερνε το… τιμημένο το γκολ που τόσο παθιασμένα έψαχνε.

Κι ενώ στον Σέρχιο Μαρκαριάν ασφαλώς πιστώνεται αυτή η σαφέστατα βελτιωμένη εικόνα της ομάδας, η αλήθεια είναι πως στη διαχείριση του αγώνα ο Ουρουγουανός ελέγχεται. Όχι πως ήταν άσχημη ως ιδέα να περάσουν οι Φορτούνης (αρχικά) και Κατσουράνης, Γιαννιώτας λίγο αργότερα, αλλά Φετφατζίδης πρωτίστως και δευτερευόντως ο Λάζαρος φώναζαν με την απόδοσή τους πως θα μπορούσαν να μείνουν στο γήπεδο.

Επιπλέον, πάνω στην… αναμπουμπούλα, οι Ούγγροι που τόλμησαν και ξεμύτισαν μόνο στα τελευταία λεπτά, λίγο έλειψε να τα πάρουν όλα. Τουλάχιστον στο σουτ του Πίντερ ο Καρνέζης από θεατής ένιωσε για λίγο τερματοφύλακας και διατήρησε εκείνο το 0-0 που δίνει στην Ελλάδα το δεύτερο –μόλις- βαθμό στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Συγκομιδή φτωχή… Πάρα πολύ φτωχή για να σου επιτρέπεις να ελπίζεις.

Πηγή: sport-fm.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής από την Ελευθερούπολη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Οαθλητής από την Ελευθερούπολη, Γαβριήλ Αραμπατζής έπιασε στους αγώνες στο Σχηματάρι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της κατηγορίας Τ20 που θα γίνει στο Κόμπε της Ιαπωνίας, αλλά και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μπράβο Γαβριήλ!

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συζήτησε για τις παρεμβάσεις στο “Ανθή Καραγιάννη” ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση είχε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ΑΜ-Θ για θέματα αθλητισμού , Στέλιο Ιγνατιάδη.

Συζητήθηκαν εκκρεμή ζητήματα αθλητικών υποδομών της περιοχής μας, ειδικότερα οι παρεμβάσεις που επείγουν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και η χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου Νέας Περαμου Δήμου Παγγαίου .

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατάρ:<<Ντου>>από σειχη σε αγώνα ποδοσφαίρου

Ο Αλ Θάνι είναι πρόεδρος της Αλ Γουάκρα κι η παράβαση που έδωσε ο διαιτητής στο 65ο λεπτό δεν του άρεσε καθόλου!

Ο Αμπτουλραχμάν Αλ Τζασίμ έδειξε πέναλτι για χέρι κι αφού πρώτα εξέτασε τη φάση στο VAR.Η απόφαση του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με το μέλος της βασιλικής οικογένειας να κάνει <<ντου>>στον αγωνιστικό χώρο .

Ο πρόεδρος της Αλ Γουακρά ήταν σε έξαλλη κατάσταση , με τους ανθρώπους της προσωπικής φρουράς του, αλλά και ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.

Ο Ακράμ Αφίφ έστειλε την μπάλα άουτ στην εκτέλεση , με την Αλ Γουάκρα να αντέχει ως το τέλος , μολονότι έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του τερματοφύλακα της, Σαούντ Αλ Κατέρ στο  76’. Μετά το 0-0 στο ντέρμπι κορυφής ,η πρωτοπόρος Αλ Σαντ διατήρησε το +4 από τους Αλ Γουακρά .

Γιάννης Γ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en