ΚΑΒΑΛΑ

Δεν ξεκίνησε ακόμα ο καθαρισμός του κάτω νοσοκομείου – Αναμένονται σήμερα οι πρώτες εργασίες

Η ανάγκη για την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών για τον καθαρισμό και την φύλαξη του παλιού κάτω νοσοκομείου μοιάζει, πλέον, όλο και πιο επιτακτική μετά την φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στα παλιά μαγειρεία. Αν και ορισμένα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων έκαναν λόγο για έναρξη των σχετικών εργασιών το πρωί της Πέμπτης, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, καθώς απαιτείτο να γίνει μια τελική επιθεώρηση του χώρου.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Θεόδωρος Μουριάδης, “Πήγαμε το πρωί της Πέμπτης για να επιθεωρήσουμε το εσωτερικό του κάτω νοσοκομείου. Αποφασίσαμε να τοποθετηθούν πλέγματα σε όλα τα παράθυρα για να μην μπορεί κάποιος να μπει μέσα, καθώς και να μπουν προβολείς που θα φωτίζουν τους εξωτερικούς χώρους. Όταν, δε, τοποθετηθούν και οι προβολείς θα βάλουμε και κάμερες παρακολούθησης. Όσον αφορά τον καθαρισμό αυτός προβλέπεται να ξεκινήσει αύριο (Σ.Σ. δηλ. σήμερα) ή το πολύ μεθαύριο.»

Όσον αφορά το κατά πόσο μπορούν να γίνουν εργασίες στον χώρο του κάτω νοσοκομείου, με δεδομένη την διαμάχη που υπάρχει μεταξύ του δήμου Καβάλας και του δημοσίου για την ιδιοκτησία του, ο κ. Μουριάδης επανέλαβε τα όσα είχαν ειπωθεί στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, τονίζοντας ότι “μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι δεδομένου ότι δεν θεωρήθηκε ποτέ από το Υπουργείο Υγείας η προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2012 μεταξύ του δήμου και της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης. Όμως δεν ήταν δυνατόν να αφήσουμε αυτή την κατάσταση να διαιωνίζεται και άλλο. Ο διευθυντής της 4ης ΥΠΕ Θρασύβουλος μάς μετέφερε, ως γνωστόν, την δέσμευση του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη ότι θα θεωρηθεί η προγραμματική σύμβαση, συνεπώς περιμένουμε…»

 

Πηγή: kavalapress.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version