ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν έχουν απογραφεί 133 δημοτικές επιχειρήσεις | Δείτε πόσες είναι από την ΑΜΘ

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τις δημοτικές εταιρείες και αναπτυξιακές εταιρείες δεν έχουν ακόμη απογραφεί – Περιλαμβάνονται 16 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), 51 Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις και 66 λοιπές δημοτικές επιχειρήσεις.
Στην λίστα που δημοσειεύετε παρακάτω υπάρχουν και 6 δημοτικές-αναπτυξιακές εταιρίες που δεν απογράφηκαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Αρνούνται όπως φαίνεται να απογραφούν οι αναπτυξιακές εταιρείες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημιουργώντας έτσι ένα σοβαρό «πρόβλημα» στην κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, έχουν απογραφεί όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και 560 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Ωστόσο, δεν έχουν απογραφεί μέχρι στιγμής 133 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου εκ των οποίων τα 51 είναι Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις, τα 16 είναι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και τα υπόλοιπα δημοτικές επιχειρήσεις διαφόρων ειδών (Αλιευτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις ακινήτων, σφαγεία, ραδιοφωνικοί σταθμοί κλπ).

Η άρνηση των αναπτυξιακών επιχειρήσεων να απογραφούν εδράζεται κυρίως σε επιχειρήματα του τύπου ότι είναι Ανώνυμες Εταιρείες και δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι εταιρείες αυτές εκτελούν προγράμματα της Ε.Ε., δεν υπάγονται στις διατάξεις των νόμων που ισχύουν στο δημόσιο όσο αφορά περιορισμούς σε προσλήψεις ή σε ανανεώσεις συμβάσεων προσωπικού και φυσικά δεν ακολουθούν το ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα με τους φορείς που αρνούνται να απογραφούν

 

efsyn.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version