ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν έχει τελειώσει οριστικά το φλερτ ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ

 Αν και η εικόνα που δόθηκε τόσο από τη ΔΗΜΑΡ όσο από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τα media ήταν απογοητευτική για την προοπτική συνεργασίας ή συγχώνευσης των δυο κομμάτων, πολλά σημεία επιδέχονται βαθύτερη ανάγνωση. Με δεδομένο ότι ο Φώτης Κουβέλης και οι συνοδοιπόροι του γνωρίζουν καλά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, η έκβαση της πρώτης επαφής ήταν μάλλον γνωστή.

Του Χρήστου Φράγκου

Καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο sofokleousin.gr, διαβεβαιώνουν ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται, ενώ τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός του Σαββατοκύριακου, στο Διαρκές Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ και τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένες τις πολιτικές ισορροπίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η επικράτηση της προεδρικής ομάδας ακόμα και με μια παραπάνω υποχωρητικότητα, στη βάση ενός σεναρίου βάσει του οποίου ο Φώτης Κουβέλης θα έμενε εκτός ψηφοδελτίων και θα αναλάμβανε κυβερνητική θέση στη συνέχεια, δεν θεωρείται απίθανη.

Άλλες πηγές εκτιμούν ότι η πρώτη “ρήξη” εξυπηρετεί κυρίως τη ΔΗΜΑΡ, καθώς ο Φώτης Κουβέλης και οι συν αυτώ έχουν να αντιμετωπίσουν εσωτερικές αντιδράσεις και πρέπει επίσης να πείσουν την  εκλογική τους βάση ότι δεν “αυτομολούν” προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση  πολιτικός χρόνος υπάρχει για διεργασίες, καθώς η προθεσμία για τη δήλωση κομματικών συνεργασιών εκπνέει στις 14 Ιανουαρίου.

Επίσης το σενάριο της αυτόνομης καθόδου της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές μπορεί να αποδειχθεί βάσιμο, αν τα επιτελεία των δυο κομμάτων έχουν συμφωνήσει σε στρατηγικήβασισμένη  στην προοπτιική διεξαγωγής νέων εκλογών στο εγγύς μέλλον, λόγω αδυναμίας σχηματισμού βιώσιμης κυβέρνησης.

Υπ αυτό το πρίσμα, αν η ΔΗΜΑΡ αποτύχει τώρα κατεβαίνοντας αυτόνομα στις εκλογές, θα οδηγηθεί σε “άνευ όρων παράδοση στον ΣΥΡΙΖΑ”.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version