ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δεν «έφυγε» η ευλογιά των ζώων – Ούτε ένα ευρώ αποζημίωση στους κτηνοτρόφους – Φόβος για εξάπλωση ακόμα και για αυθώδη πυρετό

Σε απόγνωση συνεχίζουν να βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι στην περιφέρεια ΑΜΘ, καθώς παρά το γεγονός ότι οι σφαγές ζώων λόγω της ευλογιάς συνεχίζονται κανονικά, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ ως ως αποζημίωση. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων νομού Καβάλας Νίκος Δημόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ταυτόχρονα ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν άρει την εντολή για εγκλεισμό των ζώων στις περιοχές που παρατηρείται το πρόβλημα της ευλογιάς, στα 3 χιλιόμετρα υποχρεωτικά και στα 10 χιλιόμετρα προαιρετικά.

“Δεν έχουμε δει ,ούτε αποζημιώσεις για το σιτηρέσιο, αλλά ούτε και για την αποζημίωση των ζώων και παρόλο που βγήκε και η νέα Υπουργική Απόφαση για την καινούρια χρονιά, σχετικά με τις αποζημιώσεις, αυτή θα ισχύσει από 1/1/2014, κάτι που σημαίνει ότι οι ωφελούμενοι να πάρουν ψίχουλα», τονίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μάλιστα, σημειώνει ότι αυτή την στιγμή συντελείται γενοκτονία των κτηνοτρόφων και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι. “Κάποια στιγμή πρέπει να διαμαρτυρηθεί ο κόσμος. Φταίμε κι εμείς σ’ αυτό», δηλώνει ο ίδιος, συμπληρώνοντας με νόημα ότι αυτοί που πρέπει να τρέξουν, είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα και εν συνεχεία οι υπόλοιποι να συμπαρασταθούν, αφήνοντας αιχμές για την στάση των κτηνοτρόφων της Ξάνθης.

“Αν δε θες να ασχοληθείς και να διεκδικήσεις, δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο να είσαι σε έναν σύλλογο», διερωτάται ο κ. Δημόπουλος. Παράλληλα, εκφράζει τον φόβο για μετάδοση του αυθώδη πυρετού από την Τουρκία στην Ελλάδα, μιας και κρούσματά του έχουν παρατηρηθεί στα σύνορα, από την πλευρά της γειτονικής χώρας.

“Να σας πω ότι ο αυθώδης πυρετός μπορεί να προσβάλει όλα τα ζώα, ενώ η ευλογιά προσβάλει μόνο τα πρόβατα», σημειώνει ο ίδιος, συμπληρώνοντας, παράλληλα, ότι υπάρχει έλλειψη και σε κτηνιάτρους, καθώς ο νομός Καβάλας διαθέτει τρεις και η Ξάνθη και η Θάσος κανέναν, για κάτι που ευθύνεται η Κτηνιατρική Υπηρεσία.

“Φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε τον σταυρό μας για να μην περάσει ο αυθώδης πυρετός», αναφέρει ο κ. Δημόπουλος, ενώ σχολιάζοντας την εντολή για έκδοση φορολογικών βιβλίων, αναρωτιέται το “τι θα δηλώνουμε μέσα».

Πηγή:kavalapress.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version