ΚΑΙΡΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 20/9/2018

ΑΜΠΕΛΙ.  Τα αμπέλια βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης – τρύγου. Η φετινή καλλιεργητική περίοδος χαρακτηρίζεται από τις αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες (παρατεταμένες και συνεχείς βροχοπτώσεις έως τα τέλη Ιουλίου και τροπικές χαλαζοπτώσεις). Συνέπεια αυτών των συνθηκών ήταν η εμφάνιση εντόμων μυκητολογικών προσβολών, κύρια περονόσπορου και βοτρύτη) με καταστροφικές συνέπειες στην παραγωγή ορισμένων καλλιεργητών.

ΒΟΤΡΥΤΗΣ. Παράλληλα με τις προσβολές του περονόσπορου είχαμε και προσβολές από βοτρύτη (σήψεις) καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Το πρόβλημα ήταν πιο έντονο σε ράγες προσβεβλημένες από ευδεμίδα, θρίπα ή υπέστησαν χαλαζόπτωση (δευτερογενείς προσβολές).

ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ

Όσον αφορά τις εντομολογικές προσβολές, οι πτήσεις της ευδεμίδας κυμάνθηκαν σε χαμηλά και ελεγχόμενα επίπεδα, ανάλογα με την περιοχή, ενώ αυξημένη ήταν η παρουσία από το τζιτζικάκι όπως και πέρυσι.

Εφόσον υπάρχουν υψηλοί πληθυσμοί εντόμων (τζιτζικάκια, θρίπας, ψυδόκοκος) στα φυτικά μέρη, καλό θα ήταν οι καλλιεργητές να προβούν σε μία εφαρμογή με κατάλληλο φυτοπροστατευτικό προϊόν μετά τον τρύγο, προκειμένου να περιορίσουν τις διαχειμάζουσες μορφές.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version