ΚΑΙΡΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ 19/9/2018

Στις βαμβακοφυτείες της ΠΕ Ροδόπης παρουσιάζεται τη φετινή χρονιά σημαντική ποικιλομορφία τόσο όσον αφορά το στάδιο ανάπτυξής τους όσο και τις αναμενόμενες αποδόσεις.

Στα πρώιμα βαμβάκια (ξερικά και ποτιστικά) ξεκίνησε ήδη η συγκομιδή.

Στα μεσοπρώιμα βαμβάκια έχει ανοίξει το 20-30% των καρυδιών.

Οι καιρικές συνθήκες Ιουλίου ευνόησαν την εμφάνιση αδρομυκώσεων σε διάφορες περιοχές.

Οι συνθήκες Αυγούστου και Σεπτεμβρίου (υψηλές θερμοκρασίες, ανομβρία και ισχυροί βόρειοι άνεμοι για παρατεταμένο χρονικό διάστημα) συνέβαλαν στην ταχεία ωρίμανση των καρυδιών.

Εκτιμάται ότι στο 80%-90% των βαμβακοφυτειών έγινε τουλάχιστον ένας εντομοκτόνος ψεκασμός για το πράσινο σκουλήκι στο διάστημα από 25 Ιουλίου και μέχρι το 1ο 10ήμερο Αυγούστου.

Στο 30-40% των φυτειών που ήταν όψιμες, εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκαν και επαναλαμβανόμενες 1-2 εφαρμογές μέχρι τα τέλη Αυγούστου ενάντια στην 3η γενεά πράσινου σκουληκιού, η οποία εμφάνισε αλληλοεπικάλυψη με τη 2η γενεά στο βαμβάκι.

Γενικά πραγματοποιήθηκε αξιοσημείωτα μεγάλος αριθμός εντομοκτόνων ψεκασμών στην περιοχή μας! Η αποτελεσματικότητα των ψεκασμών για το πράσινο σκουλήκι, είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα στις πρώιμες φυτείες, ενώ αντίθετα στις όψιμες τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλα ποσοστά ζημιών.

Σε αρκετές φυτείες παρατηρήθηκαν και προσβολές από ρόδινο σκουλήκι

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version