ΚΑΙΡΟΣ

Δελτίο Καιρού 11/9/2018

Στόχος του Δελτίου είναι η έγκαιρη ενημέρωση των παραγωγών για την εξέλιξη της βαμβακοκαλλιέργειας και την αποτελεσματική φυτοπροστασία των βαμβακοφυτειών τους.
Ιασσίδες. Πως αναφέραμε και στα προηγούμενα δελτία μας αποτέλεσαν το ιδιαίτερο εντομολογικό πρόβλημα της φετινής χρονιάς. Ταλαιπώρησαν αρκετές φυτείες ως τα μέσα Αυγούστου. Η χημική τους καταπολέμηση, στο σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων, αποδείχθηκε ατελέσφορη, ενώ οδήγησε ιδιαίτερη έξαρση του τετρανύχου.
Οι παραγωγοί παρατήρησαν την ιδιαίτερη ευαισθησία των λειόφυλλων ποικιλιών σε αυτόν τον εχθρό και, αντίστοιχα, τη μειωμένη προσβολή στις ποικιλίες με τραχύ φύλλωμα. Το γεγονός αναμένεται να τους επηρεάσει στην επιλογή των ποικιλιών που θα επιλέξουν να καλλιεργούν τις επόμενες χρονιές.
Τετράνυχος. Όπως προαναφέρθηκε, παρουσίασε αξιόλογη έξαρση στις φυτείες που έγιναν άσκοποι ψεκασμοί για την αντιμετώπιση, ιδίως, των ιασσίδων. Με ένα καλοκαίρι βροχερό ως τις αρχές Αυγούστου και, επομένως αποτρεπτικό για την παρουσία του, εμφάνισε απρόσμενα έξαρση μέσα στον Αύγουστο εξ αιτίας της διατάραξης της βιολογικής ισορροπίας. Το πρόβλημα ήλθε προς τα τέλη Αυγούστου, όταν το μεγάλωμα της νύχτας και οι πρωινές δροσιές οδήγησαν στην κάμψη της δράσης του.
Άλλοι εχθροί : Δεν υπήρξε αξιόλογη παρουσία άλλων εχθρών της καλλιέργειας

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version