Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΗ | Τμηματικό Ωράριο για την Χειμερινή Περίοδο (Νυχτερινό) 2017-2018

Η ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει τους πελάτες που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση Γ1Ν με τμηματικό ωράριο ότι θα αρχίσει να ισχύει για τη χειμερινή περίοδο, από την 1 η Νοεμβρίου 2017 έως και την 30 η Απριλίου 2018.
Συγκεκριμένα:

  • Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών το τμηματικό ωράριο
    είναι 15:00-17:00 και 02:00-08:00.
  •  Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.

Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να ζητήσουν σχετικές πληροφορίες από τα αρμόδια καταστήματα ΔΕΗ της περιοχής τους, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, (https://www.dei.gr) και της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, (http://www.deddie.gr/).

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Σχολεία: «Βρέχει» πόρτες και ταβάνια

Επικίνδυνα και γερασμένα τα σχολικά κτήρια στην Ελλάδα, τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα στατικότητας. Στο φετινό σχολικό έτος 2023-2024 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 10 περιστατικά με τραυματισμούς παιδιών

Το περιστατικό στην Κηφισιά με την κεντρική σιδερένια πόρτα να πέφτει και να τραυματίζει έναν εννιάχρονο μαθητή σόκαρε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με γονείς που μίλησαν στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» είναι σίγουροι ότι δεν είναι το τελευταίο περιστατικό και ποώς τα σχολικά κτήρια είναι γερασμένα και αποδεικνύονται επικίνδυνα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο καθηγητής Αντισεισμικής Μηχανικής του ΕΜΠ, Ιωάννης Ψυχάρης μιλώντας στην εφημερίδα τόνισε ότι «συνήθως τα ατυχήματα στα σχολεία αφορούν τα μη φέροντα στοιχεία των κτηρίων, δηλαδή όχι τον σκελετό τους, αλλά στοιχεία όπως σοβάδες και κουφώματα. Η κατάρρευσή τους οφείλεται συνήθως στην παλαιότητά τους, όμως το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν κάνουμε συντήρηση».

Ακόμα 10 περιστατικά επικινδυνότητας σε σχολεία

Στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-2024 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δώδεκα αντίστοιχα περιστατικά σε σχολικές μονάδες ενώ τέσσερα από αυτά έγιναν σε διάστημα ενός μήνα. Τα «ΝΕΑ» παρουσιάζουν τα δέκα από αυτά.
  1. Στις 3 Αυγούστου 2023 στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα, ολόκληρη η ψευδοροφή της ΣΤ’ Δημοτικού η οποία είχε τοποθετηθεί τον Δεκέμβριο του 2022, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών
  2. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Πετράλωνα έπεσαν σοβάδες υποστέγου στον προαύλιο χώρο την ώρα του διαλείμματος, τραυματίζοντας τρία παιδιά.
  3. Στις 30 Οκτωβρίου 2023 η πόρτα του 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης η σιδερένια κεντρική πορτά κατέρρευσε λόγω παλαιότητας.
  4. Στις 10 Νοεμβρίου 2023 στο Ενιαίο Ειδικό και Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Σύρου μαθητής τραυματίστηκε από πτώση σοβάδων την ώρα του διαλείμματος.
  5. Στις 14 Νοεμβρίου 2023 στο 19ο Δημοτικό Σχολείο στο Αιγάλεω μεγάλο τμήμα του σοβά στο ταβάνι αίθουσας κατέρρευσε σε στιγμή που δεν υπήρχαν μαθητές ή εκπαιδευτικοί στην τάξη, γλιτώνοντας τα χειρότερα.
  6. Στις 15 Νοεμβρίου 2023 στο 2ο Πρότυπο Λύκειο Αθηνών στους Αμπελόκηπους κατέρρευσε μέρος της οροφής όταν οι μαθητές ήταν σε εργαστήρι πληροφορικής.
  7. Στις 22 Φεβρουαρίου 2024 στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόνρυσης στην Ελασσόνα παράθυρο κατέρρευσε όταν εκπαιδευτικός πήγε να το κλείσει.
  8. Στις 26 Φεβρουαρίου 2024 στο 10 Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (στο συγκρότημα της Μαρασλείου Σχολής) σοβάδες έπεσαν στο προαύλιο μετά από βροχόπτωση.
  9. Στις 18 Απριλίου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο στο Αιγάλεω το παράθυρο στις τουαλέτες ξεκόλλησε και έπεσε την ώρα του διαλείμματος.
  10. Στις 12 Μαΐου 2024 στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων κατέρρευσε η μπασκέτα το βράδυ της Κυριακής όταν τρεις νεαροί φέρεται ότι κρεμάστηκαν ταυτόχρονα από την στεφανή.

Μετά από αυτό το περιστατικό ακολούθησε της Κηφισιάς, όπου τραυματίστηκε ο 9χρονος μαθητής.

newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Μενίδι: Σκότωσε τη 40χρονη και πήγε ατάραχος στο ξενοδοχείο

Νέα σοκαριστικά ντοκουμέντα για την άγρια γυναικτονία στο Μενίδι έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σε βίντεο που δημοσίευσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR φαίνεται ο δράστης, λίγο μετά την άγρια δολοφονία, να πηγαίνει στο ξενοδοχείο όπου έμενε και να λειτουργεί ατάραχος, σαν να μην έχει συμβεί κάτι.

Περιμένει την υπάλληλο στη ρεσεψιόν, κρατά και ανοίγει το πορτοφόλι του. Έχει την ψυχραιμία να περιμένει προκειμένου να πάρει το κλειδί του δωματίου του και να ανοίξει κουβέντα με την υπάλληλο. Στη συνέχεια, παίρνει το κλειδί και φεύγει με σταθερό βήμα προς το ασανσέρ.

Τι είπε στην απολογία του

Στην απολογία του είπε για αυτή τη συμπεριφορά του μετά το έγκλημα, ότι οι κινήσεις του ήταν μηχανικές. «Περνούσε ένα ταξί, σήκωσα το χέρι, το σταμάτησα, γύρισα στο ξενοδοχείο. Ήμουν εκτός εαυτού, δεν κατάλαβα πως έφτασα εκεί, γι’ αυτό δεν πήγα να παραδοθώ. Δεν προσπάθησα να εξαφανιστώ, δεν θυμάμαι γιατί πέταξα το κινητό, δεν απομακρύνθηκα, σε διπλανή οικοδομή είχα πάει» είπε ο δράστης.

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σχολικά γεύματα: Εμφανή τα κενά στους ελέγχους

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τα σχολικά γεύματα, μετά τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία. Την ίδια ώρα, πολλά φαίνονται να είναι και τα «κενά» στους ελέγχους.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και αφορούν κυρίως το γιατί η εταιρεία συνέχιζε να δίνει γεύματα αν και υπήρχαν ήδη καταγγελίες από το 2023. Επίσης, υπάρχει το ερώτημα εάν είχαν γίνει επαρκείς έλεγχοι, ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται φυσικά και η πυρκαγιά που ξέσπασε μια μέρα μετά την τελευταία καταγγελία, στο εργοστάσιο της εταιρείας.

Όσον αφορά τους ελέγχους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN και του Γιώργου Κρατημένου, ο ΟΠΕΚΑ έκανε επιτόπιο έλεγχο τον Ιούνιο του 2023 και δεν διαπίστωσε τίποτα μεμπτό.

Μόλις 23 ελεγκτές του ΟΠΕΚΑ για 21 εταιρείες

Για την παραγωγή σχολικών γευμάτων ο ΟΠΕΚΑ έκανε διαγωνισμό το 2021. Το έργο ανέλαβαν 21 εταιρείες για τρεις σχολικές χρονιές, με προϋπολογισμό 253 εκατ. ευρώ.Σε 133 δήμους προσφέρονται συνολικά 217.000 γεύματα. Ωστόσο, η δηλητηρίαση δεκάδων παιδιών αναδεικνύει το κενό που υπάρχει στους ελέγχους των εταιρειών.Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στον ΟΠΕΚΑ υπάρχουν μόλις 23 ελεγκτές, ενώ μέσα στο 2023 ελέγχθησαν 11 εταιρείες από τις 21 και 23 σχολεία σε όλη τη χώρα.

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en