Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Δείτε τις εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου Λιμεναρίων «Το Κάστρο» για το φετινό καλοκαίρι

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στον υπαίθριο χώρο και τις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του συλλόγου στις Αποθήκες Μεταλλείων, λίγο έξω από τον οικισμό των Λιμεναρίων.

Στο συγκεκριμένο χώρο έχει αρχίσει τη λειτουργία του κι ένα νέο λαογραφικό μουσείο (εγκαίνια στις 7 Αυγούστου) και παράλληλα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια καταγραφής της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης, τα πρώτα δείγματα της οποίας θα παρουσιαστούν στο 1ο Φεστιβάλ «Θασίτικης Παραδοσιακής Γεύσης»(30 Αυγούστου).

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθύνεστε στην πρόεδρο του συλλόγου Τασία Τσώμου στα τηλέφωνα 698-7013085 (cosmote) και 694-3290897 (vodafone).

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Παρασκευή 24 Ιουλίου: Βιβλιοπαρουσίαση: το νέο δίτομο έργο του Γεωργίου Χαλκιά «Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ» στις 20:00

Κυριακή 26 Ιουλίου: Συναυλία της ΑΘΗΝΑΣ ΛΑΜΠΙΡΗ με τους Ν. Τατασόπουλο, Σ. Παπατραγιάννη, Εβελίνα Αγγέλου στις 21:00

λ11

Αθηνά Λαμπίρη

H Αθηνά Λαμπίρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Λιμενάρια Θάσου. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στην ηλικία των 8 και έκανε μαθήματα κιθάρας για τρία χρόνια. Από το 2002 μέχρι το 2011 έζησε στο Ρέθυμνο όπου σπούδασε Σύγχρονη Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Από το 2004 συνεργάστηκε με πολλούς κρητικούς μουσικούς, και έμαθε πολίτικο και κρητικό λαούτο πλάι στους λαουτιέρηδες Συκάκη Στέλιο και Δημήτρη Σιδερή. Ακόμα συνεργάστηκε με τους λυράρηδες Ζαχαρία Σπυριδάκη και Δημήτρη Σγουρό. Το 2007 συμμετείχε στο τριπλό CD του Δημήτρη Σγουρού «Τραγούδια και μελωδίες από την Κρήτη. Το Αρχείο του Παύλου Γ. Βλαστού », που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2011. Από το 2012 ζει κι εργάζεται ως μουσικός στην Αθήνα και συνεχίζει τις μουσικές της σπουδές. Από το 2014 συμμετέχει στην μεγάλη περιοδεία του Γιώργου Νταλάρα, ονόματι Rebetiko Unplugged, σε Ευρώπη

Τρίτη 28 Ιουλίου: Παιδικό Θέατρο Γ. Χριστοπούλου « Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ» Σκηνοθεσία: Χ.Ρώμας, Μουσική: Γ.Ζουγανέλης,  Χορογραφία: Φ.Μεταξόπουλος στις 21:00

Πέμπτη 31 Ιουλίου: Παραδοσιακό έθιμο, «Οι φωτιές του Αυγούστου» Ώρα 8:00 μ.μ., στα Καλύβια Λιμεναρίων με τη συμμετοχή των χορευτικών του Συλλόγου.

Τρίτη 4 Αυγούστου: Μουσικότροπο Σχόλιο για το Μ. Χατζιδάκι. Μία πρωτότυπη εκδήλωση λόγου και μουσικής από το Μουσικό Εργαστήρι Θάσου στις 21:00

Παρασκευή 7 Αυγούστου: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ στις 20:00

Σάββατο 8 Αυγούστου: Θέατρο: «Λεφτά με το κιλό χοντρές με το στανιό» Κωμωδία του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Το Πράβι» στις 20:00.

Τετάρτη 12  Αυγούστου: Θέατρο: «Ο Κύριος με τα μωβ» Κωμωδία του Γ. Κεμερλή (κείμενα – σκηνοθεσία) Πρωταγωνιστούν: Ταρσία Ελευθερίου, Γ. Κεμερλής, Βιργινία Οικονόμου και Κατερίνα Σιώζου στις 20:00

Δευτέρα 17 Αυγούστου: Παιδικό Θέατρο Γ. Χριστόπουλου «Πινόκιο» Σκηνοθεσία: Χ.Ρώμας, Μουσική: Γ.Ζουγανέλης,  Χορογραφία: Φ.Μεταξόπουλος στις 21:00

Τετάρτη 19 Αυγούστου: Μουσικό Αφιέρωμα στον ποιητή του Ελληνικού τραγουδιού Νίκο Γκάτσο από το Μουσικό Εργαστήρι Θάσου στις 20:00

Σάββατο 22 Αυγούστου: Παραδοσιακό γλέντι στις Αποθήκες Μεταλλείων με συμμετοχή των χορευτικών του Συλλόγου στις 21:00.

Κυριακή 23 Αυγούστου: Βιβλιοπαρουσίαση: «Πόλη και πάλι Πόλη την δε γεννεά αυτής τις διηγήσεται» του Πρωτοπρεσβύτερου Γ. Διαμαντόπουλου και της Α. Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδου. Συμμετέχουν οι μουσικοσυνθέτες:

Μ. Καπνιάς & Δ. Μιχάκης στις 19:30.

Τρίτη 25 Αυγούστου: «Η γοητεία της αντίθεσης» Μία πρωτότυπη μουσικοποιητική παράσταση με τους Α.Ζαγοριανό, Ε. Μανθοπούλου, Γ. Βατζακτσή και Β. Μέτσικα. Συμμετέχει ο ποιητής Γ. Αρκέτος. Σύλληψη – Επιμέλεια: Α. Ζαγοριανός στις 20:00

Κυριακή 30 Αυγούστου: 1ο Φεστιβάλ «Θασίτικης Παραδοσιακής Γεύσης»

Παραδοσιακά εδέσματα σε συνδυασμό με παραδοσιακή μουσική, χορούς και δρώμενα όπως ζύμωμα ψωμιού και άνοιγμα φύλλου στις 20:00.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου: Βιβλιοπαρουσίαση « Το φως της φονιάς» Το τρίτο βιβλίο της τριλογίας του Γ. Ατζακά μετά τα «Διπλωμένα Φτερά» και «Θολός Βυθός» στις 19:30

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

10 Ιουλίου – 10 Σεπτεμβρίου: Έκθεση εργασιών 4ου Έτους της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Δημοκρίτειου Παν/μιου για το Μεταλλευτικό Συγκρότημα Θάσου.

1 ως 20 Αυγούστου: Έκθεση Εικαστικών έργων του Α. Ζαγοριανού

17 ως  30 Αυγούστου: Έκθεση Γλυπτικής από τον Γλύπτη Κώστα Λόβουλο.

 

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Ξεκινά την δράση του ο νέος Πανθασιακός συλλόγος επαγγελματιών

Στην ενεργοποίηση του Πανθασιακού συλλόγου επαγγελματιών, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου της Θάσου.

Η κίνηση αυτή θεωρείται αναγκαία, ώστε όλοι οι επαγγελματίες να έχουν τη δυνατότητα να θέτουν σε ένα όργανο τα προβλήματα που τους απασχολούν και από αυτό να προωθούνται οι ανάλογες λύσεις.

Η συμμέτοχη από όλα τα χωριά του νησιού είναι μεγάλη, με μια κίνηση που ξεκίνησε από επαγγελματίες όλων των κλάδων, εν μέσω της τουριστικής περιόδου το καλοκαίρι του 2023. Εκπρόσωποι  από κάθε χωριό του νησιού, συμμετέχουν στο προσωρινό συμβούλιο, που δεν είναι ακόμη διοίκηση, με στόχο να μπορέσουν να τρέξουν τις διαδικασίες, ώστε να γίνει η ενεργοποίηση του συλλόγου.

 

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στο Δήμαρχο Θάσου

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, Υποστρατήγου Ηλία Κωστάκη, στο Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη.

Η παρούσα επίσκεψη ήταν η πρώτη επίσκεψη του νέου Διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και η πρώτη συνάντηση με τον Δήμαρχο Θάσου.

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, σε ανάμνηση της επισκέψεως του Διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας στο Δήμο της Θάσου, του πρόσφερε ένα αντίγραφο αρχαίου νομίσματος της Θάσου. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι και θα συνεχίσει να είναι άριστη και διαρκής. Ευχαριστούμε τον Στρατηγό για την επίσκεψή του στη Θάσο και για το έντονο ενδιαφέρον του για τον τόπο μας. Του ευχόμαστε από καρδιάς καλή δύναμη στην επιτέλεση των νέων του καθηκόντων».

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Προχωράει η απόκτηση για την Θάσο του σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απόκτησης του περιπολικού σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για την Θάσο, για το οποίο είχε δεσμευτεί από τον Νοέμβριο του 2021, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Για την πορεία υλοποίησης του συγκεκριμένου θέματος, που αποτελεί διαχρονική και δίκαιη απαίτηση των κατοίκων της Θάσου, ο κ. Λαζαρίδης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Παππά.

Ο κ. Παππάς ενημέρωσε τον κ. Λαζαρίδη ότι η σύμβαση με τον ανάδοχο βρίσκεται για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, περί τα τέλη Απριλίου αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ναυπήγηση των σκαφών, όπως τους εξήγησε και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Γιώργος Αλεξανδράκης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Στις 3/11/2021 είχα δεσμευτεί για την απόκτηση ενός περιπολικού σκάφους με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για την Θάσο.  Στις 5/4/2023 ανακοίνωσα την απόκτηση του σκάφους, μετά από συντονισμένες ενέργειες με το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Για το θέμα, συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά, ο οποίος με ενημέρωσε για την πορεία απόκτησης του σκάφους, που θα θωρακίσει την υγεία των κατοίκων του νησιού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση έχει υπάρξει ανάδοχος και η σύμβαση βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η οποία αναμένεται να υπογραφεί περί τα τέλη Απριλίου. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ναυπήγηση των 11 σκαφών, ένα εκ των οποίων θα έρθει στην Θάσο.

Το είπαμε! Το κάνουμε! Συνεχίζουμε!»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en