LIFESTYLE

Δείτε την «ακατάλληλη», «αμαρτωλή» αφίσα της Εύα Γκριν που απαγορεύτηκε

Θα μας τρελάνουν! Για λόγους «απροκάλυπτου» γυμνού, το character poster της πρωταγωνίστριας δεν πέρασε την επιτροπή λογοκρισίας.

Από την Ανθή Νταουσάνη

Πριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησαν τα character posters του πολυαναμενόμενου δεύτερου «Sin City» του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και δεν μπορέσαμε να μην αναρωτηθούμε γιατί ανάμεσα στους υπόλοιπους κεντρικούς χαρακτήρες έλλειπε εκείνος της «Dame to kill for» του τίτλου, Εύα Γκριν.

Η απάντηση δόθηκε σήμερα με την είδηση ότι η επιτροπή λογοκρισίας των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης δεν έδωσε την έγκρισή της για το αντίστοιχο πόστερ της πρωταγωνίστριας, λόγω «ακατάλληλου γυμνού», όπως έκρινε για την αποκάλυψη του στήθους της Γκριν κάτω από ημιδιάφανη ρόμπα, καθώς η ηρωίδα ποζάρει με πιστόλι και δηλώνει «ότι είναι ιδιαιτέρως κακό κορίτσι».

Ο Μίκι Ρουρκ ως Μαρβ, η Τζέσικα Άλμπα ως στρίπερ Νάνσι, η Ροζάριο Ντόσον – Γκέιλ, ο νεοφώτιστος στο σύμπαν της αμαρτωλής πόλης Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ ως τζογαδόρος Τζόνι και ο Ντουάιτ της δεύτερης ταινίας, Τζος Μπρόλιν «πέρασαν» από την εξέταση της επιτροπής και θα αναρτηθούν σε αίθουσες και κινηματογράφους της Αμερικής ως μέρος της προωθητικής καμπάνιας της ταινίας, αφήνοντας την Εύα Γκριν στο desktop των υπολογιστών της παραγωγής.

Ασφαλώς η απόφαση είναι στα όρια του γελοίου, αν κανείς ρίξει μια ματιά γύρω του και δει πού μπορεί να πέσει κατά τύχη το ποντίκι του υπολογιστή του ή τι βλέπουν τα μάτια του σε διαφημίσεις και εξώφυλλα.

Aλλά οι κανόνες είναι κανόνες και κανένας δημιουργός δε ρισκάρει να κυκλοφορήσει την ταινία του με την ένδειξη «ακατάλληλη» και να αποκλείσει κόσμο από τις αίθουσες, πληρώνοντας το τίμημα σε χρήμα (που δε θα μπει στα ταμεία).

Και καθώς οι σκηνοθέτες κάνουν εκπτώσεις στη βία (όσο στιλιζαρισμένη κι αν είναι) και στο γυμνό μέσα στα ίδια τους τα πλάνα, φαντάζεστε ότι δε θα δώσουν μάχη απλώς για τα υλικά της διαφημιστικής τους καμπάνιας.

Δείτε λοιπόν την επίμαχη αφίσα εδώ γιατί αν και οι υπόλοιπες χώρες ακολουθήσουν το συντηρητισμό της αμερικανικής επιτροπής λογοκρισίας, μάλλον δε θα τη δούμε πουθενά επίσημα.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version