Quantcast
Connect with us

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Δείτε ποιo ποτό ρίχνει το σάκχαρο!

image_print

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα συγκεκριμένο συστατικό που περιέχει ένα δημοφιλές ποτό, που σίγουρα έχετε πιει κάποια στιγμή στη ζωή σας, θα μπορούσε να λειτουργήσει κατευναστικά για τα επίπεδα ζαχάρου του οργανισμού σας.

Όσο απίστευτο και αν σας φαίνεται, πρόκειται για την τεκίλα και το φυσικό γλυκαντικό της, που προέρχεται από την αγαυή.

Επομένως, θα μπορούσε όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, να βοηθήσει σημαντικά τους ανθρώπους που υποφέρουν από διαβήτη, να χάσουν βάρος.

Ο κύριος λόγος είναι ότι το φυσικό αυτό γλυκαντικό, λειτουργεί όπως οι φυτικές ίνες, περνώντας από τον οργανισμό χωρίς να χωνεύεται και κατ’ επέκταση χωρίς να ανεβάζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Η ανακοίνωση αυτή προήλθε κατά την διάρκεια της 247ης Εθνικής Συνάντησης της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.

Η Δρ. Mercedes G. López, που ηγήθηκε της σχετικής έρευνας, εξήγησε ότι καθώς βρήκαν ότι το εν λόγω γλυκαντικό ρίχνει τα επίπεδα της γλυκόζης και αυξάνει εκείνα του GLP-1, ενός πεπτιδίου που κάνει το στομάχι να αδειάζει πιο αργά, κατ’ επέκταση αυξάνει την παραγωγή ινσουλίνης. Επίσης, προσέθεσε ότι η αγαύη είναι ένα φτηνό φυτό, χωρίς παρενέργειες. Επιπλέον, βοηθά στην αύξηση του πληθυσμού των “καλών” μικροβίων στο στόμα και το έντερο. Και ας μην ξεχνάμε ότι αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού οπότε και μπορεί να βοηθήσει στη δίαιτα, υπό την έννοια ότι δεν θα νοιώθουν – όσοι την καταναλώνουν – τόσο έντονα το αίσθημα της πείνας. Αυτό που είναι επίσης σημαντικό, τόνισε, είναι να μην συγχέουμε το εν λόγω φυσικό γλυκαντικό με το σιρόπι αγαύης, που έχει γίνει πολύ της μόδας τελευταία, και αυξάνει τις τιμές του σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, δεν πρέπει να το συγχέουμε και με τα τεχνητά γλυκαντικά, που απορροφώνται από τον οργανισμό και μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες, όπως για παράδειγμα πονοκεφάλους.

Η Δρ. Mercedes G. López εξήγησε ότι στην έρευνά τους, αυτή και η ομάδα της, τάιζαν τα ποντίκια καθημερινά μία συγκεκριμένη δίαιτα και τους έδιναν νερό με γλυκαντικό από αγαύη. Στη συνέχεια μετρούσαν το βάρος τους καθημερινά και κάθε βδομάδα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα τους. Τα περισσότερα ποντίκια που έπαιρναν την αγαύη, έτρωγαν λιγότερο, ζύγιζαν λιγότερο και τα επίπεδα του σακχάρου τους ήταν χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλα γλυκαντικά όπως η γλυκόζη, η φρουκτόζη, η σουκρόζη, το σιρόπι αγαύης και η ασπαρτάμη.

Ωστόσο σύμφωνα με διατροφολόγους, αν και η τεκίλα φτιάχνεται από την αγαύη, μετά τις διάφορες ζυμώσεις και επεξεργασίες, η ζάχαρη από αγαύη δεν ανιχνεύεται πια στο συγκεκριμένο ποτό.

onmed.gr
Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΕΓΑΣ και Videotex έδωσαν τον παλμό του ελληνικού στίβου μέσα από τέσσερις κορυφαίες διοργανώσεις

image_print

Η εταιρεία παραγωγής Videotex ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την ζωντανή μετάδοση των μεγάλων Πανελλήνιων Αθλητικών Διοργανώσεων του ΣΕΓΑΣ.

Η Videotex μετέφερε με απόλυτη αρτιότητα τον παλμό του κλασικού αθλητισμού για λογαριασμό του ΣΕΓΑΣ TV, καλύπτοντας τις κορυφαίες διοργανώσεις σε Ελευθερούπολη, Τρίκαλα, Σέρρες και Θήβα.

Με στόχο την πλήρη ανάδειξη των προσπαθειών των Ελλήνων αθλητών και την παροχή μιας κορυφαίας τηλεοπτικής εμπειρίας, η Videotex επιστράτευσε τεχνολογία αιχμής και μια εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα υψηλών απαιτήσεων.

Η παραγωγή των αγώνων περιλάμβανε:

Ζωντανή μετάδοση με κορυφαία ποιότητα εικόνας καθ’ όλη τη διάρκεια των αγωνισμάτων.

Συνολική κάλυψη με 9 κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, τοποθετημένες σε στρατηγικά σημεία για να μη χαθεί καμία κρίσιμη στιγμή.

Instant Replay: Άμεση προβολή των πιο σημαντικών φάσεων και των οριακών τερματισμών, προσφέροντας στους θεατές ολοκληρωμένη εικόνα της δράσης.

Real-Time Drone: Εντυπωσιακά, πανοραμικά εναέρια πλάνα σε πραγματικό χρόνο, που ανέδειξαν την ατμόσφαιρα των σταδίων και τη δυναμική των αγωνισμάτων.

Έμπειρη Ομάδα: Ένα άρτια συντονισμένο 10μελές προσωπικό (σκηνοθέτες, εικονολήπτες, τεχνικοί ροής και χειριστές) που εγγυήθηκε το άψογο αποτέλεσμα κάτω από τις απαιτητικές συνθήκες των live μεταδοσεων.

Με την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία που τη χαρακτηρίζει, η Videotex στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό αθλητισμό, αποτυπώνοντας τις σπουδαιότερες στιγμές του στίβου με την ποιότητα που τους αξίζει.

Δείτε στο σχετικό βίντεο τα highlights και την ποιότητα της παραγωγής από την κάλυψη των διοργανώσεων:

Continue Reading

AUTOMOTO

Ανασφάλιστα οχήματα: 32.205 νέα πρόστιμα – Με τεχνητή νοημοσύνη η εξέταση των ενστάσεων

Αυτοκίνητα σε δρόμο, στο πλαίσιο των διασταυρωτικών ελέγχων για ανασφάλιστα οχήματα και την επιβολή προστίμων.
image_print

Νέος κύκλος αποστολής πράξεων επιβολής προστίμων για ανασφάλιστα οχήματα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις αρμόδιες αρχές να αξιοποιούν για πρώτη φορά σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης για την υποστήριξη της εξέτασης των ενστάσεων.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των συναρμόδιων υπουργείων και της ΑΑΔΕ, αποστέλλονται 32.205 πράξεις επιβολής προστίμων για μη συμμόρφωση με την υποχρέωση ασφάλισης οχημάτων. Από αυτές, 30.248 αφορούν φυσικά πρόσωπα και 1.553 νομικά πρόσωπα, ενώ το συνολικό ύψος των προστίμων ανέρχεται σε 12.545.250 ευρώ.

Η ημερομηνία αναφοράς των διασταυρωτικών ελέγχων είναι η 10η Μαρτίου 2026. Οι νέες πράξεις προστίθενται στις 297.561 πράξεις επιβολής προστίμων και οφειλών που είχαν ήδη κοινοποιηθεί για παραβάσεις σχετικές με την ασφάλιση οχημάτων και την καταβολή τελών κυκλοφορίας του 2025.

Πώς ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες οχημάτων

Η ενημέρωση των πολιτών και των νομικών προσώπων γίνεται μέσω SMS, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ταχυδρομικής επιστολής, ανάλογα με τα διαθέσιμα στοιχεία επικοινωνίας.

Όσοι έχουν καταχωρίσει τα στοιχεία τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας λαμβάνουν SMS και email, ενώ οι υπόλοιποι ενημερώνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ΑΑΔΕ. Όταν δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική επικοινωνία, η πράξη αποστέλλεται με συστημένη επιστολή.

Οι πράξεις επιβολής προστίμων και η αναλυτική εικόνα για κάθε όχημα είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή «Διασταυρωτικοί Έλεγχοι», μέσω του oximata.gov.gr με τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet, καθώς και μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Περιουσία και φορολογία» και στη συνέχεια «Οχήματα».

Προθεσμία δέκα εργάσιμων ημερών για ένσταση

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ένσταση ηλεκτρονικά, επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η ένσταση πρέπει να κατατεθεί μέσα σε δέκα εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης. Στην προθεσμία δεν υπολογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1η έως και την 31η Αυγούστου.

Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης

Για πρώτη φορά, η εξέταση των ενστάσεων θα υποστηρίζεται από σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης. Το σύστημα θα επεξεργάζεται τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν κάθε ένσταση και θα καταρτίζει τεκμηριωμένη εισήγηση σχετικά με την αποδοχή ή την απόρριψή της.

Η εισήγηση θα περιλαμβάνει πρόταση αξιολόγησης, δείκτη εμπιστοσύνης και αιτιολόγηση σε φυσική γλώσσα, με στόχο τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση του έργου των ελεγκτών.

Διευκρινίζεται, πάντως, ότι η εισήγηση του συστήματος δεν είναι δεσμευτική. Η τελική απόφαση παραμένει αποκλειστική αρμοδιότητα του αρμόδιου ελεγκτικού οργάνου.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της ένστασης μέσω της εφαρμογής, ενώ όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας θα λαμβάνουν σχετική ειδοποίηση και μέσω SMS ή email. Σε περίπτωση απόρριψης θα αναφέρεται η αιτιολογία και θα επισυνάπτεται η απόφαση του αρμόδιου φορέα.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελευθερούπολη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη «Λευκή Νύχτα»

Αφίσα της εκδήλωσης «Λευκή Νύχτα» στην Ελευθερούπολη, με την Έλενα Παπαρίζου και πληροφορίες για τη διοργάνωση της 30ής Ιουλίου 2026.
image_print

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ελευθερούπολη Καβάλας, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, λόγω της πραγματοποίησης των εκδηλώσεων «Λευκή Νύχτα».

Σύμφωνα με την απόφαση, θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Από τις 20:00 της Τετάρτης 29 Ιουλίου έως τις 06:00 της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2026, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Φρίξου Παπαχρηστίδη, από τη συμβολή της με την οδό Εθνικής Αντίστασης έως τη συμβολή της με την οδό Ιουστινιανού.
  • Από τις 18:00 της Πέμπτης 30 Ιουλίου έως τη 01:00 της Παρασκευής 31 Ιουλίου 2026, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην ίδια οδό, από τη συμβολή της με την οδό Εθνικής Αντίστασης έως τη συμβολή της με την οδό Δήμου Δημάδη.

Κατά τη διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω της περιμετρικής οδού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων και την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας καλεί τους οδηγούς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών και να προγραμματίζουν έγκαιρα τις μετακινήσεις τους, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en