ΞΑΝΘΗ

ΔΑΣΤΑ ΔΠΘ | Oι νέοι επιστήμονες εκπαιδεύονται για την προσωπική επαγγελματική ανάπτυξη

Μια ιδιαίτερα σημαντική δράση πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που πέρασε στο πρόγραμμα προσωπικής επαγγελματικής ανάπτυξης που υλοποιεί η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, στην Ξάνθη.  
Οι εκπαιδευόμενοι, οργανώθηκαν κατά ομάδες και ανέπτυξαν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες  για την ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων (start ups).   

Αφού οριοθέτησαν τι ορίζεται ως καινοτόμο, ανέλυσαν το ρίσκο και τις επαγγελματικές ευκαιρίες, ανέπτυξαν μια επιχειρηματική ιδέα, καταγράφοντάς την σε ένα επιχειρηματικό καμβά και εκπαιδεύτηκαν στις τεχνικές παρουσίασης ενός τέτοιου πλάνου ενώ, παράλληλα, συνάντησαν επιτυχημένους επιχειρηματίες, με τους οποίους συζήτησαν τις προοπτικές και τη θέση τους μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο.

Π. Γιούρκα/ΔΑΣΤΑ ΔΠΘ:  το πρόγραμμα θα επαναληφθεί το Μάιο

Το πρόγραμμα «τρέχει» με την καθοδήγηση της Παρασκευής Γιούρκα, από την ΔΑΣΤΑ,  η οποία ανέφερε ότι στόχος είναι η ενημέρωση, η δικτύωση με επιχειρήσεις αλλά και ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών για την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, ώστε οι πτυχιούχοι να ενισχυθούν στα επόμενα βήματά τους στην καριέρα τους.

Όπως σημειώνει το πρόγραμμα, που παρουσίασε πολύ μεγάλη επιτυχία,  πρόκειται να επαναληφθεί μέσα στο Μάιο και οι αιτήσεις για δωρεάν συμμετοχή  αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνουν από τη σελίδα της ΔΑΣΤΑ του ΔΠΘ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης δράσεις για τη μετάβαση από το χώρο της εκπαίδευσης στο χώρο της εργασίας καθώς και εξατομικευμένες παρεμβάσεις συμβουλευτικής, με στόχο την εύρεση εργασίας ή την ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας.

Πηγή: XanthiPress.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version