Quantcast
Connect with us

ΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΑΚΕ Δ.Ε | Εκτίμηση για την πολιτική κατάσταση και τις επιπτώσεις της στην εκπαίδευση

Συνάδελφοι, χρειάστηκε μόλις ένας μήνας διακυβέρνησης της Αριστεράς στη χώρα μας, για να αποδειχθεί περίτρανα πως όσα με τυμπανοκρουσίες εξήγγειλε την προεκλογική περίοδο ήταν κενά περιεχομένου. Η Τρόικα μετονομάστηκε σε θεσμός, το Μνημόνιο βαφτίστηκε Συμβόλαιο. Ακόμα περιμένουμε την κυβέρνηση της «Λαϊκής» εξουσίας να σκίσει τα μνημόνια και να καταργήσει τις μνημονιακές υποχρεώσεις με έναν νόμο, όπως το νυν κυβερνόν κόμμα διακήρυσσε την τελευταία τετραετία. Αντ΄ αυτού είδαμε τετράμηνη παράταση του Μνημονίου, η οποία δεν κατατίθεται στη Βουλή για επικύρωση. Αλήθεια, το κυβερνόν κόμμα δεν διαμαρτύρονταν το προηγούμενο διάστημα, γιατί οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις διοικούσαν με Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις; Τι έχει αλλάξει σήμερα;

Η συνέχιση του Μνημονίου με άλλο όνομα και η άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στους δανειστές δε μπορεί να αποκρυφτεί ούτε από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, ούτε από τη στήριξη των Μ.Μ.Ε της διαπλοκής, που έσπευσαν να δηλώσουν υποταγή στα νέα αφεντικά , τα οποία με χαρά δέχτηκαν την υποστήριξη των διαπλεκόμενων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το 40% της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασε τη συμφωνία με τους δανειστές μας και πρότεινε κείμενο καταγγελίας της. Πολλά κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχονται πλέον ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μακριά από τις προεκλογικές της εξαγγελίες για το χρέος και απαιτούν διόρθωση της πορείας της. Είναι βέβαια απορίας άξιον , πώς αυτά τα στελέχη που συντάσσουν αντιηγετικά κείμενα και καταθέτουν δικές τους πλατφόρμες, παραμένουν όμως στους υπουργικούς τους θώκους.

Είναι προφανές ότι ήδη η κυβέρνηση έχει ακυρώσει αρκετές προεκλογικές της δεσμεύσεις. Δήλωνε ότι δε θα γίνει καμία ιδιωτικοποίηση και οι κρατικές εταιρείες που είχαν ιδιωτικοποιηθεί στο παρελθόν θα περάσουν εκ νέου στον έλεγχο του Δημοσίου. Αντ΄ αυτού βλέπουμε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη να επισκέπτεται εν κρυπτώ τις προβλήτες της Cosco στον Πειραιά και να δίνει διαβεβαιώσεις στους Κινέζους ότι θα παραμείνουν υπό τον έλεγχο τους, ενώ ο πρωθυπουργός υποδεχόταν μετά βαΐων και κλάδων τον κινεζικό πολεμικό στόλο. Αλήθεια, ποια στάση είχε τηρήσει το νυν κυβερνόν κόμμα, όταν έγινε η στρατηγική επιλογή για οικονομικό άνοιγμα προς την Κίνα; Ποιος αποφάσισε αυτήν τη στρατηγική επιλογή, και τι κριτική δέχτηκε από τους όψιμους υποστηρικτές της ελληνοκινεζικής συνεργασίας;

‘Όλες σχεδόν οι εξαγγελίες για τους εργαζομένους παραπέμπονται στο απροσδιόριστο μέλλον. Ενώ το κυβερνόν κόμμα έταζε βελτιώσεις στους μισθούς ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων, τώρα δηλώνει ότι οι απαράδεκτα χαμηλοί μισθοί τους θα παραμείνουν καθηλωμένοι. Ειδικά οι νεώτεροι σε υπηρεσία εκπαιδευτικοί που υπηρετούν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους καταδικάζονται σε ανέχεια για τα επόμενα χρόνια. Είναι ενδεικτική η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού. Στο ερώτημα «Πότε θα ξεπαγώσουν οι μισθοί μας;» απάντησε δηλώνοντας την άγνοια του. Ας σταματήσουν λοιπόν οι κυβερνητικοί παπαγάλοι εντός του συνδικάτου να παραπληροφορούν τους συναδέλφους και να μιλούν για θετικές εξελίξεις από την πλευρά του Υπουργείου. Να σταθούν απέναντι στους συναδέλφους και να τους πουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση που τους καθηλώνει σε μισθούς πείνας. Την ίδια ώρα η «Λαϊκή» Κυβέρνηση δίνει αυξήσεις στους αναξιοπαθούντες εργαζομένους στη ΔΕΗ. Για τους εργαζομένους στη ΔΕΗ λεφτά υπάρχουν. Για τους εκπαιδευτικούς δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε για επανακατάταξη σε βαθμούς και κλιμάκια, ώστε να αναπληρωθεί η χαμένη τετραετία, ούτε η δυνατότητα για ξεπάγωμα των μισθών μας, ούτε η δυνατότητα χορήγησης Επιδόματος Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας ούτε φυσικά η δυνατότητα για μείωση του διδακτικού ωραρίου.

Όσον αφορά το ζήτημα της αξιολόγησης έχουμε εξαγγελία για πάγωμα και όχι για κατάργηση του απαράδεκτου θεσμικού πλαισίου. Ο νόμος 4024, νόμος του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος είναι ο βασικός πυλώνας της αξιολόγησης, αφού συνδέει το μισθό και το βαθμό και προβλέπει απαράδεκτες ποσοστώσεις δεν καταργείται. Αυτό φάνηκε τόσο στη συνάντηση της ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία, όσο και στην αντίστοιχη συνάντηση με τη ΔΟΕ. Παγώνει το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση. Αυτό είναι αναμφίβολα θετικό. Όσο όμως δεν καταργείται ο νόμος 4024 κανένας δεν έχει δικαίωμα να πανηγυρίζει. Αντίθετα θα πρέπει να προβληματίζεται ύστερα από την εξαγγελία του Υπουργείου για αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου στην εκπαιδευτική μονάδα. Πρόκειται για μία θολή κατάσταση, δεδομένου ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός ούτε τη στόχευση ανέφερε, ούτε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της διαδικασίας. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να μας προβληματίζει η δέσμευση Βαρουφάκη προς τους δανειστές μας ότι στο Δημόσιο θα υπάρχει σύνδεση του μισθού με την αποδοτικότητα. Όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Αναπληρωτής Υπουργός για τον τρόπο εφαρμογής της προαναφερόμενης διαδικασίας δήλωσε άγνοια.

Σκοτεινά σημεία έχει και η επάνοδος των σε διαθεσιμότητα και προς απόλυση συναδέλφων. Η αναφορά των ΙΕΚ από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού ότι μπορεί να προστεθούν και νέες ειδικότητες στα ΕΠΑΛ , αλλά μπορεί να εκτιμηθεί ότι κάποια ειδικότητα δεν είναι απαραίτητη, δε δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να θριαμβολογεί ότι όλοι οι συνάδελφοι επανέρχονται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εμείς εκφράζουμε το φόβο μας ότι κάποια ή κάποιες ειδικότητες έχει ήδη αποφασιστεί να εξοβελιστούν στα ΙΕΚ. Θολό επίσης είναι το μισθολογικό καθεστώς των επανερχόμενων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συναδέλφων, αφού κατά δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού θα χρησιμοποιηθούν οι πιστώσεις από τους 15000 νέους διορισμούς στο Δημόσιο. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ , ΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΟΥΝ.

Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια παραμυθιάζουν τους συναδέλφους μιλώντας για χιλιάδες νέους διορισμούς στην εκπαίδευση. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Τουλάχιστον 1500 νέες θέσεις εργασίας χάνονται με τη σύνδεση της διαθεσιμότητας με τους 15000 νέους διορισμούς στο Δημόσιο το 2015. Η ίδια η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παραδέχτηκε ότι θα προσπαθήσει να κάνει διορισμούς το 2015, εάν τους το επιτρέψουν οι κεντρικές συμφωνίες (με τους δανειστές μας φυσικά). Αυτοί λοιπόν που μιλούν για χιλιάδες διορισμούς στην εκπαίδευση, απλά παραπληροφορούν τον κλάδο. Είναι οι ίδιοι που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν κλίμα αισιοδοξίας και εφησυχασμού. Φοιτούν με επιτυχία στα έδρανα του κυβερνητικού συνδικαλισμού και παίρνουν καθημερινά συγχαρητήρια από τους πάτρωνές τους. Ας γνωρίζουν όμως ότι η αλήθεια έχει κοντά ποδάρια.

Τη κρίσιμή αυτή περίοδο, δυστυχώς, αρνητικό ρόλο παίζει η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ. Ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων, που καταγράφεται στο Δ.Σ , αποτελεί την καλύτερη εγγύηση προς την κυβέρνηση, ότι και η κάθε φωνή διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών θα κατασταλεί και η σχεδιαζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης θα υλοποιηθεί. Τα 3 μέλη της κυβερνητικής παράταξης (ΣΥΝΕΚ) στο Δ.Σ και τα 2 μέλη των Παρεμβάσεων φιλότιμα προσπαθούν να παρουσιάσουν μια θολή εικόνα στους συναδέλφους και σε κάθε περίπτωση να μην αντιληφθούν οι συνάδελφοι τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι Παρεμβάσεις υπαναχώρησαν και δεν δέχτηκαν να ενημερωθεί ο κλάδος για την αντιδεοντολογική ενέργεια του Προέδρου του Δ.Σ της ΟΛΜΕ να κάνει δηλώσεις που δεν απηχούσαν την άποψη της πλειοψηφίας του Δ.Σ. Με την ενέργεια τους αυτή υπονόμευσαν και την προσπάθεια να συνταχθεί Ενημερωτικό, ώστε ο κλάδος να πληροφορηθεί τι πραγματικά συνέβη στη συνάντηση με τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Οι Παρεμβάσεις αυτή τη στιγμή αποτελούν το αριστερό δεκανίκι της κυβέρνησης. Κάνουν κριτική στις κυβερνητικές παλινωδίες, αλλά αυτό γίνεται για τα μάτια του κόσμου. Όταν φτάνουμε στο δια ταύτα, σφιχταγκαλιάζονται με την κυβερνητική παράταξη.

Αυτή τη δύσκολη στιγμή κάθε συνάδελφός οφείλει να επαγρυπνεί. Να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να μην εφησυχάζει. Το επόμενο διάστημα είναι βέβαιο ότι θα εργαστεί με άθλιες αποδοχές που θα παραμείνουν καθηλωμένες για τα επόμενα χρόνια, με αυξημένο ωράριο, σε σχολεία που θα έχουν τις ελάχιστες υποδομές, σε τάξεις των 28 μαθητών. Θα έχει ανύπαρκτη περίθαλψη και θα προβληματίζεται για το μέλλον του. Ήδη ο Υπουργός Υγείας αποφάσισε την περικοπή του κόστους λειτουργίας των νοσοκομείων κατά 50%. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων. Και όλα αυτά για να πληρωθούν οι δανειστές μας
Συνάδελφοι,
η ΔΑΚΕ δεν έχει αυταπάτες για τη δυνατότητα του παρόντος Δ.Σ της ΟΛΜΕ να καθοδηγήσει τους συναδέλφους και να προασπίσει τα συμφέροντά τους. Επιβάλλεται όλοι να οι συνάδελφοι να ενεργοποιηθούν, να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να ενημερώνουν τους άλλους. Επιβάλλεται να κατανοήσουν όλοι ότι είναι αναγκαία η αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί ένας τέτοιος συσχετισμός δυνάμεων, που να είναι ευνοϊκός για τους εργαζόμενους και όχι για την κυβέρνηση.

Το επόμενο διάστημα η ΔΑΚΕ θα δώσει τη μάχη της για να μάθουν οι συνάδελφοι όλη την αλήθεια, χωρίς περικοπές και αλλοιώσεις. Είναι δεδομένο ότι θα στηρίξουμε κάθε κινητοποίηση, που θα έχει σωστά προετοιμαστεί και θα προάγει τον αγώνα των καθηγητών.

Δεν θα στηρίξουμε απεργιακές εκδηλώσεις μαϊμού, που στόχο θα έχουν να καταρρακώσουν το φρόνημα των εργαζομένων, ώστε τελικά να περνάει ευκολότερα η κυβερνητική πολιτική.
Οι διεκδικήσεις του κλάδου είναι δίκαιες και πρέπει όλοι να συμβάλλουν ώστε η κυβέρνηση να υλοποιήσει όλα όσα υποσχόταν την τελευταία τετραετία. Άλλωστε ουδείς έχει προσθέσει νέα αιτήματα το τελευταίο διάστημα. Τα αιτήματα έχουν διαμορφωθεί από τις Γενικές Συνελεύσεις και τα Συνέδρια του κλάδου. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κάνει εκπτώσεις στις διεκδικήσεις μας, επειδή άλλαξε το πολιτικό σκηνικό. Ο κλάδος αγωνίζεται και διεκδικεί:

• Άμεση επανακατάταξη των εκπαιδευτικών σε βαθμούς και κλιμάκια

• Κατάργηση του νόμου 4024. Ξεπάγωμα των αποδοχών και ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.

• Επανίδρυση όλων των τομέων που καταργήθηκαν στην Τεχνική Εκπαίδευση και τοποθέτηση όλων των «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τις μισθολογικές αποδοχές που είχαν την περίοδο που εκδιώχτηκαν. Κανένας εκπαιδευτικός στα ΙΕΚ.

• Καμία σύνδεση μισθού με αποδοτικότητα. Να μην περάσουν οι ιδέες Βαρουφάκη, που κατατέθηκαν στους δανειστές μας.

• Να καταργηθεί άμεσα το αναχρονιστικό πειθαρχικό δίκαιο.

• Μείωση διδακτικού ωραρίου στην προ μνημονίου κατάσταση.

• Μείωση των μαθητών ανά τμήμα.

• Καμία σύνδεση των νέων διορισμών στην εκπαίδευση με το ζήτημα των σε διαθεσιμότητα συναδέλφων.

• Να καλυφθούν όλα τα κενά με μόνιμους συναδέλφους. Να καταργηθεί η ωρομισθία.

• Να αποπληρωθούν όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τους συναδέλφους (συντονιστές Π.Δ.Σ, υπερωρίες κ.α)

Click to comment

Απάντηση

ΔΟΞΑΤΟ

Πρόσκληση συμμετοχής ανέργων σε επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.725€

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Συμβουλευτικής Υποστήριξης, Κατάρτισης και Πιστοποίησης για την επαγγελματική́ ενδυνάμωση ανέργων χαμηλών εκπαιδευτικών προσόντων σε θύλακες ανεργίας των περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας»  στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ανακοινώνει ότι συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων των δυνητικά ωφελούμενων.

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 345 ώρες, εκ των οποίων 270 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 75 ώρες πρακτική άσκηση.

Το εκπαιδευτικό επίδομα κάθε ωφελούμενου για κάθε ώρα κατάρτισης, είναι πέντε ευρώ (5€/ώρα) και έως 1.725€ για την πλήρη παρακολούθηση του προγράμματος.  

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 5 Περιφέρειες, συγκεκριμένα: Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας. 

 

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων που γίνεται μέσω του ακόλουθου

συνδέσμου στο διαδίκτυο: https://sbeanergoi.gr/ 

 

Η συγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει εξατομικευμένη συμβουλευτική καθοδήγηση, θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση και πιστοποίηση των επαγγελματικών γνώσεων για 4.984 άνεργους ανεξαρτήτου ηλικίας, εγγεγραμμένων στην ΔΥΠΑ, που είναι μόνιμοι κάτοικοι των Περιφερειών: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Δικαιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι άνεργοι, κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης, οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι γενικές προϋποθέσεις:

  • Να είναι εγγεγραμμένοι/ες άνεργοι/ες στα Μητρώα Ανέργων της ΔΥΠΑ, με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
  • Να κατοικούν στις 5 επιλέξιμες Περιφέρειες της Πράξης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.
  • Να έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, ήτοι να είναι Απόφοιτοι Γυμνασίου ή Δημοτικού σχολείου για τους απόφοιτους έως το 1980.
  • Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.  Ειδικά οι απόφοιτοι ΙΕΚ θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εξετάσεις πιστοποίησης.
  • Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους.

Στη ιστοσελίδα του έργου: sbeanergoi.gr παρέχονται λεπτομερή στοιχεία για το πρόγραμμα και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης.

Η Πράξη περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις: 

  1. Την παροχή δεκατριών (13) ατομικών συνεδριών συμβουλευτικής με στόχος την ενίσχυση των ωφελούμενων για τη βέλτιστη χρήση των «αποθεμάτων» και των ικανοτήτων που διαθέτουν, μέσα από την παροχή νέων και καινοτόμων μεθόδων που εξασφαλίζουν την προσωπική τους ανάπτυξη και την επαγγελματική τους ανέλιξη.
  2. Την  υλοποίηση θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες (90 ώρες) όσο και εξειδικευμένες γνώσεις (24 προγράμματα διάρκειας 180 ωρών), με στόχο την αναβάθμιση των εργασιακών δεξιοτήτων των ωφελούμενων άνεργων χαμηλών εκπαιδευτικών προσόντων.
  3. Την πρακτική άσκηση διάρκεια εβδομήντα πέντε (75) ωρών, η οποία στοχεύει στην ενδυνάμωση του επαγγελματικού προφίλ του ωφελούμενου μέσω της εμβάθυνσης ή απόκτησης πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων σε σύνδεση με το προφίλ του κάθε ωφελούμενου
  4. Την πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων προϊοντικών πιστοποιήσεων, ανάλογα με το περιεχόμενο των προγραμμάτων κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν.

Η Πράξη χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και από εθνικούς πόρους, μέσω του ΠΔΕ.

Continue Reading

ΕΡΓΑΣΙΑ

Στο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο

Στο 10,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος, έναντι του αναθεωρημένου προς τα άνω 11,4% τον Μάρτιο 2023 και του αναθεωρημένου προς τα κάτω 10,8% τον Φεβρουάριο 2024. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 492.867 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 47.319 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 (8,8%) και κατά 24.176 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2024 (4,7%).

Στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 13,8% από 14,6% τον Μάρτιο πέρυσι και στους άνδρες σε 7,2% από 8,7%.

Κατά μεγάλες ομάδες ηλικιών, στην ομάδα 15- 24 ετών το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 21,1% από 24,8% τον Μάρτιο 2023 και στις ηλικίες 25- 74 ετών σε 9,6% από 10,6%.

Σύμφωνα επίσης με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.325.848 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 115.672 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 (2,7%) και κατά 33.442 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2024 (0,8%).

Ενώ, τα άτομα κάτω των 75 ετών που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού» (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), ανήλθαν σε 2.966.414 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 95.459 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 (3,1%) και κατά 11.608 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2024 (0,4%).

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΕΡΓΑΣΙΑ

Eξαήμερη εργασία | Ποιους αφορά. Oι προϋποθέσεις και οι αμοιβές

Η εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα ισχύει ούτως ή άλλως με έναν παράτυπο τρόπο, δηλαδή οι επιχειρήσεις μπορούσαν να βάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν, και ακόμα μπορούν να το κάνουν – πλην ορισμένων κλάδων – παράτυπα και με ένα πρόστιμο από την Επιθεώρηση Εργασίας, εφόσον προέκυπτε η ανάγκη να δουλέψουν την έκτη ημέρα, είπε στο ΕΡΤNEWS ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος.

«Επαναλαμβάνω όχι στις επιχειρήσεις που έχουν το σπαστό να δουλεύουν 6,40 κάθε μέρα επί εξαήμερο, αλλά σε επιχειρήσεις που είχαν το πενθήμερο και έπρεπε μια μέρα παραπάνω να εργαστούν οι εργαζόμενοι. Εκεί λοιπόν όσοι εργαζόντουσαν έπαιρναν, και ακόμα το παίρνουν, το επιπλέον 30% για την έκτη μέρα απασχόλησης» τόνισε ο εργατολόγος και συνέχισε:

«Ήρθε όμως ο νόμος 5053/23 πέρσι το καλοκαίρι και λέει, στις επιχειρήσεις, κυρίως βιομηχανίες, όπου έχουμε δύο χαρακτηριστικά, τη συνεχή λειτουργία, δηλαδή η επιχείρηση να δουλεύει 24 ώρες την ημέρα επί επτά μέρες, αλλά και επίσης σε όσες επιχειρήσεις δεν είναι συνεχούς λειτουργίας, έχουν όμως ένα σύστημα βαρδιών σε 24ωρη βάση, πενθήμερη ή εξαήμερη λειτουργία, σε αυτές τις επιχειρήσεις, μονομερώς ο εργοδότης, με συναίνεση ή όχι του εργαζόμενου, δεν το διευκρινίζει ο νόμος, μπορεί να βάλει το προσωπικό σε έκτη μέρα απασχόλησης με δύο κριτήρια:

Α. Αν είναι συνεχούς λειτουργίας, αρκεί να πληρώσει 40% στην 6η μέρα και όχι πάνω από 8 ώρες εργασίας το 24άωρο.

Β. Αν δεν είναι συνεχούς λειτουργίας, αλλά με πενθήμερο ή εξαήμερο, τότε θα πρέπει να αποδείξει και έκτακτο φόρτο εργασίας στην παραγωγική διαδικασία, πάλι πληρώνοντας 40%.

Ο εργαζόμενος μπορεί να αρνηθεί καταρχάς, αλλά η άρνησή του αυτή, σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, δεν πρέπει να αντιβαίνει την καλή πίστη, συνεπώς, κατά την άποψή μου, πάντα θα υποχωρεί ο εργαζόμενος», σημειώνει ο κ. Καρούζος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ένα θέμα, η πλατφόρμα για να ενεργοποιηθεί το δικαίωμα αυτό στις επιχειρήσεις και αναφέρομαι κυρίως στη βιομηχανία, σε κλάδους όπως τα αναψυκτικά, τα νερά, η ζυθοποιία που από την άνοιξη και μετά λόγω των τουριστών, της ζέστης κλπ, έχουν μεγάλη ζήτηση, ανοίγει 1η Ιουλίου.

Από την άλλη πρέπει να προστατευθεί το δικαίωμα άρνησης του εργαζόμενου και να θωρακιστεί. Φανταστείτε έναν εργαζόμενο κάθε βδομάδα να μπαίνει εξαήμερο, ενώ έχει προγραμματίσει διαφορετικά τις οικογενειακές του ανάγκες.

Άρα θα πρέπει να βγει μια εγκύκλιος του υπουργείου και να λέει ότι θα υπάρχει εναλλαγή του προσωπικού για να καλύπτονται οι οικογενειακές ανάγκες.

Επίσης, όπως ξεκαθάρισε, το μέτρο δεν ισχύει στον Δημόσιο τομέα.

 Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en