ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δίκη Τοπαλούδη | Νέα διακοπή έφερε περισσότερο δίκαιο εκνευρισμό στους γονείς της Ελένης!

Σε ένα ακόμη αδιέξοδο οδηγήθηκε και πάλι σήμερα η δίκη, για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, οδηγώντας σε απόγνωση τους γονείς της, που έρχονται και επανέρχονται από το Διδυμότειχο, καθώς η δίκη επαναδιακόπηκε για τρίτη φορά, για τις 21 Μαρτίου, χωρίς να έχει καταθέσει ακόμη ο πρώτος μάρτυρας!

Αιτία της νέας διακοπής, ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλβανού κατηγορούμενου, που παραιτήθηκε με το αιτιολογικό ότι, δεν είχε αρκετό χρόνο στη διάθεσή του να μελετήσει τη δικογραφία, αφού η έδρα αρνήθηκε να του ικανοποιήσει για δεύτερη φορά αίτημά αναβολής.

Ήδη, πριν ένα μήνα ο ίδιος είχε ζητήσει διακοπή, για τον ίδιο λόγο, την οποία το δικαστήριο του έχει δώσει.

Τρεις δικηγόροι αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση για ηθικούς λόγους

Τα εμπόδια δεν επιλύθηκαν ούτε με την παραίτηση του συνηγόρου, καθώς και οι τρεις συνήγοροι που διόρισε η έδρα από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αρνήθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση του καταδικασθέντος.

Και οι τρεις επικαλέστηκαν ηθικούς λόγους, λαμβάνοντας δυνατό χειροκρότημα από τους παραβρισκόμενους στην αίθουσα.

Η πρώτη δικηγόρος που ορίστηκε δήλωσε στο δικαστήριο ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αντιβαίνει στις αρχές της. «Είμαι Ροδία η ίδια και το καλοκαίρι επισκέφθηκα το σημείο που πνίξανε αυτό το κορίτσι. Είμαι η ίδια μητέρα και δεν μπορώ να αναλάβω την υπόθεση. Μου είναι αδύνατον» τόνισε η δικηγόρος, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν χειροκροτήματα.

Η δεύτερη δικηγόρος, που αρνήθηκε να αναλάβει τον καταδικασθέντα, είπε: «Και μόνο που είμαι εδώ, είμαι πολύ ταραγμένη. Δεν θα ασκήσω τα καθήκοντά μου ούτε και εγώ».

Όσον αφορά στον τρίτο δικηγόρο, εκείνος υποστήριξε: «Ως άνδρας που σέβεται τη γυναίκα δεν μπορώ να αναλάβω αυτή την υπόθεση».

Τι είπε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας της έδρας πήρε τον λόγο:

«Γνωρίζετε πολύ καλά πώς λειτουργεί το δικαϊικό μας σύστημα. Υπάρχει νομικός πολιτισμός, ευτυχώς, και κάθε κατηγορούμενος δικαιούται υπεράσπισης, ότι και να έχει κάνει. Πάντως και στα ποινικά, αυτούς που υπερασπίζεστε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα έχουν διαπράξει. Αυτό είναι ντροπή για το νομικό σύστημα. Αυτό μπορεί να το θέλει η κοινή γνώμη αλλά δεν είναι σωστό. Η σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου και η ΕΣΔΑ που τόσες φορές επικαλείστε προβλέπει το δικαίωμα στην υπεράσπιση. Αν πάει έτσι τότε κανείς δε θα έρθει».

Τελικά, το δικαστήριο έδωσε νέα ημερομηνία για τις 21 Μαρτίου, αφού όρισε δυο νέους δικηγόρους για την υπεράσπιση του κατηγορούμενου.

Αγανακτισμένοι και απελπισμένοι οι γονείς της Ελένης ζήτησαν από την έδρα να εξεταστούν στις 28 Μαρτίου και το δικαστήριο να ξεκινήσει με την εξέταση άλλων μαρτύρων, καθώς όπως είπε ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης: «Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε εδώ μέχρι τις 21 Μαρτίου και να αφήσουμε μόνο το γιό μας, επί 15 ημέρες. Τουλάχιστον να μην εξεταστούμε πρώτοι μάρτυρες στις 21 Μαρτίου, αλλά στην επόμενη συνεδρίαση στις 28 Μαρτίου».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version