Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Παγγαίου | Η ύδρευση αναβαθμίζεται με 5 εκ. ευρώ

Ένα νέο έργο για τη βελτίωση των υποδομών ύδρευσης στον Δήμο Παγγαίου, με παρεμβάσεις σε όλους τους οικισμούς του Δήμου και με προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ δρομολογείται στην περιοχή.

«Τα τελευταία χρόνια ολοκληρώσαμε μεγάλα έργα, ώστε να υπάρχει αυτήν την περίοδο επάρκεια νερού ύδρευσης σε όλους τους οικισμούς του Δήμου μας. Παράλληλα, παρακολουθώντας την ραγδαία οικιστική ανάπτυξη της περιοχής μας σχεδιάσαμε, μελετήσαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση ενός νέου έργου συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ που θα υπερκαλύπτει τις μελλοντικές απαιτήσεις του Δήμου μας. Γιατί εμείς δεν παρακολουθούμε τις εξελίξεις, απλά διαμορφώνουμε το μέλλον μας», αναφέρει ο Δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης.

Ποιες παρεμβάσεις περιλαμβάνει το έργο

  • Αντικατάσταση και αναβάθμιση του Η/Μ εξοπλισμού στις υφιστάμενες Υδρευτικές Γεωτρήσεις στη θέση Μονόλιθος
  • Ανόρυξη και αξιοποίηση 2 νέων γεωτρήσεων στο Παγγαίο όρος πλησίον του οικισμού Γαληψού συνολικά 280 m3 προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του οικισμού Ορφανίου και των παραλιών Ορφανίου και Οφρυνίου

Επίσης, προβλέπεται η κατασκευή 5 νέων δεξαμενών ύδρευσης 1.000 m3 έκαστη στις περιοχές:

  • Μονόλιθος
  • Ορφάνι
  • Οφρύνιο
  • Γαληψός
  • Μουσθένη

Ξεκινάει επίσης η κατασκευή νέου υδρευτικού δικτύου συνολικού μήκους 13.500 μέτρων για μεταφορά νερού στις παραλίες:

  • Φωλιάς
  • Μυρτοφύτου
  • Ελαιοχωρίου
  • Νέας Περάμου και αμμόλοφων

Τέλος, λόγω της κλιματικής κρίσης, προβλέπεται η Εγκατάσταση Ηλεκτροπαραγωγού Ζεύγους (Γεννήτρια) ονομαστικής ισχύος 350 kVA για χρήση σε έκτακτη ανάγκη.

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Απολογούνται σήμερα οι πρώτοι 10 για τη δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη | Αναμένονται και νέα εντάλματα σύλληψης ηγετικών στελεχών

Οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και τη δολοφονία Λυγγερίδη οδηγούνται σήμερα στον ανακριτή, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένονται οι απολογίες των υπολοίπων.

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία προκύπτουν από την πολυσέλιδη δικογραφία στη συγκεκριμένη υπόθεση. Τα χρήματα που κέρδιζαν οι χούλιγκαν από εισιτήρια και προστασία σε καταστήματα και καντίνες, ήταν η αφορμή για συγκρούσεις ανάμεσά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης ηγετικών στελεχών που έχουν να κάνουν και με την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη αλλά και με την δράση εν γένει της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα ηγετικά κυρίως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν κάνει «επάγγελμα» την οπαδική τους ταυτότητα, καθώς μέσω αυτής έβγαζαν χρήματα. Ένα από τα ηγετικά μέλη είχε αποκτήσει μάλιστα από αυτά τα «μεροκάματα» ακόμη και καινούργιο αυτοκίνητο.

Παράλληλα κέρδιζαν χρήματα και μέσα από κλοπιμαία τα οποία πωλούσαν ακόμη και σε συγγενείς θυμάτων κλοπής.

Χαρακτηριστική είναι η εξής περίπτωση: Στις 5/11/2015 σε αποθήκη στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, όπου υπήρχαν μοτοσικλέτες για φύλαξη και επισκευή, έγινε κλοπή κατά την οποία αφαίρεσαν κράνος, καρμπυρατέρ, και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Δέκα ημέρες μετά στις 15/11/2015 οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης να προσπαθεί να τα πουλήσει σε συγγενή θύματος κλοπής δύο καρμπυρατέρ. Δηλαδή να πουλήσει σε συγγενή ανθρώπου που είχαν κλέψει τα ανταλακτικά του αυτοκινήτου του θύματος κλοπής.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

«Pink Panthers» | Συνελήφθησαν 2 μέλη της οργάνωσης – Τα ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία και ο τρόπος δράσης τους

Δύο Σέρβοι 50 και 53 ετών, μέλη της διεθνούς εγκληματικής ομάδας «Pink Panthers», συνελήφθησαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2023, είχαν συστήσει συμμορία και διέπρατταν κλοπές σε κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο «ριφιφί». Χρησιμοποιούσαν πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα, ενώ κινούνταν με οχήματα τα οποία είτε είχαν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, είτε ήταν καταχωρημένα σε άτομα με καθαρό ποινικό μητρώο, προκειμένου να αποτρέψουν τον εντοπισμό τους.

Πώς δρούσαν

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι αφού εντόπιζαν τα καταστήματα- στόχους τους, πραγματοποιούσαν κατοπτεύσεις και στη συνέχεια κατάρτιζαν σχετικό σχέδιο δράσης. Κινούνταν πεζή ή με αυτοκίνητο, το οποίο στάθμευαν σε ικανή απόσταση προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν σύνδεση του με την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Αφού οι δράστες αποκτούσαν πρόσβαση σε διπλανά εγκαταλελειμμένα- κενά κτήρια, άνοιγαν τρύπα στον τοίχο που οδηγούσε στα κοσμηματοπωλεία. Μάλιστα, τοποθετούσαν στο πάτωμα κομμάτια υφάσματος προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί τυχόν θόρυβος από τα κομμάτια του τοίχου που θα έπεφταν.

Στα κοσμηματοπωλεία εισερχόταν ο 50χρονος, έρποντας, για να μην ενεργοποιηθούν οι ανιχνευτές κίνησης και αφού αφαιρούσε τα κοσμήματα χρυσαφικά, επέστρεφε στα διπλανά κτήρια και διέφευγαν.

Τα ευρήματα

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από έρευνες στην κατοχή και στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, 3 ρολόγια, κοσμήματα, 190 ευρώ, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, 3 κινητά τηλέφωνα και προσωπικά τους αντικείμενα. Κατασχέθηκαν επιπλέον μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

«Γνώριμοι» στις Αρχές

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι ο 53χρονος αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του, ενώ οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και απείθεια. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Πηγή φωτ.: ΕΛΑΣ

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τροχαίο στη Βουλή | Ένοχος αστυνομικός για τον θάνατο του 23χρονου Ιάσονα – Ξέσπασε η μητέρα

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο αστυνομικός για την υπόθεση θανάτου του 23χρονου Ιάσονα, που έχασε τη ζωή του έξω από τη Βουλή, όταν ο κατηγορούμενος με το υπηρεσιακό όχημα του κοινοβουλίου προσέκρουσε πάνω του παραβιάζοντας τον ΚΟΚ. Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή τριετούς φυλάκισης με αναστολή.

Στο άκουσμα της έκφρασης «λύεται η συνεδρίασις» από την πρόεδρο της έδρας, η μητέρα του παιδιού ξέσπασε. «Αυτό ήταν; Ούτε το δίπλωμα δεν χάνει. Πώς να σταματήσουν να γίνονται τροχαία στην Ελλάδα», φώναξε και χειροκρότησε ειρωνικά.

Κανένα ελαφρυντικό από τον εισαγγελέα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας αρνήθηκε στον αστυνομικό το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου καθώς όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με τον ΚΟΚ αλλά τηρούσε την ίδια πρακτική συστηματικά και σε προγενέστερο χρόνο της αξιόποινης πράξης και επομένως το συμβάν δεν μπορεί να αποτελέσει «παραφωνία» στην έως τότε συμπεριφορά του.

Τι υποστήριξε ο αστυνομικός στην απολογία του 

Στην απολογία του ο αστυνομικός εξέφρασε την λύπη του «που έφυγε ένας νέος άνθρωπος χωρίς λόγο. Μακάρι να είχα έρθει σε επικοινωνία με την οικογένειά του νωρίτερα».

Ο κατηγορούμενος είπε πως το 2018 που ο ίδιος υπηρετεί, «μπαίνουμε στη Βουλή από αυτό το σημείο και ποτέ κανείς δεν μας είπε τίποτα».

Για την 12η Μαρτίου 2021, ημέρα του τραγικού δυστυχήματος, ο αστυνομικός συνέχισε λέγοντας:

«Εκείνη την ημέρα, η είσοδος για τη Βουλή από την Αμαλίας, ήταν κλειστή λόγω συγκέντρωσης. Μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούσαμε να πάμε από Κριεζώτου και να μπούμε στη Βουλή από Ακαδημίας. Ήμουν πεπεισμένος ότι η διαδρομή που έκανα δεν απαγορευόταν. Ακόμη και σήμερα, μετά το τροχαίο, η οδηγία της αστυνομίας είναι, αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι...».

Αναφερόμενος στις συνθήκες του δυστυχήματος, είπε πως ενώ ανέμεναν με τον συνοδηγό του στην Β. Σοφίας απέναντι από την Βουλή για να στρίψουν αριστερά «μας έδωσε προτεραιότητα ένας ταξιτζής. Βγάλαμε φλας και μπήκαμε προοδευτικά. Προσέκρουσε πάνω μας κάτι και η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Βγήκαμε έξω και είδαμε μια μηχανή διαλυμένη. Πήγαμε  κατευθείαν στον άνθρωπο, πήραμε το 166, δεν εγκαταλείψαμε, δεν φύγαμε. Ρωτήσαμε αν μπορούσαμε να δώσουμε αίμα και μας είπαν όχι».

Στο τέλος της απολογίας του, ο αστυνομικός είπε: «Κρίμα! Έφυγε ένας νέος άνθρωπος. Μακάρι να είχα τη δύναμη να επικοινωνήσω νωρίτερα με την οικογένεια. Είμαι και εγώ πατέρας και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον γιο μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι».

Ξέσπασε ο πατέρας στο δικαστήριο – «Εγκληματική οδηγική συμπεριφορά»

«Πρόκειται για προκλητικά εγκληματική οδηγική συμπεριφορά του κατηγορούμενου που οδήγησε στο θάνατο του γιου μου και της οικογένειας μου» κατέθεσε ο πατέρας του Ιάσονα Λαλαούνη στο δικαστήριο.

Όπως τόνισε: «Οδηγούσε τρία χρόνια μηχανή και ήταν πολύ προσεκτικός γιατί έτσι τον έμαθα που οδηγώ 40 χρόνια. Ήμασταν μαζί το προηγούμενο βράδυ. Χαριτολογώντας μου είχε πει σταματά να δουλεύεις εγώ είμαι εδώ και την άλλη μέρα…».

Ο πατέρας του 23χρονος θύματος κατηγόρησε τον οδηγό του βουλευτικού οχήματος για αδιαφορία σημειώνοντας ότι «δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου, δεν ήρθε δίπλα στο γιο μου, δεν επικοινώνησε μαζί μας».

«Τον εγκατέλειψε στην άσφαλτο»

Στην αδιαφορία του κατηγορουμένου επικεντρώθηκε και η κατάθεση της αδελφής του θύματος που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σκότωσε τον αδελφό μου, δηλώνει ότι του παρείχε πρώτες βοήθειες, ενώ τον εγκατέλειψε στην άσφαλτο. Έχει καταστρέψει μια οικογένεια, ο Ιάσωνας έχασε τα όνειρα του. Ο Ιάσωνας την Τετάρτη θα γινόταν 26 χρόνων. Δεν ήταν δίπλα στον αδελφό μου ούτε την τελευταία του στιγμή».

 

Πηγή: ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en