Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Νέστου | Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης «Χαίρε και Χαριτωμένη»

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης του Δήμου Νέστου, την περασμένη Κυριακή 23 Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της έκθεσης «Χαίρε και Χαριτωμένη» που είναι αφιερωμένη στις Παναγιές του Δήμου, με αφορμή την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Σάββας Μιχαηλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπακοσμάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι , η πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑ, εκπρόσωποι του Στρατού και της Πυροσβεστικής αλλά και οι Ιερείς πατέρας Τιμόθεος, πατέρας Παύλος, πατέρας Αδαμάντιος, πατέρας Αθανάσιος και πατέρας Ευστράτιος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η Δημοτική Σύμβουλος Δήμητρα Σαμίδου, ενώ προλόγισε ο Δήμαρχος κ. Μιχαηλίδης, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η σημερινή εκδήλωση είναι ιδιαιτέρως σημαντική γιατί πρωτίστως εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας για το παρελθόν με την ιστορία του τόπου, γιατί βεβαίως το θρησκευτικό κομμάτι δεν θα μπορούσε να λείπει ως αποτύπωμα της ιστορίας και της τέχνης, καθώς η Παναγία πέρα από το μεταφυσικό στη δική μας έκφραση συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία αυτού του τόπου.

Νομίζω λοιπόν πως πολύ σωστά με την ευκαιρία και της μεγάλης γιορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πραγματοποιούμε την εκδήλωση αυτή.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους πατέρες αλλά και τους πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση με εκθέματα που μας παραχώρησαν, την όμορφη χορωδία του Αγίου Γεωργίου αλλά και όλους εσάς που συμμετέχετε τιμώντας με τον τρόπο αυτό και το εικαστικό κομμάτι που αναφέρεται στην Παναγία».

Τέλος ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα υπάρχει συνέχεια με αντίστοιχες εκδηλώσεις που αφορούν στην τέχνη και την ιστορία του τόπου και όχι μόνο.

Στη συνέχεια, η βυζαντινή χορωδία του Αγίου Γεωργίου υπό την διεύθυνση του πατρός Αδαμάντιου, έψαλε ύμνους αφιερωμένους στην Θεοτόκο και στη συνέχεια ακολούθησε προβολή θρησκευτικών εικόνων της Παναγίας από διάφορους ναούς του Δήμου Νέστου.

 Εμφάνιση ekdilosi mouseio panagies2.JPG

Η έκθεση θα λειτουργεί την 25η Μαρτίου μετά το πέρας της παρέλασης και μέχρι τις 20 Απριλίου.

Εμφάνιση ekdilosi mouseio panagies3.JPG

Εμφάνιση mouseio panagies1.JPG

Εμφάνιση ekdilosi mouseio panagies1.JPG

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Ανάσταση του Κυρίου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ελευθερουπόλεως

Με την προβλεπομένη εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε το Άγιο Πάσχα στην Ελευθερούπολη.

Η τελετή της Αναστάσεως πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, πλαισιωμένο υπό των Ιερών του Μητροπολιτικού Ναού.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στις Σέρρες

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πόλη των Σερρών η Ανάσταση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγου.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en