Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Νέστου | Δραστηριότηρτες Δημάρχου και Δημοτικής αρχής

ΣΤΟ ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Στο Χρυσοχώρι βρέθηκαν την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο προκειμένου να επιστατήσουν των εργασιών ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του χωριού. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την ιατρό του χωριού στο γραφείο της και συνομίλησαν  για τα προβλήματα λειτουργικής φύσης που αντιμετωπίζει το ιατρείο στο Χρυσοχώρι.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Ξεκίνησε ο καθαρισμός φρεατίων στον Δήμο από την Κεραμωτή εν όψει της χειμερινής περιόδου και υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Αργυράκη Μιχάλη. Οι εργασίες ανατέθηκαν σε ιδιωτικά συνεργεία από τον Δήμο  με προϋπολογισμό ύψους 10.000€. Μέχρι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου είχαν καθαριστεί  700 φρεάτια στην Κεραμωτή, το Μοναστηράκι, το Χαϊδευτό, το Αγίασμα, τις Πηγές και τη Νέα Καρυά ενώ άλλα 700 καθαρίστηκαν στην Χρυσούπολη. Απομένουν για τις επόμενες μέρες αυτά του Χρυσοχωρίου, του Ερατεινού καθώς και των χωριών στην περιοχή των γιακάδων. Οι συγκεκριμένες εργασίες είναι εξέχουσας σημασίας διότι θα αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων.

 

ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΜΕΡΑ ΚΟΙΝΟΥ

Συνεχίζονται τακτικά και αδιάλειπτα οι συναντήσεις του Δημάρχου με τους συμπολίτες μας κάθε Τρίτη στο γραφείο του. Η συγκεκριμένη μέρα έχει καθιερωθεί ως «μέρα κοινού» όπου οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να συναντήσουν τον Δήμαρχο και να του θέσουν προβλήματα, προτάσεις και ανησυχίες που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας τους. Η προσέλευση μάλιστα της Τρίτης 4 Οκτωβρίου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού από τις 9 έως τις 2 τον Δήμαρχο επισκέφθηκαν πάνω από 50 συμπολίτες μας.   

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΑΠ

Τον Δήμαρχο Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο επισκέφθηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στο γραφείο του ο εκπρόσωπος της εταιρείας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» κ. Ανδρουλάκης όπου συζήτησαν για τις αποζημιώσεις των δημοτικών χώρων μέσω των οποίων θα διέλθει ο αγωγός ΤΑΠ.

 

ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΩΤΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Στα γραφεία του πρώην Δημαρχείου Κεραμωτής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου με τον ΔήμαρχοΝέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλο παρουσία και των Αντιδημάρχων κκ Βαλσαμίδη Νίκο και Μαυροθαλασσίτη Νίκο όπου κατά την διάρκειά της τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τα χωριά της αρμοδιότητας του Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το παλιό Δημοτικό Σχολείο Κεραμωτής που στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού ώστε να εξετάσουν τις παρεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν μετά από υπόδειξη της διοίκησης του Συλλόγου.

 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΝΕΣΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Το Νομικό Πρόσωπο ΕΥΝΕΣΤΙΑ  πραγματοποίησε διανομή τροφίμων την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου σε πάνω από 400 δημότες δικαιούχους στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου παρουσία της Προέδρου του Νομικού Προσώπου κας Αργυρέλη Ελένης και της Αντιπροέδρου κας Ψυλλίδου Ελένης. Ο Δήμος Νέστου για πρώτη φορά νωρίτερα από τις εορτές των Χριστουγέννων, όπου και πάλι θα πραγματοποιηθεί διανομή, προσέφερε προϊόντα αποδεικνύοντας την ευαισθητοποίησή του στις ευπαθείς ομάδες του. Στη διανομή έδωσαν το παρών και η κοινωνική λειτουργός του Δήμου κα Μπουγαλή Δέσποινα καθώς και πολλές εθελόντριες. Το κόστος για τη συγκεκριμένη διανομή ήταν 10.000€.

 

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΝ

Ύστερα από πρόσκληση του Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Φραγκισκάκη Νικήτα ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος μετέβη στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου  συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Καϊτατζόπουλο Χαράλαμπο,  τον Διευθυντή της κ. Κάλφα Κωνσταντίνο καθώς και τη μηχανικό της ΔΕΥΑΝ κα Τσολάκη Ελένη. Στο γραφείο του Γ.Γ. της αποκεντρωμένης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των παραπάνω παρουσία της Διευθύντριας του γραφείου του κας Ρίζου και του Διευθυντή Υδάτων Καβάλας κου Καμπά. Συζήτησαν για την ένταξη έργων, για τα οποία υπάρχουν έτοιμες μελέτες στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αφορούν κατασκευή αντλιοστασίου και αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή των «γιακάδων» και στο Χρυσοχώρι, έργα που θα βοηθήσουν ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες την υδροδότηση των οικισμών χωρίς προβλήματα στα προαναφερθέντα χωριά, ιδιαίτερα στην Κεραμωτή η οποία έχει αυξημένη ζήτηση νερού λόγω τουρισμού το καλοκαίρι. Ιδιαίτερος λόγος έγινε στη σύσκεψη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των πηγών του Παραδείσου.  

 

ΠΟΛΥΩΡΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2017

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος, η διοίκηση της Τεχνικής Υπηρεσίας και ο Διευθυντής του Δήμου καθώς και οι προϊστάμενοι πραγματοποίησαν πολύωρη σύσκεψη ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου στο γραφείο του την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ώστε να τεθούν οι βάσεις για τη σύνταξη του νέου τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το 2017. Αναφέρθηκαν ακόμη, στις μελέτες που εκτελούνται κι αφορούν έργα ΕΣΠΑ, στις υπάρχουσες μελέτες που έχει ο Δήμος και  που απαιτείται επικαιροποίησή τους καθώς και σε μελέτες που θα γίνουν για έργα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από τακτικά έσοδα του Δήμου.

 

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ “KAVALA EXPO 2016” Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «KAVALA EXPO 2016» την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΔΥΡΗΣ» στη Ν. Καρβάλη. Εκεί παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδη Νίκο.

 

ΣΕ ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνεχείς και πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις της επιτροπής που θα οργανώσει τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Νέστου που φέτος έχουν τον τίτλο «Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ». Τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Προβλέπεται να είναι πρωτότυπο και ευφάνταστο με το μεγαλύτερο ποσοστό των εκδηλώσεων να αφορά τα παιδιά.

 

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΣΤΟΥ

Παραδόθηκε από επαγγελματίες συμπολίτες μας η νέα εφαρμογή e-nestos η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα θα μοιραστεί σχετικό έντυπο μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ  ενώ η εφαρμογή θα παρουσιαστεί και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας. Η συγκεκριμένη εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να αναφέρουν προβλήματα της καθημερινότητας τους σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να ενημερώνονται για τα νέα, τις προκηρύξεις και τις αποφάσεις του Δήμου Νέστου, να ενημερώνονται για τα δικαιολογητικά και τις ενέργειες  για οτιδήποτε  χρειαστεί ο πολίτης του Δήμου ενώ τέλος, μπορεί να επικοινωνεί με το κάθε τμήμα που επιθυμεί μ’ ένα κλικ. Τη συγκεκριμένη εφαρμογή  μπορούν οι συμπολίτες μας να κατεβάσουν δωρεάν σε κινητά και υπολογιστές. Περισσότερες λεπτομέρειες στο φυλλάδιο που θα παραλάβουν με τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΥΑΝ. Πρόκειται για μια καινοτόμα εφαρμογή που στοχεύει στην άψογη συνεργασία Δήμου και πολιτών για τα κοινά προβλήματα και που θα επιλύει θέματα της καθημερινότητάς τους άμεσα.

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Η Σαμοθράκη θα προβληθεί στις αγορές της Ρουμανίας

Συνάντηση με τον Έλληνα επίτιμο πρόξενο στην Κωνστάντζα κ. Θεόδωρο Σκανδαλίδη είχε ο δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Αθανάσιος Βίτσας.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης επισημαίνει:

” Με χαρά υποδέχθηκα στο γραφείο και γνώρισα τον Έλληνα επίτιμο πρόξενο στην Κωνστάντζα κ. Θεόδωρο Σκανδαλίδη.

Διπλή η χαρά και η τιμή που πρόκειται για συντοπίτη.

Με τον κ. Σκανδαλίδη συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε και να προβάλλουμε τη Σαμοθράκη στην αγορά της Κωνστάντζας και γενικότερα της Ρουμανίας.”

focustonevro.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Οι εκδρομείς του Πάσχα από εχθές έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν στις μεγάλες πόλεις και από σήμερα το πρωί μέχρι το βράδυ θα κορυφωθεί η επιστροφή και βέβαια η κίνηση στις Εθνκές Οδούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Τροχαία, η έξοδος του φετινού Πάσχα, ήταν η μεγαλύτερη από την εποχή της πανδημίας και για αυτό η κίνηση, όπως και την Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται να είναι σε υψηλότατα επίπεδα.

Μποτιλιάρισμα έχουμε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στην Αθηνών  – Λαμίας που ξεκινά από τα διόδια της Θήβας και επεκτέινεται σε μεγάλο μήκος , ενώ αρκετή ταλαιπωρία υπάρχει και για τους οδηγούς που επιστρέφουν στην Αθήνα από την Κόρινθο καθώς από το Κιάτο, στην Κόρινθο, στους Αγίους Θεοδώρους και τη Νέα Πέραμο κατά τόπους τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Μποτιλιάρισμα στα Μάλγαρα

Σε εξέλιξη είναι η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς τη Θεσσαλονίκη. Αυξημένη καταγράφεται από τις 12 το μεσημέρι η κίνηση των οχημάτων τόσο στα διόδια των Ν. Μαλγάρων επί της ΠΑΘΕ όσο και στα διόδια της Ανάληψης στην Εγνατία Οδό, ενώ ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Χαλκιδική.

Νωρίτερα, στο ύψος των Ν. Μαλγάρων, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία εξαιτίας σύγκρουσης τριών οχημάτων (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) με υλικές μόνο ζημιές. Τα εμπλεκόμενα οχήματα -σύμφωνα με την Τροχαία- βρίσκονται στην άκρη του οδοστρώματος και γίνεται καταγραφή του συμβάντος.

Στο σημείο του τροχαίου εφαρμόζονται τον τελευταίο καιρό κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών στην γέφυρα του Αξιού (στο ρεύμα εισόδου). Δεδομένης της αυξημένης κίνησης εξαιτίας της επιστροφής των εκδρομέων (αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες), το συγκεκριμένο οδικό τμήμα αναμένεται να είναι επιβαρυμένο.

Οι επιστροφές από τα λιμάνια

Το πρωί της Τρίτης έφτασαν στον Πειραιά τα πρώτα πλοία από την Κρήτη με 100% πληρότητα, ενώ αναμένονται 20 αφίξεις από νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες και Κρήτη και 39 από Αργοσαρωνικό. Στο λιμάνι της Ραφήνας είναι προγραμματισμένες 16 αφίξεις και στο λιμάνι του Λαυρίου οκτώ. Περίπου 25.000 επιβάτες αναμένονται στο λιμάνι του Πειραιά από τα δρομολόγια των νησιών του Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού, χθες Δευτέρα του Πάσχα από τον Πειραιά αναχώρησαν 18 δρομολόγια πλοίων με 9.860 επιβάτες και έφτασαν 16 δρομολόγια με 16.321 επιβάτες.

Παράλληλα, από τον Πειραιά για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναχώρησαν 39 δρομολόγια πλοίων με 7.079 επιβάτες και έφτασαν στον Πειραιά από τον Αργοσαρωνικό 38 πλοία με 13.223 κόσμο.

Από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν χθες 12 δρομολόγια πλοίων με 2.540 επιβάτες και επέστρεψαν στην Ραφήνα  15 δρομολόγια με 11.410 επιβάτες.

Από το Λαύριο αναχώρησαν την Δευτέρα του Πάσχα 9 δρομολόγια με 528 επιβάτες και έφτασαν στο ίδιο λιμάνι 8 δρομολόγια με 4.072 κόσμο.

tempo24.news

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Λήμνος | Οι ιπποδρομίες του Αγίου Γεωργίου

Κάθε χρόνο, στο χωριό της Καλλιόπης, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου αναβιώνει το έθιμο των ιπποδρομιών.

Η προετοιμασία διαρκεί ολόκληρο το χρόνο, με τους καβαλάρηδες της Καλλιόπης αλλά και των γειτονικών χωριών, να εκτρέφουν, να προπονούν και να προετοιμάζουν τα άλογά τους με στόχο τη συμμετοχή στο πατροπαράδοτο έθιμο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en