ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Καβάλας | Αν δεν αυξηθεί η ανακύκλωση, θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη!

Ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα, ίσως το πιο σοβαρό, που απασχολεί τη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, είναι η αδειοδότηση όλων των μονάδων διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων και η επιτάχυνση της προσπάθειας στον τομέα της ανακύκλωσης, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος έως το έτος 2020.

Η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ξεκαθάρισε, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουλίου 2017, ότι ο Δήμος Καβάλας απειλείται με «τσουχτερά» πρόστιμα, τα οποία θα επιβαρυνθούν οι δημότες μέσω της αναγκαστικής αύξησης των δημοτικών τελών. «Αν δεν αυξήσουμε το ποσοστό στην ανακύκλωση, θα οδηγηθούμε στην αύξηση των δημοτικών τελών», τόνισε.

Ωστόσο, ανέφερε και κάτι ευχάριστο, που αφορά στα κίνητρα που θα δοθούν στους πολίτες, ώστε να συμμετέχουν στην προσπάθεια της ανακύκλωσης περισσότερο. Η κεντρική διοίκηση, πρόσθεσε, σχεδιάζει να δώσει κάποια «μπόνους», όπως η έκπτωση στα δημοτικά τέλη, στους πολίτες που ανακυκλώνουν με συνέπεια.

Στην αρχή της συνεδρίασης, επίσης, η Δ. Τσανάκα, έδωσε εντολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημοσθένη Τουλκίδη, της Τεχνικής Υπηρεσίας, να σταματήσουν οι εργασίες εγκατάστασης οπτικής ίνας από τον εργολάβο που συνεργάζεται με τον Ο.Τ.Ε., διότι το έργο εκτελείται με απαράδεκτο τρόπο, όπως είπε ο Κωστής Σιμιτσής, που έδειξε και φωτογραφίες από συγκεκριμένα σημεία στην πόλη.

Αναφέρθηκε, ακόμα, ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπροσώπους του συλλόγου των ιδιοκτητών ακινήτων στο Περιγιάλι, με σκοπό να απαντηθούν τα ερωτήματα που έχουν, για την καταβολή της εισφοράς σε χρήμα. Τόσο η δήμαρχος, όσο και ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, δήλωσαν πως δεν έγινε καμία ενέργεια από τον Δήμο Καβάλας προς τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.), για τη βεβαίωση του χρηματικού ποσού που καλούνται να καταβάλλουν οι πολίτες.

Τέλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), Νίκος Ξανθόπουλος, δήλωσε ότι γίνονται οι ενέργειες, ώστε να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα της υδροδότησης στους ορεινούς οικισμούς του Δήμου και συγκεκριμένα, στα δημοτικά διαμερίσματα της Παλιάς Καβάλας και των Κορυφών. «Το νερό έχει λιγοστέψει πάρα πολύ. Είμαστε δεκτικοί σε οποιαδήποτε πρόταση, για την επίλυση του προβλήματος», συμπλήρωσε η δήμαρχος Καβάλας.

k-tipos.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version