ΘΑΣΟΣ

Δήμος Θάσου | Δεν θα φτάσει εγκαίρως το Άγιο φώς στο νησί

Το Άγιο Φως έφτασε με καθυστέρηση στην Αθήνα από την Ιερουσαλήμ, λόγω ελέγχων στο αεροδρόμιο του τόπου προέλευσής του. Η υποδοχή του δεν έγινε με τιμές Αρχηγού Κράτους αλλά με τιμές βαθύτατου θρησκευτικού χαρακτήρα.

Στην αποστολή για την τελετή Αφής και μεταφοράς του Αγίου Φωτός, εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, μετείχαν μεταξύ άλλων, ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών κ.ά.

Με την ειδική πτήση Α34991 της AEGEAN που αναχώρησε από τα Ιεροσόλυμα στις 18:50 (τοπική ώρα) έφτασε σήμερα, Μ.Σάββατο 23 Απριλίου 2022, λίγο μετά τις 20:45 το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας. Εν συνεχεία μεταφέρθηκε με προγραμματισμένες και έκτακτες πτήσεις σε 7 πόλεις της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Λάρισα, Ιωάννινα, Κέρκυρα και Κεφαλονιά) από την AEGEAN και την Olympic Air.

Σε αναρτησή του ο Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης ανέφερε: Δυστυχώς λόγω της πολύωρης καθυστέρησης της αναχώρησης του Αγίου Φωτός απο το αεροδρόμιο του Τελ Αβιβ δεν θα είναι δυνατή η έγκαιρη άφιξη του στο νησί της Θάσου.

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version