ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Αμφίπολης | Πως θα έρθει η ανάπτυξη | Τι λένε οι κάτοικοι

Όπως όλος ο κόσμος έτσι και οι κάτοικοι στην Πρώτη, στο Ροδολίβος, στα Κερδύλλια περιμένουν με αγωνία και αυτοί να ακούσουν μια καλή είδηση για την Αμφίπολη.

Γι΄αυτούς όταν τα Πανελλαδικά κανάλια λένε τα νέα για την Αμφίπολη είναι η Μεσολακκιά και έτσι είναι… απλά καθιερώθηκε λανθασμένα από ΜΜΕ. Ένα καλό νέο είναι αναμφισβήτητα ένα καλό νέο και για την δική τους περιοχή.

Σε ένα μοντέρνο καφέ στο Ροδολίβος η συζήτηση ξεκίνησε κάπως έτσι. «Να ένας δημοσιογράφος τι να γυρεύει στα μέρη μας, πήγες στον Λόφο; Πήγα τους είπα, αλλά ήθελα να δω τι λέτε εσείς εδώ. «Εμείς θέλουμε να δούμε να ανεβαίνει ο Δήμος μας». Όσο περισσότερο ανεβαίνει μια περιοχή επηρεάζει και την άλλη.

Η ανάπτυξη μόνο έτσι θα έρθει σε αυτές τις περιοχές. Με αφορμή τον Λόφο Καστά οι επισκέπτες θα περάσουν και από την Πρώτη Σερρών και μπορεί και να συνεχίσουν μέχρι και την… Αλιστράτη! Φανταστείτε πως έρχεται ένα εκδρομικό λεωφορείο από την Αθήνα. Εαν το πρόγραμμα ξενάγησης περιελάμβανε αυτό το «πολιτιστικό τόξο» Λόφος Καστά, Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης, Πρώτη Σερρών και Αλιστράτη θα ήταν ένα πολύ ελκυστικό πακέτο ταξιδιού για τους φίλους από μακριά και όχι μόνο.

Αυτό που θέλουν οι κάτοικοι στις γύρω περιοχές είναι να έρθει ο κόσμος να δει και να θαυμάσει τα αξιοθέατα και τα πολιτιστικά σημεία και να αγοράσει από τα μαγαζιά τους τοπικά προϊόντα.

Μαζί με τον Λόφο Καστά και το Αρχαιολογικό Μουσείο, μια φωτογραφία στον ανδριάντα του Κ.Καραμανλή στην Πρώτη και επίσκεψη στο πατρικό όπως επίσης μια ξεχωριστή βόλτα στο Σπήλαιο της Αλιστράτης θα ήταν μια ωραία περιπέτεια για τουρίστες που θέλουν να ζήσουν κάτι διαφορετικό.

Στόχος να γίνει γρήγορα η συντήρηση του ταφικού μνημείου και να ανοίξει στο κοινό. Μετά ξεκινούν οι δράσεις και οι εκδρομές…

fonh

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version