ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμαρχος της Τουρκίας κάνει λόγο για «εθνικό αγώνα» στην Θράκη

Οι δυτικοθρακιώτες είναι τμήμα του σώματος μας. Είμαστε έτοιμοι να πράξουμε ότι μας αναλογεί, δήλωσε ο δήμαρχος Γιλντιρίμ Τουρκίας.

Σε προκλητικές δηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν μέχρι και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην Θράκη προέβη ο δήμαρχος Γιλντιρίμ της Τουρκίας Ισμαήλ Χακκί Εντεμπαλί.

Σε συνάντηση που είχε με τη νέα διοίκηση του παραρτήματος Προύσας του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» ο δήμαρχος Γιλντιρίμ απευθυνόμενος προς τα μέλη αυτής ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η ύπαρξη τέτοιων ατόμων που κάνουν τέτοιες θυσίες, είναι που μας καθιστά ισχυρούς σαν κοινωνία. Αυτό διέκρινα στην διοίκηση σας. Η αλλαγή των διοικήσεων και των ονομάτων της δεν αλλάζει την δική μας οπτική ως φορέα. Η δική μας οπτική γωνία είναι ο αγώνας Δυτικής Θράκης. Η Δυτική Θράκη είναι ο εθνικός μας αγώνας. Οι Δυτικοθρακιώτες αδελφοί είναι τμήμα του σώματος μας. Εμείς έτσι βλέπουμε το θέμα. Μέχρι σήμερα πράξαμε ότι μας αναλογούσε σχετικά με τον αγώνα μας στην Δυτική Θράκη, για την εθνική μας ενότητα και για την αδερφοσύνη μας. Και από τώρα και μετά είμαστε έτοιμοι να πράξουμε το ίδιο. Βρισκόμαστε πάντοτε δίπλα σας».

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Γιλντιρίμ είναι επίσημα αδελφοποιημένος με τον Δήμο Κομοτηνής οπότε περιμένουμε πλέον με μεγάλη ανυπομονησία και την αντίδραση του «υπερευαίσθητου», σε άλλα ζητήματα, δημάρχου Γιώργου Πετρίδη για τις προκλητικές αυτές δηλώσεις του Τούρκου δημάρχου. Θα τολμήσει άραγε να άρει την αδελφοποίηση με τον Δήμο Γιλντιρίμ;

fonirodopis

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version