Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Δήλωση της προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. Καβάλας της Ν.Δ. σχετικά με την πυρκαγιά στην Θάσο

image_print

Σήμερα μετά από 4 ημέρες  φρίκης  και καταστροφής  στο αγαπημένο μας και όμορφο νησί της Θάσου, τέθηκε επιτέλους η φωτιά υπό έλεγχο. 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από  καρδιάς  όλους τους πυροσβέστες, τους εθελοντές, τους κατοίκους  του νησιού, τους πιλότους που έδωσαν μάχη με τις φλόγες  για να σώσουν ανθρώπους, σπίτια,  δάση, για  τους οποίους είμαστε περήφανοι. Επίσης να ευχαριστήσουμε το προσωπικό και τις υπηρεσίες του Δήμου Θάσου  όπως και τους υπόλοιπους Δήμους  που βοήθησαν  καθώς και την  Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Καβάλας.  Ο αγώνας  όμως  συνεχίζεται γιατί θα πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε να γίνουν  γρήγορα οι απαραίτητες αναδασώσεις  ώστε  να γίνει και πάλι το νησί μας καταπράσινο!  Ευχόμαστε  να αρχίσουν  άμεσα τα αντιπλημμυρικά  έργα και να δοθούν  αποζημιώσεις στους πληγέντες  καθώς   οικονομικές διευκολύνσεις  και  φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες.       

Δεν μπορούμε βέβαια να μην σχολιάσουμε αρνητικά  την  ολιγωρία της Κυβέρνησης στη διαχείριση  της φωτιάς   την πρώτη ημέρα,  του Σαββάτου,  κατά την οποία  4 μόνο αεροπλάνα προσήλθαν μετά από 5  ώρες  (η φωτιά άναψε  περίπου  6.00  π.μ.   και τα αεροπλάνα ήρθαν  περίπου στις  11.00 π.μ.) τα οποία και  πέταξαν  για λίγη ώρα.  Ούτε βέβαια  μπορούμε  να μην  κατακρίνουμε  τα ψέματα του Πρωθυπουργού, κατά την επίσκεψή του στο νησί την τρίτη ημέρα, ότι  λειτούργησαν όλα καλά,   ότι  ο “σωστός” Υπουργός,  Προστασίας του Πολίτη ήρθε την πρώτη ημέρα στο νησί, (που δεν συνέβηκε βέβαια,   ήρθε ο Υπουργός την επομένη ημέρα)  και αδίκως τον έψαχνε βουλευτής του Συριζα Καβάλας  και  ότι   ο Κρατικός Μηχανισμός διέθεσε το σύνολο των εναέριων μέσων από την πρώτη κιόλας στιγμή (όπως στο δελτίο τύπου του)! Αναρωτιόμαστε γιατί την πρώτη ημέρα  ήρθαν 4 μόνο αεροπλάνα ενώ την δεύτερη  ήρθαν  12!  Ο  Πρωθυπουργός αντί να αναλογιστεί τις ευθύνες  της Κυβέρνησής του,  ήρθε  στη Θάσο για  να  υποτιμήσει  τη νοημοσύνη όλων  μας….αλλά  λίγη σημασία έχει πια γιατί το κακό  έχει συμβεί, του ζητούμε τουλάχιστον να υλοποιήσει ό,τι υποσχέθηκε και να μην  ολιγωρήσει  ξανά στο εξής.  

Η Πρόεδρος  της ΔΗΜ.Τ.Ο. Καβάλας  της Ν.Δ.   

Μαρίνα Β. Φιλιππίδου – Μανιού

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Θάσος: Τροχαίο με buggy στον δρόμο για τη Σαλιάρα

image_print

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Θάσο, στον χωματόδρομο που οδηγεί στη δημοφιλή παραλία της Σαλιάρας, μεταξύ Αγίου Παντελεήμονα και Πόρτο Βαθύ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενοικιαζόμενο όχημα τύπου buggy, στο οποίο επέβαινε ζευγάρι αλλοδαπών τουριστών, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο άνδρας οδηγός. Άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον τραυματία αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και στη συνέχεια, λόγω της κατάστασής του, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για περαιτέρω νοσηλεία.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Λαϊκή Συσπείρωση: Στο επίκεντρο το λιμάνι του Λιμένα – Σε εξέλιξη οι διαδικασίες αποκατάστασης, σύμφωνα με τον Δήμο

Άποψη του λιμανιού του Λιμένα Θάσου, όπου η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει ερωτήματα για την κατάσταση των λιμενικών υποδομών και τις παρεμβάσεις αποκατάστασης.
image_print

Το ζήτημα της κατάστασης του λιμανιού του Λιμένα Θάσου φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, καταθέτοντας ερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον δήμαρχο Ελευθέριο Κυριακίδη και τη δημοτική αρχή.

Στην ανακοίνωσή της, η παράταξη εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση των λιμενικών υποδομών, υποστηρίζοντας ότι οι φθορές και η διάβρωση που παρατηρούνται στο λιμάνι του Λιμένα αποτελούν αποτέλεσμα διαχρονικής έλλειψης συντήρησης και ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και για τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής σχετικά με την οριστική αποκατάσταση του προβλήματος.

Ειδικότερα, η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει οκτώ ερωτήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις μέχρι σήμερα παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της διάβρωσης, την ύπαρξη τεχνικών μελετών και εκθέσεων, τους υποβρύχιους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί, την ασφάλεια της πρόσβασης και του ελλιμενισμού των επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των απαιτούμενων έργων και την εξασφάλιση της χρηματοδότησής τους.

Η παράταξη υποστηρίζει ότι απαιτείται άμεσος σχεδιασμός και επαρκής κρατική χρηματοδότηση, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία της βασικής πύλης σύνδεσης της Θάσου με την ηπειρωτική χώρα.

Η πλευρά του Δήμου

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση της δημοτικής αρχής στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες δημόσιες ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις του Δήμου Θάσου και του δημάρχου Ελευθέριου Κυριακίδη, η αποκατάσταση του λιμανιού του Λιμένα αποτελεί έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη ως προς τις διαδικασίες ωρίμανσης και χρηματοδότησής του.

Όπως έχει γνωστοποιήσει ο Δήμος, έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες τεχνικές και διοικητικές ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στον κεντρικό λιμένα, ενώ το θέμα παρακολουθείται σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς πρόκειται για έργο που απαιτεί εγκρίσεις και χρηματοδότηση από την Πολιτεία.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου η δημοτική αρχή καλείται να τοποθετηθεί επί των ερωτημάτων που θέτει η Λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με την κατάσταση του λιμανιού και τον προγραμματισμό των απαιτούμενων παρεμβάσεων.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον Α.Ο. Θήρας η Θωμαή Οικονομίδου από τη Θάσο

Η Θωμαή Οικονομίδου από την Θάσο.
image_print

Το πρώτο της βήμα στη Volley League Γυναικών ετοιμάζεται να κάνει η Θωμαή Οικονομίδου, καθώς ο Α.Ο. Θήρας ανακοίνωσε την απόκτησή της ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2026-2027.

Η 24χρονη πασαδόρος, με καταγωγή από τη Θάσο, μετακομίζει στη Σαντορίνη μετά την παρουσία της στον Περσέα Θεσσαλονίκης, ενισχύοντας την ομάδα του Α.Ο. Θήρας στη θέση της πασαδόρου.

Η Οικονομίδου έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της Β’ Εθνικής, της Α2 και της Pre League, φορώντας στο παρελθόν τις φανέλες του Ανδροσθένη Θάσου, του ΔΑΣ Ωραιοκάστρου, του ΑΟ Καβάλας, των Αμαζόνων Μαΐστρου και του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης.

Με τη μεταγραφή της στον Α.Ο. Θήρας θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ, με τη διοίκηση του συλλόγου να της εύχεται υγεία και επιτυχίες με τη νέα της ομάδα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en