ΘΑΣΟΣ

Δήλωσε παραίτηση πριν καλά καλά αναλάβει καθήκοντα ο επικουρικός ογκολόγος στο νοσοκομείο Καβάλας

Δεν πρόλαβε καλά καλά ομαλά να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος επικουρικός ογκολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Ντέϊβιντ Μάουρι και αμέσως…δήλωσε παραίτηση!

Πίσω από την πρόσληψη και την παραίτηση του Ν. Μάουρι υπάρχει αρκετό παρασκήνιο, στο οποίο αξίζει τον κόπο να κάνουμε μια σύντομη αναφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΝΈΑ ΕΓΝΑΤΊΑ, στα μέσα Ιανουαρίου ο ογκολόγος (ο οποίος εργαζόταν, μέχρι πρότινος, στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας) ζήτησε την μετάταξή του στην Καβάλα βάση ενός νόμου που επιτρέπει μετατάξεις μεταξύ νοσοκομείων σε ειδικές περιπτώσεις.

Ο Ν. Μάουρι, αρχικά, είχε ζητήσει την παράλληλη μετάταξη και της συζύγου του (παθολόγου στην ειδικότητα) στην Καβάλα, μια μετάταξη που έγινε δεκτή. Με αυτή την μετάταξη η ογκολογική κλινική του νοσοκομείου Καβάλας επρόκειτο να αναβαθμιστεί σημαντικά, καθώς πέρα από τον ήδη υπάρχοντα ογκολόγο έχει ήδη αποσπασθεί (από τις αρχές της χρονιάς) μια επικουρική παθολόγος-ογκολόγος (με την συνεργασία μεταξύ των 2 να είναι ως τώρα άψογη).

Ωστόσο, πριν απλό λίγες ημέρες ο κ. Μάουρι προσήλθε στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας Χρήστου Κοπατσάρη και δήλωσε αιφνιδιαστικά την παραίτησή του, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους (υπάρχουν αρκετές φήμες, αλλά προς το παρόν θα μείνουμε μόνο στις φήμες). Η κίνηση αυτή περιπλέκει τα πράγματα όσον αφορά την κάλυψη των κενών θέσεων στο νοσοκομείο Καβάλας, καθώς πέρα από την απώλεια των 2 προαναφερθεισών θέσεων (ήδη προκηρυγμένων) πλέον έχει κλείσει και η προκήρυξη για την θέση επικουρικού ογκολόγου, κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία για την διάνοιξη μιας νέας θέσης θα ξεκινήσει από το 0 (με τον κ. Κοπατσάρη να δεσμεύεται ότι θα ελέγχει σε καθημερινή φάση τις ανακοινώσεις του υπουργείου υγείας για να προλάβει να «κλείσει» κάποια θέση).

KavalaPress.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version