ΚΑΒΑΛΑ

Γ.Πασχαλίδης | Συνάντηση με Υπ.Δικαιοσύνης σχετικά με την υποστελέχωση και κτηριακό του Ειρην. Θάσου

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του, και δη τους κατοίκους της Θάσου, σχετικά με την συνάντηση που πραγματοποίησε τη προηγούμενη Παρασκευή με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το επείγον ζήτημα της στελέχωσης του Ειρηνοδικείου Θάσου, αλλά και κτηριακού προβλήματος.

Ο Υπουργός δήλωσε πως είναι γνώστης του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Ειρηνοδικείο Θάσου, το οποίο υπολειτουργεί εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και διαβεβαίωσε το Βουλευτή πως θα επιληφθεί άμεσα του θέματος, ώστε να βρεθεί λύση όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όσον αφορά το κτηριακό, ο Υπουργός διαβεβαιώσε τον Βουλευτή πως το Υπουργείο είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την ανακαίνιση και την αναδιαμόρφωση του χώρου, εφόσον ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Επίσης, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην πρόθεση του, αφενός να δημοσιευτεί άμεσα Προκήρυξη που θα αφορά το διορισμό Δικαστικών Υπαλλήλων, ώστε να καλυφθούν όλα τα υπαλληλικά κενά των δικαστηρίων της χώρας και αφετέρου την δημιουργία Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων, η οποία θα διασφαλίσει την ορθή κατάρτιση τους.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Στη σημερινή συνάντηση, συζητήσαμε τα μείζονα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δικαστήρια της Π.Ε. Καβάλας και Θάσου. Αναδείξαμε τα μέτρα που προτίθεται να πάρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα αυτά. Ευχαριστώ τον Υπουργό για το ενδιαφέρον του και τη διάθεση του να βοηθήσει.»

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version