MEDIA

Γ. Πασχαλίδης | Χρόνια πολλά σε όλες και όλους

“Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα (…) ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση”.
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Τα λόγια του μεγάλου αυτού οπλαρχηγού, ενός εκ των πρωτεργατών της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και της πιο ενωτικής μορφής των πρώτων χρόνων του Ελληνικού Κράτους αποδεικνύουν με περίτρανο τρόπο τι μπορεί να καταφέρει το Έθνος των Ελλήνων όταν ομονοει και ενωμενο προσπαθεί. Σήμερα, μας αξίωσε ο Θεός να παρακολουθήσουμε όλες και όλοι μαζί την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Ελευθερούπολη!
Προηγήθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Παύλου στη Καβάλα. Είχα τη χαρά και τη τιμή να καμαρώσω και να χειροκροτήσω τις μαθήτριες, τους μαθητές και τις περήφανες Ένοπλες Δυνάμεις μας. Θυμήθηκα όταν και τα δικά μου παιδιά βρίσκονταν στις τάξεις των παρελαυνοντων. Τα χρόνια περνούν, οι παραδόσεις όμως μένουν ίδιες. Σήμερα όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες απανταχού, από τις μακρινές Η.Π.Α. μέχρι την Αυστραλία, σκεφτόμαστε το ίδιο πράγμα. Κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για μας και τα κατάφεραν χάρη και στη θεία χάρη.
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους.
Ζήτω η 25η Μαρτιου.
Ζήτω η Ελλάς.
Ζήτω το Έθνος.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version