Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Πασχαλίδης | Ενεργοποίηση οικονομικής ενίσχυσης 12% στις επιχειρήσεις παραμεθόριων περιοχών

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με το νομοσχέδιο «Εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών, σύγχρονη αγορά κεφαλαίου, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, μέτρα προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1131 και άλλες διατάξεις», έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο 4, με το οποίο υλοποιήθηκε το δίκαιο αίτημα των επιχειρήσεων παραμεθόριων περιοχών μεταξύ των οποίων και της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για εκ νέου ενεργοποίηση της οικονομικής ενίσχυσης του 12% , στηλιτεύοντας την αιφνιδιαστική και παντελώς αναιτιολόγητη κατάργησή της από τον πρώην Υπουργό Ανάπτυξης της κυβέρνησης Σύριζα, κ. Σταθάκη. Πιο συγκεκριμένα, η κατάργηση της ψηφίστηκε παρόλο που ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε ότι ο Ο.Α.Ε.Δ. δεν είχε καταβάλει στις επιχειρήσεις τις οφειλόμενες ενισχύσεις από το Β΄ εξάμηνο του έτους 2010 έως το έτος 2015, με αποτέλεσμα εκατοντάδες επιχειρήσεις να υποστούν τεράστια οικονομική ζημία και να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Συνεχίζοντας ο Βουλευτής σημείωσε τη σπουδαιότητα της παρούσας τροπολογίας, χαρακτηρίζοντάς τη σωτήρια για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων των
παραμεθόριων περιοχών, δεδομένου ότι η πολυετής οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, προκάλεσε μείζονα οικονομικά προβλήματα στις πλέον μειονεκτούσες περιοχές, μεταξύ αυτών και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Προχωρώντας ο Βουλευτής στην ανάλυση της διάταξης, ανέφερε ότι επανέρχεται η επιδότηση εργασίας του 12% για τις επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών, ενώ προβλέπεται και η χορήγηση των ποσών που οφείλονται από το δεύτερο εξάμηνο του 2010 μέσω της διενέργειας συμψηφισμού με υφιστάμενες και μελλοντικές απαιτήσεις του Δημοσίου (φόροι, ασφαλιστικές εισφορές και λοιπά)!

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ.Πασχαλίδης, αφού εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον πρώην Υπουργό κ.Στυλιανίδη, που στέκεται πάντα αρωγός στα προβλήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με τον οποίο συνεργάστηκε μαζί με τους Βουλευτές Π.Ε. Έβρου για τη συγκεκριμένη τροπολογία, καθώς και στον Υπουργό κ.Σταϊκούρα και στο Βουλευτή κ. Καιρίδη για τη συνολική συμβολή τους, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «…Θα ήθελα να τονίσω ότι ο πρωθυπουργός μας, κ.Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει για μία ακόμη φορά εμπράκτως τη στήριξή του στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα… Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή κυβέρνηση, τις δύσκολες αυτές ώρες, θα συμβάλλει καθοριστικά στη διάσωση και ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τόσο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και των λοιπών παραμεθόριων περιοχών με σειρά παρόμοιων μέτρων και διατάξεων , ενισχύοντας με κάθε τρόπο την επιχειρηματικότητα και την οικονομία της ακριτικής μας Περιφέρειας.»

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν συμμετέχει στην απεργία των δικαστικών υπαλλήλων ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Απεργούν πανελλαδικά οι δικαστικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο του νέου «δικαστικού χάρτη». Στην Καβάλα η απεργία έχει επιπλέον αίτημα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για το δικαστήριο της Θάσου.

Η εβδομαδιαία αποχή των δικηγόρων που πρότεινε η Ολομέλεια των Προέδρων για το νέο «δικαστικό χάρτη», αποφασίστηκε να μην υλοποιηθεί στο Ν. Καβάλας. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Μεγάλο είναι το διάστημα που οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας έχουν ξεκινήσει διαμαρτυρίες για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν βρίσκουν μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους ιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι σε μεγάλη έλλειψη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ένα ασθενοφόρο τοκαλοκαίρι το νησί της Θασού

Στο  ίδιο έργο θεατές, οι  κάτοικοι του νησιού της Θάσου, με το καλοκαίρι να είναι μόλις μια ανάσα μακριά, όμως το νησί μένει με μόλις ένα ασθενοφόρο παρόλο που που το νησί κατα την διάρκεια του καλοκαιρίου γεμίζει απο επισκέπτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Σωματείου ΕΚΑΒ Καβάλας, κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη, το προβλήμα αυτό υπάρχει χρόνια τόσο στο νησί τηε θάσου όσο και στην χερσαία ζώνη, με τους ίδιους να ζητούν αμέση στελεχωση του ΕΚΑΒ, με νέες προσλήψεις.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en