ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γρηγορότερα να δοθούν οι αποζημιώσεις covid στους αλιείς ζητάει ο Δ. Χαρίτου

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταβληθούν το ταχύτερο οι αποζημιώσεις, λόγω πανδημίας, στους αλιείς δικαιούχους του μέτρου 3.1.9 «Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της Covid-19», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.

Ο βουλευτής σε ερώτηση, που κατέθεσε σήμερα 14/01 στη Βουλή και συνυπογράφουν 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνει πως η πρόσκληση για κατάθεση των αιτήσεων έληξε στις 30/09/21 και μέχρι σήμερα έχουν αξιολογηθεί και ενταχθεί μόλις 470 αλιείς επί συνόλου 6.500, σύμφωνα με τον ίδιο. «Αλιείς της ΠΕ Ροδόπης δεν έχουν λάβει κανένα ποσό ενίσχυσης και ούτε έχουν ενημερωθεί για το εάν είναι δικαιούχοι της» υποστηρίζει ο βουλευτής σε σχετική του ανακοίνωση.

Οι βουλευτές σημειώνουν πως αν συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς η αξιολόγηση των αιτήσεων και καθυστερήσει η καταβολή των αποζημιώσεων είναι βέβαιο πως οι πληγέντες αλιείς θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. Καλούν τον υπουργό να λάβει μέτρα για να επιταχυνθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις, λόγω πανδημίας, στους αλιείς.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version