Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γκρίζοι Λύκοι και Eλληνικός παλαιοκομματισμός

Η ασύγγνωστη προχειρότητα του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει την προσπάθεια ανάδειξης της σοβαρότητας του ζητήματος στην διοίκηση της Θράκης, από το τουρκικό Προξενείο.

Μπορώ να πω ότι νιώθω δικαιωμένος που επιτέλους -έστω και λόγω της ασύγγνωστης προχειρότητας που επέδειξε σε πολλές περιπτώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων του- δικαιώνεται η προσπάθεια, λίγων δυστυχώς, να αναδείξουμε την σοβαρότητα του ζητήματος στην διοίκηση της Θράκης, από το τουρκικό Προξενείο.

Ομολογώ, πως κάθε φορά που παρέθετα γεγονότα και απόψεις σχετικά με τα προβλήματα της Θράκης, που δημιουργούνται από την άοκνη προσπάθεια της Άγκυρας να τουρκοποιήσει την περιοχή -και δυστυχώς επιδεικνύει πολλές επιτυχίες- είχα τον φόβο πως θα πουν οι αναγνώστες «πάλι με την Θράκη ασχολείσαι;».

Οφείλω να πω, ότι δείχνω ιδιαίτερη ευαισθησία, επειδή ασχολήθηκα επί μακρό με τα εκεί ζητήματα, άρα έχω γνώση της σοβαρότητας που παρουσιάζει η κατάσταση. Θέλω να ελπίζω, πως το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τώρα, ΜΜΕ και πολιτικοί, δεν θα είναι πρόσκαιρο και προεκλογικό.

Κατ’ αρχήν, παραθέτω δυο παραγράφους από την δήλωση της κας Σαμπιχά Σουλεϊμάν, η οποία Ρομά ούσα εκπαραθυρώθηκε από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τα τοπικά στελέχη του κόμματος στην Ξάνθη ενημέρωσαν την ηγεσία πως θα διαρραγούν οι σχέσεις με τους τουρκόφρονες -οι οποίοι ψηφίζουν κατ’ εντολή του Προξενείου- επειδή η κα Σουλεϊμάν έχει αποκαλύψει στον ΟΗΕ τον επιχειρούμενο εκτουρκισμό των Ρομά και Πομάκων από την τουρκική κυβέρνηση, με την ανοχή αλλά και υποβοήθηση εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας:

«Εύχομαι, γράφει η κα Σουλεϊμάν, κάποιοι «αριστεροί» που διέπρεψαν εναντίον μας τις τελευταίες ημέρες στα μέσα ενημέρωσης να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν τον αβυσσαλέο τους ρατσισμό και την απέχθεια που νοιώθουν απέναντι σε αμόρφωτες τσιγγάνες, που τολμούν να κάνουν πολιτική για να βελτιώσουν τη ζωή των παιδιών τους και τις συνθήκες ύπαρξης των συγχωριανών τους.

» Ας αναρωτηθούν λοιπόν ποιους εξυπηρετούν με τους ψευδείς και συκοφαντικούς σε ορισμένες περιπτώσεις ισχυρισμούς τους σε βάρος μου, όταν την ίδια επίθεση δέχτηκα από ακροδεξιές ομάδες στο διαδίκτυο.

» Οι πανηγυρισμοί τους για την κατάληξη της υποψηφιότητάς μου μπορεί να προκαλούν προσωρινά θλίψη στους Ρομά της χώρας, αλλά δεν μας απογοητεύουν.

Νίκησαν μια γυναίκα τσιγγάνα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Ρομά, αλλά δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μας. Προτίμησαν να μην διαταράξουν τις σχέσεις τους με το τουρκικό προξενείο, που είναι πιο σημαντικό από εμάς τους ασήμαντους τσιγγάνους της Θράκης».

Κάποιοι -μεταξύ άλλων και η κα Μπακογιάννη- είπαν ότι το ζήτημα δημιουργήθηκε από άγνοια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα. Δεν έχω πολλούς λόγους να συμφωνήσω μ’ αυτήν την τοποθέτηση, αφού η υποβοήθηση στον εκτουρκισμό είναι απόλυτα σύμφωνη με την διεθνικιστική ιδεολογία. Γιατί να κρυβόμαστε; Ο Μαρξ δεν έγραψε ότι η Πατρίδα είναι εφεύρεση των κεφαλαιοκρατών; Και ο κ. Σόρος δεν μιλά για παγκόσμια διακυβέρνηση; Ο διεθνισμός είναι ένας, κι ας παρουσιάζεται με διαφορετικά πρόσωπα.

Πρέπει να σβηστεί η έννοια της Πατρίδας. Και όποιος μιλά γι’ αυτήν, πρέπει να στιγματισθεί ως ακραίος, για να φοβηθεί και να πάψει να μιλά. Άλλωστε, τόσο στην «Αυγή» όσο και σε άλλα διεθνιστικά έντυπα, βρίθουν οι τοποθετήσεις που έρχονται σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή της πολιτείας, και ως εκ τούτου είναι «βούτυρο στο ψωμί» των επιβουλέων.

Ως προς την άλλη περίπτωση, του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, που επαίρεται για την εύνοια που του δείχνει το δολοφονικό κόμμα των «Γκρίζων Λίκων» (στυγερών δολοφόνων μεταξύ άλλων των Κυπρίων Ισαάκ και Σολωμού) απορώ γιατί έφερε την αντίδραση των άλλων κομμάτων. Αφού τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν βουλευτές τουρκόφρονες στην Βουλή. Ο δε γραμματέας νεολαίας της Τοπικής Ν.Δ. Κομοτηνής επισκέφθηκε τα γραφεία του Τουρκοπροξενικού κόμματος -το οποίο σχεδιάζει να κατέλθει στις εκλογές- και ευχήθηκε «καλή επιτυχία».

Δυστυχώς για την Ελλάδα, η Άγκυρα εκμεταλλεύεται τον παλαιοκομματισμό των Ελλήνων πολιτικών, που δεν διστάζουν να βλάψουν τον τόπο προκειμένου να αποσπάσουν ψήφους από τουρκόφρονες, οι οποίοι ακολουθούν απαρέγκλιτα την εντολή του Προξενείου. Και ο άμοιρος ελληνικός λαός, ελπίζει πως θα υπάρξουν εκπρόσωποί του, που θα υψώσουν υπερήφανα το ανάστημά τους προκειμένου να υπηρετήσουν την Πατρίδα και όχι το κόμμα.

Ο Μακεδών

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης: Παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της πρώτης Ανάστασης στην Τήνο

Στην Τήνο μαζί με την οικογένειά του βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Τήνο για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Χθες το βράδυ (3/5) ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε την Ακολουθία και Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και την κόρη τους Σοφία.

Σήμερα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ήταν παρών στη Θεία Λειτουργία της πρώτης Αναστάσεως.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με βαθειά κατάνυξη η περιφορά των επταφίων στην Ελευθερούπολη

Με βαθειά κατάνυξη πραγματοποίηθηκε η πριφόρα των επιταφίων και στου Ιερούς Ναούς της Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου, όπου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποίηθηκε η συνάντηση των επιταφίων των δύο ενορίων, του Αγίου Ελευθέριου και του Αγίου Νικολάου στην κεντρική πλατεια της πόλης. Ενω αξίζει σημειωθεί οτι και φέτος ρίγη συγκίνησης έφεραν τα πένθιμα εμβατήρια της Φιλαρμονικής της Ελευθερόυπλης που συνόδεψαν την περιφορά του επιταφίου.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με βροχή έκαναν τα τεέυταία τους ψώνια για το Πασχαλινό τραπέζι οι πολίτες της Καβάλας

Με βροχή έκαναν τα τελευταία τους ψώνια  για το Πασχαλινό τραπέζι οι πολίτες της Καβάλας, με τους πάγκους της λαϊκής αγοράς να είναι γεμάτη, όμως σε σχέση με άλλες χρονίες η κατνααλωωτική κίνηση και το αγοραστικό ενδριαφέρον και λόγω της βροχής αλλά και  λόγω των ανατιμήσεων ήταν αρκετά μειωμενή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en