ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Για την φυσική αποθήκη αερίου συζήτησαν Β. Παππάς – J. Kittmer | Ικανοποιημένος ο πρέσβης από τις προοπτικές της περιοχής

Αναπτυξιακά θέματα, σχετιζόμενα με την ενέργεια, συζήτησε με τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα John Kittmer ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Βαγγέλης Παππάς.

Ο κ. Παππάς -με την ιδιότητα του στελέχους της επιχείρησης- συναντήθηκε με τον Βρετανό διπλωμάτη, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Kittmer στις χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις των πετρελαίων.

Κυριάρχησε στη συζήτηση το θέμα αξιοποίησης της φυσικής αποθήκης αερίου στο εξαντλημένο κοίτασμα της Νότιας Καβάλας, ζήτημα το οποίο προκρίνεται από το συνδυασμό ως λύση, προκειμένου να αποφευχθεί η εγκατάσταση στο χερσαίο τμήμα, μονάδας LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου).

Ο επικεφαλής της «Κοινωνικής Αποτελεσματικής Παρέμβασης» δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο διαχρονικό ζήτημα της υφαλοκρηπίδας, καθώς και στην ενίσχυση της Ελληνικής θέσης προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα για άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στο Αιγαίο ώστε, να προχωρήσουν οι διαδικασίες εξόρυξης στις περιοχές όπου έχουν εντοπισθεί άλλα κοιτάσματα.

Από τον κ. Παππά τονίσθηκε επίσης ότι η ανεργία στην περιοχή μας αγγίζει πλέον το 30% και άρα, οποιαδήποτε διαφαινόμενη μελλοντική επένδυση θα πρέπει να εξετασθεί με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Αυτό ακριβώς το ζήτημα αποτελεί την «ραχοκοκαλιά» των προτάσεων του συνδυασμού δηλαδή, οι προοπτικές για τη δημιουργία θέσεων εργασίας προκειμένου ν’ αμβλυνθεί κατά το δυνατόν περισσότερο, το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα της έλλειψης εργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Kittmer, ανέφερε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον στον ενεργειακό τομέα για τις βρετανικών συμφερόντων εταιρείες, τις οποίες θα ενημερώσει γύρω από τα ενεργειακά πλεονεκτήματα της περιοχής μας για να υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση.

Όσο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, ο Βρετανός Πρέσβης σχολίασε ότι αυτό, αποτελεί ένα θέμα το οποίο θα λυθεί μετά από διαπραγματεύσεις και σε συσχέτιση με την οριστική επίλυση του Κυπριακού.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version