ΚΑΒΑΛΑ

Για την ακώρωση της συγχώνευσης ENERGEAN OIL & GAS και KAVALA OIL | Κατατέθηκε χθες η έφεση από τους εργαζομένους

– Σειρά παίρνει και το ελληνικό Δημόσιο – Στις αρχές του 2018 αναμένεται η εκδίκαση στο Εφετείο.

Στην κατάθεση έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καβάλας, όπου δεν εξετάστηκαν οι αγωγές των εργαζομένων και η πρόσθετη παρέμβαση του ελληνικού Δημοσίου περί συγχώνευσης των εταιρειών Energean Oil & Gas και Kavala Oil, προχώρησε χθες η πλευρά του συνεταιρισμού των εργαζομένων. Την έφεση άσκησε ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων, Χρυσόστομος Βελάκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έφεση θα ασκηθεί και από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου.

Όπως είναι γνωστό, στις 25 Απριλίου, το δικαστήριο απέρριψε τις αγωγές του επενδυτικού διαχειριστικού συνεταιρισμού των εργαζομένων στα Πετρέλαια, με τον νομικό τους εκπρόσωπο να επισημαίνει ότι αυτό έγινε για τυπικό λόγο.

Ειδικότερα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Καβάλας έκρινε ότι ενώ προϋπόθεση εκ του νόμου για να ζητηθεί η ακύρωση των προσβαλλόμενων αποφάσεων της Γ.Σ. της Kavala Oil Α.Ε., θα έπρεπε ο ενάγων να είναι κάτοχος ποσοστού 2% των μετοχών. Το δικαστήριο έκρινε ότι το ποσοστό των εργαζομένων είναι κάτω του 2%, έχοντας αυτό μειωθεί σε Γ.Σ. της εταιρείας από τις 10/8/2004 σε 0,19% με την έκδοση προνομιούχων μετοχών, χωρίς δικαίωμα ψήφου και τελικά δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης.

Η πλευρά του συνεταιρισμού των εργαζομένων επισημαίνει ότι η Kavala Oil είναι μια εταιρεία ειδικού σκοπού, που συστάθηκε για την προστασία δημόσιου αγαθού, εν προκειμένω του πετρελαίου και ότι η Kavala Oil συστάθηκε με τον νόμο 2799 του 1999, που κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, με τον οποίο κατοχυρώθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων στην εταιρεία με ποσοστό 33%.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Θράκης θα προσδιοριστεί τον προσεχή Σεπτέμβρη, ενώ αναμένεται να οριστεί το πρώτο δίμηνο του 2018.

Δημήτρης Μπουντάς

xronometro

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version