ΑΠΟΨΕΙΣ

Για ποια ανθρωπιά ακριβώς μιλάμε;

*Γράφει ο Απόστολος Ατζεμιδάκης

Το τελευταίο 24ωρο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου – παγκοσμίως-  ένα video μίας άγριας δολοφονίας ενός άμοιρου γαϊδαράκου ο οποίος μετά από ανεκδιήγητη πράξη του αφεντικού του ξεψυχά έχοντας χάσει πάρα πολύ αίμα.

Το video εκτός από αποκρουστικό κάθε άλλο στην όψη του μας περνά πάρα πολλά μηνύματα, για το γεγονός ότι στην Ελλάδα του 2022 μπορεί απλά να ξεψυχά ένα ζώο επειδή είναι στην ιδιοκτησία ενός ανθρώπου και όχι μόνο αυτό αλλά να βιντεοσκοπείται κιόλας ο θάνατος του.

Σε καμία περίπτωση δεν έχω σκοπό να κατηγορήσω ή να θίξω το άτομο που βιντεοσκοπεί τον γάϊδαρο καθώς δείχνει καθαρά στο βίντεο και τον “δολοφόνο” του άτυχου ζώου απλά θεωρώ ότι κάπου χάνεται το επίπεδο της ανθρωπιάς (εάν φυσικά αυτή υπήρξε ποτέ).

Πάμε στο δια ταύτα τώρα, διαβάζω από το Πρώτο Θέμα :

“Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο αντιδήμαρχος Ζίτσας μετά την απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Οι μόνοι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα, σύμφωνα με το epirupost.gr. Υπενθυμίζεται πως ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας συνελήφθη στο σπίτι που διαμένει και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι δεν κακοποίησε το ζώο.”

Η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου έγινε μετά την δολοφονία του ζώου το οποίο σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων ήταν δεμένο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Όπως μετάφερουν οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν άντεξε την ταχύτητα που ανέπτυξε ο οδηγός και κατέρρευσε αιμόφυρτο ενώ μάλιστα του φώναζαν να σταματήσει!

Οι δικαιολογίες που ακολούθησαν πολλές, όπως για παράδειγμα όπως φαίνεται και στο video ο ίδιος να λέει ότι δεν το κατάλαβε, στην συνέχεια η άγνοια έγινε επίθεση λύκου και στο τέλος θα έρθουν και οι… δεινόσαυροι.

Το νόημα είναι ένα. Ότι έχουμε χάσει παντελώς  την ανθρωπιά μας, ότι ζούμε εν έτει 2022 και παρακολουθούμε τέτοιες δυσάρεστες εικόνες στους τηλεοπτικούς και μη δέκτες. Και το δυσάρεστο βέβαια είναι ότι η συγκεκριμένη υπόθεση βιντεοσκοπήθηκε, φανταστείτε πόσες ακόμη κακοποιήσεις ζώων μπορεί να συμβαίνουν εν Ελλάδι και εμείς απλά δεν τις γνωρίζουμε.

Άρα για ποια ανθρωπιά ακριβώς μιλάμε;

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version