Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί η ερωτική διάθεση είναι διαφορετική μετά την εμμηνόπαυση

Σκεφτείτε ότι “η αλλαγή” σημαίνει το τέλος σε καλό σεξ; Ξανασκέψου το. Με λίγες βασικές γνώσεις, το καλύτερο σεξ ίσως δεν έχει έρθει ακόμα.

Ο κόλπος σου στεγνώνει
Είναι αλήθεια ότι περίπου 68 με 86,5 % των γυναικών έχουν προβλήματα με το σεξ μετά την εμμηνόπαυση, αλλά υπάρχουν θεραπείες που λειτουργούν.

Αυτά είναι εξαιρετικά συνηθισμένα προβλήματα και, δυστυχώς, δεν αντιμετωπίζονται συχνά από τους ασθενείς ή από τους γιατρούς, γι ‘αυτό έχουμε πολύ δυσαρεστημένες κυρίες εκεί έξω.
Η ρίζα του προβλήματος με το σεξ μετά την εμμηνόπαυση; Προέρχεται από έλλειψη οιστρογόνων, που μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο στον κόλπο.

Τα κολπικά τοιχώματα γίνονται λεπτά, γίνονται ξηρά και χάνουν πολύ την ελαστικότητά τους. Μεταξύ 50 έως και 70% των γυναικών αντιμετωπίζουν αυτές τις αλλαγές. Μπορεί να μην τα παρατηρήσετε αν δεν κάνετε σεξ ή προσπαθήσετε να κάνετε σεξ για πρώτη φορά σε λίγο. Εδώ είναι τι άλλο θέλει να σας πει ο κόλπος σας.

Μπορεί να χρειαστεί να προσπαθήσετε για να κάνετε το σεξ χωρίς πόνο
Το κολπικό στέγνωμα πολλών γυναικών μετά την εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει τριβές κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και οι μελέτες δείχνουν ότι μέχρι και το 45% των γυναικών έχουν οδυνηρό σεξ μετά την εμμηνόπαυση. Αλλά τα διορθωτικά μέτρα για αυτό το πρόβλημα είναι τόσο κοντά όσο το πλησιέστερο φαρμακείο.

Η πρώτη πορεία δράσης είναι μια λιπαντική ουσία χωρίς λιπαρά για να διευκολύνει την τριβή, αλλά δεν είναι όλες οι λιπαντικές ουσίες ίδιες. Τα καλύτερα λιπαντικά είναι βασισμένα σε σιλικόνη, τα οποία είναι πολύ ολισθηρά και διαρκούν περισσότερο από το νερό. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε ένα εγχώριο φάρμακο όπως το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας, αλλά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης και να αποδυναμώσουν τα προφυλακτικά, κάτι που μπορεί να είναι ένα ζήτημα πρόληψης των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων αν είστε με ένα νέο σύντροφο.

Μια άλλη επιλογή είναι η κολπική ενυδατική κρέμα, την οποία θα χρησιμοποιούσατε τακτικά για την αύξηση της περιεκτικότητας σε νερό στο δέρμα. Εάν τα προϊόντα αυτά δεν επαρκούν, μιλήστε στο γιατρό σας για να σας γράψει κάποιο τοπικό κολπικό οιστρογόνο. Κρέμες καθώς και δισκία είναι διαθέσιμα. Η ποσότητα του οιστρογόνου που απορροφάται μέσω του κόλπου είναι ελάχιστη. Οι επιλογές μη οιστρογόνων είναι ένα χάπι που ονομάζεται Osphena, που ενεργοποιεί τους υποδοχείς οιστρογόνων αλλά δεν αυξάνει το ίδιο το οιστρογόνο ή το πρόσφατο υπόθετο που ονομάζεται Prasterone, το οποίο χρησιμοποιεί την ορμόνη DHEA. Τέλος, είναι διαθέσιμη μια θεραπεία αποκαθιστά τη λίπανση και την ελαστικότητα στους κόλπους του κόλπου και των αιδοίων.

Η λίμπιντο μπορεί να πέσει σημαντικά
Η έλλειψη οιστρογόνων μπορεί να σημαίνει ότι έχετε λιγότερο ενδιαφέρον για το σεξ – αλλά θα μπορούσαν να ισχύουν και άλλα πράγματα. Όταν ένας ασθενής λέει ότι έχει μια σημαντικά μειωμένη λίμπιντο, η πρώτη αιτία είναι η κολπική δυσφορία. Σε έναν προστατευτικό μηχανισμό, μπορείτε να αναπτύξετε μηχανισμό αντιμετώπισης, στον οποίο, επειδή το σώμα σας προλαμβάνει τον πόνο, ο κόλπος κλείνει ακόμα περισσότερο. Το άνοιγμα του κόλπου κλείνει, οι μύες συστέλλονται και έχετε πολύ πόνο που χειροτερεύει και χειροτερεύει. Ποιος θα ήθελε να κάνει σεξ σε αυτή την κατάσταση; Αλλά μόλις ο πόνος σας είναι υπό έλεγχο, μπορεί να αισθανθείτε τη ανάγκη για σεξουαλική δραστηριότητα και πάλι. Αν όχι, η θεραπεία των ασθενών με τεστοστερόνη (η οποία επίσης μειώνεται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης) μπορεί να σας βοηθήσει να επανέλθετε.

Μπορείτε να φτάσετε σε οργασμό χωρίς κανένα πρόβλημα
Είναι ενδιαφέρον ότι η έλλειψη οιστρογόνων που προσβάλλει τον κόλπο κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης δεν επηρεάζει αναγκαστικά την ικανότητα της γυναίκας να «κορυφώσει». Ο οργασμός δεν εξαρτάται από τα οιστρογόνα, έτσι οι γυναίκες μπορούν να έχουν έναν υγιή, ισχυρό οργασμό χωρίς οιστρογόνα στο σώμα τους. Αλλά όπως είπαμε, πολλές γυναίκες επωφελούνται από ένα τοπικό κολπικό οιστρογόνο επειδή αυξάνει τη ροή του αίματος και τη λίπανση, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της ικανότητας για οργασμό. Αν πονάτε κατά τη διάρκεια του σεξ, θα έχετε έναν σκληρό χρόνο να αποκομίσει την κορυφή, αλλά μόλις το πρόβλημα επιλυθεί, μπορεί να διαπιστώσετε ότι είστε μακριά στις φυλές.

Χρησιμοποιήστε το ή μπορείτε να το χάσετε
Μπορεί να έχετε ακούσει την έκφραση “χρησιμοποιήστε το ή χάστε το” όταν πρόκειται για σεξ μετά την εμμηνόπαυση, και υπάρχει αλήθεια σε αυτήν. Το σεξ θα αυξήσει τη ροή του αίματος της πυέλου σας και οτιδήποτε αυξάνει τη ροή του αίματος της πυέλου σας είναι καλό για την υγρασία. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα, μόνο το 36% των γυναικών στην ηλικία των 50+ κάνουν σεξ τουλάχιστον μερικές φορές το μήνα, όπως και το 29% των γυναικών στα 60+. Για να έχετε τα κολπικά οφέλη του συχνού σεξ, πρέπει να έχετε πραγματική διείσδυση συχνά. Όμως, δεν πρέπει να τον αναγκάσετε αν δεν αισθάνεται καλά. Πολλές γυναίκες που έχουν ξηρότητα και πόνο είναι σαν,” Εντάξει, αν συνεχίσω να κάνω αυτό, τότε θα βελτιωθεί “και στην πραγματικότητα χειροτερεύει”. “Το όλο θέμα “χρησιμοποιήστε το ή χάστε το” είναι μόνο μια επιλογή αν έχετε σεξουαλική επαφή χωρίς πόνο – οπότε πρώτα να το διορθώσετε και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε.

Μπορεί να έχετε κάποια σωματικά προβλήματα ή μπορεί να αισθανθείτε πιο σίγουροι
Η εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει θέματα σωματικής εικόνας για μερικές γυναίκες, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει το πώς αισθάνονται για το σεξ. Είμαστε σε μια κοινωνία που λατρεύει τη νεολαία. Όταν περνάνε από την εμμηνόπαυση πολλές γυναίκες θα πουν:« Ω, αυτό είναι το τέλος», που φυσικά δεν είναι αλήθεια. Αλλά για άλλες γυναίκες, με την ηλικία έρχεται σοφία και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, ειδικά εάν είστε με έναν σύντροφο για πολλά χρόνια – υπάρχει ένα πραγματικό επίπεδο άνεση. Επιπλέον, είστε πιο έμπειρες και σε αρμονία με το σώμα σας και το πώς λειτουργεί.
Σε μια μελέτη του 2016, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ διαπίστωσαν ότι ένας αριθμός γυναικών ηλικίας 45 έως 60 ετών ήταν στην πραγματικότητα πιο ικανοποιημένες από το σεξ στη μέση ηλικία, ακόμη και αν δεν το έκαναν τόσο πολύ, κυρίως επειδή αισθάνθηκαν πιο άνετα με το σώμα τους και ήταν πιο ενεργητικές για να συζητήσουν τις σεξουαλικές ανάγκες τους και να αναζητήσουν συμβουλές για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης και της σεξουαλικής τους ζωής.

Άλλα ιατρικά θέματα που μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας ζωή
Αν και οι ορμονικές αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση είναι πίσω από πολλά σεξουαλικά θέματα αργότερα στη ζωή, δεν είναι οι μόνες αιτίες. Όταν κοιτάς μια 50-χρονη ή 60-χρονη, οι μισές από αυτές τις γυναίκες έχουν κάποιο άλλο ιατρικό πρόβλημα – καρδιοπάθεια, καρκίνο, διαβήτη, σκλήρυνση κατά πλάκας, κατάθλιψη – έτσι έχουμε όλα αυτά τα άλλα ιατρικά θέματα που επηρεάζουν επίσης την ικανότητα να έχει μια φυσιολογική, υγιή σεξουαλική απόκριση. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να διώξετε οποιεσδήποτε ιατρικές παθήσεις που συχνά αρχίζουν ταυτόχρονα με την εμμηνόπαυση που μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή. Επιπλέον, τα φάρμακα για αυτά τα άλλα θέματα μπορούν να συμβάλουν σε προβλήματα στο υπνοδωμάτιο. Ορισμένα φάρμακα μπορούν να μειώσουν τη λίμπιντο.

Ενθαρρύνετε νέες τεχνικές στους συντρόφους σας
Μετά από να γιορτάσετε τις διψήφιες επετείους, η σεξουαλική σας ζωή μπορεί να πάρει την κατιούσα. Εάν είστε με κάποιον για 30 χρόνια, ίσως να μην είστε τρομερά ενθουσιασμένες για αυτό το άτομο. Πρέπει να ενθαρρύνετε το σύντροφό σας για διαφορετικά παιχνίδια σεξ, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ενεργοποίηση ενδιαφέροντος. Για μερικές γυναίκες, αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει την ανακάλυψη άλλων τρόπων για να κάνεις σεξ εκτός από την κανονική συνουσία. Είναι σαν να λέτε, “Εντάξει, τώρα πρόκειται να ανακαλύψουμε νέα πράγματα” και να μπορείτε να φέρετε έναν δονητή ή ένα νέο παιχνίδι στη σχέση σας, ή μπορεί να είναι ότι υπάρχει πολύ περισσότερο προφορικό σεξ ή άλλα είδη διέγερσης. Για πολλές γυναίκες αυτό είναι ένα εντελώς νέο πράγμα που δεν έχουν βιώσει ποτέ, και είναι ένα πολύ θετικό πράγμα. Οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που έχουν διαζευχθεί ή έμειναν χήρες συχνά διαπιστώνουν ότι ένας νέος σύντροφος είναι αρκετός για να επαναφέρει τη σεξουαλική τους δραστηριότητα σε εγρήγορση, ακόμα και αν έχουν μείνει αρκετό καιρό ανενεργές.

Η διατήρηση της υγείας σας μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε καλύτερο σεξ
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που είναι πιο υγιείς έχουν περισσότερο σεξ, κάτι που έχει νόημα. Και αν και το να είστε υγειείς δεν πρόκειται να λύσει ορμονικά ή ψυχολογικά προβλήματα, μπορεί να σας βοηθήσει να είστε σε καλύτερη φυσική κατάσταση για ενεργές αναζητήσεις όπως το σεξ. Οι μελέτες δείχνουν πολύ καθαρά ότι αν πάρετε μια υγιή 70χρονη, είναι πιο πιθανό να κάνει σεξ από μία άρρωστη 60χρονη. Η σωστή κατανάλωση και η επαρκής άσκηση μπορούν να αποτρέψουν τις ασθένειες και να βοηθήσουν τη συνολική ποιότητα ζωής σας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής σας ζωής.

Μπορεί να έχετε περισσότερη απόλαυση το απόγευμα
Κατά την εμμηνόπαυση, ο ύπνος σας μπορεί να μην είναι σταθερός. Η εμμηνόπαυση μπορεί να προκαλέσει διαταραχές του ύπνου και νυχτερινές εφιδρώσεις που σας ξυπνούν. Όμως ο αρκετός ύπνος (επτά έως εννέα ώρες) είναι καθοριστικός για τη διάθεση. Εάν είστε πολύ κουρασμένοι για σεξ πριν από το βραδινό ύπνο, πρέπει να αλλάξετε την ώρα της ημέρας που κάνετε σεξ. Πολλά ζευγάρια διαπιστώνουν ότι είναι πολύ πιθανότερο να έχουν πρωινό σεξ ή απογευματινό σεξ επειδή κουράζονται τη νύχτα ή είναι πιο επιρρεπείς για ύπνο μετά από ένα μεγάλο φαγητό ή ένα ποτήρι κρασί. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πώς η εμμηνόπαυση επηρεάζει τον ύπνο.

Το σεξ μπορεί πραγματικά να βελτιωθεί
Υπάρχουν οφέλη σε αυτή την περίοδο της ζωής σας πέρα από το να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Αν τα προβλήματα αναπαραγωγής όπως τα ινομυώματα ή η ενδομητρίωση υπήρχαν κατά τη διάρκεια των νεότερων ετών σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι η εμμηνόπαυση βοηθά πραγματικά να επιλύσει αυτές τις καταστάσεις και να κάνει το σεξ πιο ευχάριστο. Επειδή τα ινομυώματα και η ενδομητρίωση τροφοδοτούν τα οιστρογόνα, η μείωση της ορμόνης κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορεί να βοηθήσει στην «θεραπεία» αυτών των παθήσεων. Για τις γυναίκες που υπέφεραν κατά τη διάρκεια της εμμηνορροϊκής τους ζωής, η εμμηνόπαυση είναι μια ευλογία γι ‘αυτές επειδή αισθάνονται πραγματικά πολύ καλύτερα για το σεξ. Ελέγξτε τα απρόσμενα οφέλη υγείας του σεξ σε οποιαδήποτε ηλικία.

ifertility.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής | Με κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης η Εργατική Πρωτομαγιά

Η Πρωτομαγιά, γνωστή και ως Ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς ή Διεθνής Ημέρα των Εργατών, έχει μεγάλη σημασία για τους εργαζόμενους γιατί αποτελεί μια ημέρα αναγνώρισης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των προσπαθειών για βελτίωση των συνθηκών εργασίας παγκοσμίως.

Η Πρωτομαγιά του 2024 βρίσκει για μια ακόμα χρονιά τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μία άνευ προηγουμένου κρίση διαβίωσης. Η ακρίβεια, η κοινωνική φτώχεια, ο περιορισμός εργασιακών δικαιωμάτων, η επισφάλεια και η ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, είναι οι κυρίαρχες συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων.

Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει και τιμά τις επιτυχίες και τις θυσίες των εργαζομένων στην ιστορία, όπως η μείωση των ωρών εργασίας, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η θέσπιση του οκτάωρου. Αναδεικνύει το δικαίωμα στην εργασία και στις δίκαιες εργασιακές συνθήκες, κάτι που είναι θεμελιώδες για την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική ασφάλεια. Συμβολίζει την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων ανά τον κόσμο και ενισχύει την έννοια της κοινής αγωνίας και των κοινών στόχων για καλύτερες συνθήκες για όλους. Παρέχει μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους, να αναδείξουν τρέχοντα θέματα και προκλήσεις στον εργασιακό χώρο, όπως η ανισότητα, η ανεργία και οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας.

Γι’ αυτό το λόγο αγωνιζόμαστε για ένα παρόν και ένα μέλλον καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας. Χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή ανασφάλεια και ανισότητες.

Αυτή την ιστορική μέρα, ενώνουμε τη φωνή μας και όλοι μαζί δίνουμε αγωνιστικό, απεργιακό παρών στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τετάρτη 1η Μάη.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Μάη.

Στην Κομοτηνή , η Συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής με κατάθεση στεφάνων θα γίνει στις 11:00 π.μ. στο Άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης μπροστά από την πρώην Νομαρχία.

maronnews.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σε λειτουργία το 10201, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 10201, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «η συγκεκριμένη γραμμή έρχεται να ενισχύσει επιπλέον δράσεις ήπιας αστυνόμευσης και ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Η προστασία των ανηλίκων, η πρόληψη και η αποτροπή κάθε μορφής βίας και παραβατικότητας εναντίον τους, αποτελεί βασική προτεραιότητα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία

Ειδικότερα:

  • – Η νέα τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί 24 ώρες, 7 ημέρες, σε ολόκληρη τη χώρα.
  • – Η αποστολή της είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.
  • – Η βασική της προσφορά είναι η άμεση και ενιαία ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας ανηλίκων.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Πτολεμαΐδα | Συνελήφθη ο «εισπράκτορας» μετά από τηλεφωνική απάτη με θύμα 81χρονη και λεία 30.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας στην Κοζάνη, τηλεφωνική απάτη που διαπράχθηκε σε βάρος 81χρονης στις 24 Απριλίου στην Πτολεμαΐδα. Συγκεκριμένα, η 81χρονη κατήγγειλε ότι άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της προσποιούμενος τον γιατρό νοσοκομείου και με πρόσχημα ότι ο γιος της είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε και την έπεισε να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ σε άτομο που έφτασε έξω από το διαμέρισμά της.

Διαπιστώθηκε ότι το άγνωστο άτομο που μετέβη στην οικία της, έχοντας τον ρόλο του «εισπράκτορα», ήταν ο 36χρονος Έλληνας που συνελήφθη την 26-04-2024 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας για 8 περιπτώσεις τηλεφωνικών απατών σε Γρεβενά και Φλώρινα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση του άγνωστου συνεργού του.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης:  

  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι σας ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού/φιλικού σας προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό σας πρόσωπο, που είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.
  • Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.
  • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
  • Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

πηγή: newsit.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en