ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γιακουμάτος: Να γίνουν 100 δόσεις για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλώντας στον RealFM αναφέρθηκε στα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, αλλά και για το ΕΚΑΣ .

Αναλυτικά τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ:

 «ο ΕΚΑΣ δεν κόπηκε. Έχουν μπει τα όρια τα οικονομικά, όποιος ξεπερνά τα όρια, κόβεται. Όταν έχει αναπηρία πάνω από 67% δεν κόβεται. Αν είναι άνω των 65 το παίρνει έτσι κι αλλιώς

Οι γιατροί κάνουν τη δουλειά τους. Κοιτάνε με ιατρικά κριτήρια. Το ΕΚΕΠΑ είναι μια απαρτία. Έπρεπε να λειτουργεί πιο γρήγορα. Υπάρχει μια δυσλειτουργία λόγω της αλλαγής του συστήματος. Αυτές τις αλλαγές, τις πληρώνει πάντα ο πολίτης.

Πρέπει να καταλάβουμε, ότι 65 δισεκατομμύρια χρωστάει ο Έλληνας πολίτης στην εφορία. 20 δισεκατομμύρια είναι στα ασφαλιστικά ταμία. Άρα, είναι αδιανόητο να πληρωθούν αυτά τα χρέη. Αυτό τροφοδοτεί την ανεργία. Πρέπει να γίνει μέχρι τον Οκτώβρη 100 δόσεις. Αν δεν γίνει αυτό, θα κλείσουν όλοι και ο ΟΑΕΔ θα πληρώνει.

Η Ευρώπη πρέπει να σκεφτεί ότι το 30% του νέου ευρωκοινοβουλίου είναι ευρωσκεπτικιστές. Πρέπει να σκεφτεί ότι πάει να διαλύσει από μόνη της. Είναι ώρα να πατήσει πόδι.

Αν αφήσουμε τα πράγματα όπως έχουν θα πάνε τουλάχιστον 100.000 φυλακή από τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία. Το αδίκημα το φορολογικό, είναι διαρκές. Αυτά πρέπει να τα στρώσουμε. Δεν ξέρει ο κόσμος ότι με τον νόμο Παπακωνσταντίνου το φορολογικό αδίκημα είναι διαρκές.

Στα οικονομικά θέματα, όταν μια χώρα δανείζεται θα έπρεπε να δώσουμε τον χρόνο στον υπουργό Οικονομικών να ισοσκελίσει. Τώρα, λαμπρό πεδίο, όχι να λέμε «θα», να κάνουμε πράξεις. Πάνω από όλα υπάρχει η πατρίδα και η ευθύνη προς το Έθνος.

Εμένα το όριό μου είναι 3 προϋποθέσεις. Το ένα είναι οι 100 δόσεις σε φορολογικά και ασφαλιστικά, μείωση των φορολογικών συντελεστών και η επιδοματική πολιτική στο θέμα της ανεργίας».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version